Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-11-13 11:36

Mantas Kalnietis praėjusią savaitę „maitino“ savo komandos draugus rezultatyviais perdavimais
Mantas Kalnietis praėjusią savaitę „maitino“ savo komandos draugus rezultatyviais perdavimais
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Pliadis
Krepšinio naujienų tinklalapis „BasketNews.lt“ pristato tradicinę rubriką „Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“, kurioje pateikiami geriausi mūsų šalies krepšininkų pasirodymai.

Pateikiame geriausiai žaidusių Lietuvos krepšininkų penketukus lapkričio 5 – lapkričio 11 dienomis.

Užsienyje žaidžiantys vyrai:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“: 2 rungtynės, vid. 33,1 minutės, 15 taškų, 9,5 rez. perd., 19,5 naud. bal.
Pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas toliau demonstruoja puikią sportinę formą, o jo vedama komanda skina vieną pergalę po kitos. Sekmadienį Kalnietis ne tik surinko dvigubą dublį, bet ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų pagerino šio sezono VTB Vieningosios lygos rekordą. Europos taurės turnyro mače jis taip pat buvo naudingiausias komandos žaidėjas.

Martynas Pocius, Madrido „Real“: 2 rungtynės, vid. 12,4 minutės, 11 taškų, 12,5 naud. bal.
Krepšininkas praėjusią savaitę sužaidė geriausias sezono rungtynes, o tam užteko aikštelėje praleisti vos 19 minučių. Bene trigubai mažiau laiko pasireikšti Pocius gavo Eurolygoje, tačiau savo minutes jis puikiai išnaudojo ir pataikė du metimus iš trijų, o jo ekipa net ir be lietuvio pastangų nesunkiai įveikė Liublianos „Union Olimpija“ klubą.

Jonas Valančiūnas, Toronto „Raptors“: 3 rungtynės, vid. 20,6 minutės, 10 taškų, 5,3 atk. kam., 9,7 naud. bal.
Uteniškiui užteko sužaisti vos šešerias rungtynes stipriausioje pasaulio lygoje, jog surinktų daugiau taškų (48), nei Arvydas Macijauskas per Naujojo Orleano „Hornets“ klubo gretose praleistą sezoną (44). Tiesa, snaiperis NBA sužaidė tik 19 mačų. Tuo tarpu Valančiūnui susitikime su Oklahomos „Thunder“ naudingumu negalėjo prilygti niekas. Jis „Raptors“ gretose buvo vienintelis surinkęs dviženklį naudingumo balų skaičių.

Donatas Zavackas, Rygos VEF: 2 rungtynės, vid. 26,5 minutės, 11 taškų, 6 atk. kam., 17 naud. bal.
Zavackas vėl priminė apie save „Žalgirio“ sirgaliams. Būtent jo vedama VEF ekipa šį sezoną privertė pirmą kartą oficialiose rungtynėse suklupti Lietuvos čempionus. Aikštelėje praleidęs 24 minutes puolėjas prasižengė vos vieną sykį ir neprarado nė vieno kamuolio.

Jonas Mačiulis, Atėnų „Panathinaikos“: 1 rungtynės, 36 minutės, 11 taškų, 11 naud. bal.
Nors kaunietis aikštelėje praleido bene daugiausiai laiko šį sezoną Eurolygoje, tačiau tai buvo nerezultatyviausios jo rungtynės per pastaruosius tris susitikimus. Iki tol dvitaškius 68,7 proc. taiklumu mėtęs Mačiulis, mače su Maskvos srities „Chimki“ pataikė vos vieną metimą iš trijų (33,3 proc.).

Kiti kandidatai: Linas Lekavičius (10 tšk., 17 naud. bal.), Šarūnas Vasiliauskas (14 tšk., 15 naud. bal.), Valdas Dabkus (8 tšk., 8 atk. kam., 11 naud. bal.), Martynas Gecevičius (11 tšk., 11 naud. bal.), Simas Jasaitis (10 tšk., 10 naud. bal.). 

Lietuvoje rungtyniaujantys vyrai:

Arnas Butkevičius, Panevėžio „Lietkabelis“: 2 rungtynės, vid. 26,9 minutės, 13 taškų, 5 atk. kam., 22,5 naud. bal.
Tik praėjusią savaitę pirmas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes sužaidęs Butkevičius šį sezoną pradėjo su trenksmu. Mače su „Prienais“ iki dvigubo dublio jam pritrūko 1 taško ir 1 atkovoto kamuolio. Tuo tarpu rungtynėse su „Palanga“ Butkevičius per 28 minutes nė karto nesuklydo ir neprasižengė.

Gediminas Orelikas, „Prienai“: 2 rungtynės, vid. 32,7 minutės, 17 taškų, 5,5 atk. kam., 5 rez. perd., 21 naud. bal.
Etatinis šios rubrikos nominantas ir praėjusią savaitę pradėjo „Prienų“ komandai išlikti nenugalėtai. Pastaroji įveikė savo varžovus tiek Europos taurės turnyre, tiek Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Tiesa, puikiu taiklumu pasižymintis puolėjas pirmą kartą šį sezoną prametė visus penkis tritaškius.

Martynas Mažeika, Klaipėdos „Neptūnas“: 1 rungtynės, 28 minutės, 23 taškai, 24 naud. bal.
Per pirmus keturis LKL susitikimus vos du tritaškius iš dvylikos pataikęs gynėjas, mače su „LSU-Baltais“ pademonstravo, jog dar neprarado savo snaiperio sugebėjimų – tikslą pasiekė net trys metimai iš keturių (75 proc.). Tačiau gynėjas pirmą kartą šį sezoną neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo. 

Tauras Tamošiūnas, Kauno „LSU-Baltai“: 1 rungtynės, 37 minutės, 24 taškai, 31 naud. bal.
Vienas lauke – ne karys. Tokį posakį galima pavartoti kalbant apie Tamošiūno indėlį į pergalę. Gynėjas surinko trečdalį visų komandos taškų, o pusę jų pelnė baudų metimais (11/14 baudų). Tai buvo geriausios Tamošiūno sezono rungtynės, kuriose jis pakartojo asmeninį naudingumo balų rekordą. Ankstesnį jis buvo pasiekęs prieš dvejus metus, susitikime su Šiaulių „ABRO-Universitetu“. 

Gytis Sirutavičius, Kėdainių „Nevėžis“: 1 rungtynės, 28 minutės, 18 taškų, 21 naud. bal.
Komandos naujokas bando įrodyti Panevėžio „Lietkabelio“ klubo vadovams, jog šie padarė didelę klaidą atsisakydami jo paslaugų. Gynėjas varžovus iš Palangos nubaudė penkiais tritaškiais iš tiek pat galimų ir prametė tik vieną baudos metimą. Atrodo, jog Sirutavičius labai greitai spėjo prisitaikyti prie naujos ekipos.

Kiti kandidatai: Vidmantas Sragauskis (17 tšk., 20 naud. bal.), Vytautas Šarakauskas (15 tšk., 9 atk. kam., 17 naud. bal.), Gintaras Kadžiulis (15 tšk., 16 naud bal.), Mindaugas Girdžiūnas (14 tšk., 14,5 naud. bal.).

Komentarai:
AndrePamirso pamineti, kad Kalnietis 5ias klaidas per varzzybas dare...


kodel triochinies spuoge?jis 5 klaidas padare per 2 varzybas.tas kalnas zymiai geresnis uz ryto blumus,nedovicius ir buvusi rasiciu,kuri islomino mdp ir zais galingam Begrado "Crvena Zvezda" klube.
2012-11-13
-16
Atsakyti
HI
AndrePamirso pamineti, kad Kalnietis 5ias klaidas per varzzybas dare...


pasiziurek po kiek laiko zaide ulebe 38 min~ zaide kitose ir trbt 30+
2012-11-13
-3
Atsakyti
aaaKalnietis/Pocius/Kleiza/Motiejunas/Valanciunas neabejoju kad toks startinis rinktines bus :D


Vietoj motiejuno bus Jankunas :)
2012-11-13
-2
Atsakyti
ka
kad tas motiejunas lievas nebus jo tkrj 5 rinktinej bus ant suoliuko ir tiek ... be to i nba D lyga issiustas jau...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-13
-5
Atsakyti
Andre
Pamirso pamineti, kad Kalnietis 5ias klaidas per varzzybas dare...
2012-11-13
+2
Atsakyti
Lele
Idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-13
+6
Atsakyti
aaa
Kalnietis/Pocius/Kleiza/Motiejunas/Valanciunas neabejoju kad toks startinis rinktines bus :D
2012-11-13
-3
Atsakyti
to tykantis tigras
idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-13
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.