„Lietuvos rytas“ spendžia spąstus maskviečiams

Martynas Pupininkas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-11-14 12:42

Rusijoje vilniečių viltį iškovoti pergalę sudaužė svarbiausiomis akimirkomis be klaidų atakavęs Sonny Weemsas
Rusijoje vilniečių viltį iškovoti pergalę sudaužė svarbiausiomis akimirkomis be klaidų atakavęs Sonny Weemsas
Nuotr. AFP – Scanpix
CSKA autoritetas per didelis, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas būtų kalbėjęs apie tikslą žūtbūt nugalėti. Slapčia pergale tikintis vairininkas išsireiškė kukliau nei įprastai: „Pabandysime sugriauti gražų maskviečių krepšinį.“

„Galbūt pavyks kaip nors juos sustabdyti ir primesti savo žaidimą. Galiu pažadėti, kad rytoj aikštėje matysite nematytų veidų, įrodysiančių ir patvirtinsiančių, kad jie yra verti pasitikėjimo. Tie krepšininkai gali žaisti ir kovoti aukštesniu lygiu“, – turėdamas omenyje mažiau progų pasireikšti gaunančius jaunuosius krepšininkus kalbėjo Maskoliūnas. 

Sužeistas žvėris

Į Vilnių CSKA atvyksta po praėjusią savaitę namie patirto itin skaudaus pralaimėjimo 60:81Barcelona“ ekipai. Sekmadienį Rusijos čempionai iškovojo sunkią pergalę 84:75 VTB Vieningoje lygoje prieš Nymburko ČEZ.

„CSKA krepšininkai turės daug motyvacijos sužaisti geras rungtynes ir pademonstruoti gražų krepšinį. Tačiau nereikia guostis ir skųstis, – tvirtino Maskoliūnas. – Pralaimėjusi ar nepralaimėjusi, bet CSKA išlieka aukščiausio lygio komanda. Rusai nežaidžia geriausio krepšinio, tačiau kasdien tobulėja ir visada siekia aukščiausių rezultatų.“ 

Svarbiausia apsiginti

Atiduoti visas jėgas žadėjęs Mindaugas Katelynas prisiminė pirmąją dvikovą Maskvoje, kai vilniečiai Rusijos čempionams nusileido tik paskutinėmis sekundėmis 73:75.

„Tikiu, kad rungtynės visada laimimos gerai ginantis. Puolant mums trūksta drausmės. Kai pasivejame varžovus, prarandame budrumą ir atsipalaiduojame. Pradedame žaisti individualiai ir surenkame per mažai taškų greitai atakuodami. Rytoj bus svarbiausia apsiginti“, – akcentavo Katelynas.

Jis pažymėjo, kad pergalė 73:60 prieš Talino „Kalev/Cramo“ vilniečius nuteikė optimistiškai, bet neslėpė, kad Estijos sostinėje nebuvo išvengta klaidų. Anot Katelyno, dvikova su CSKA bus keliolika kartų sudėtingesnė.

Atvyko išsivežti pergalę

„Žinome, ką reiškia žaisti Vilniuje, todėl puldami turėsime greitai ir protingai perduoti kamuolį. Vilniečiai greiti ir gali gerai pataikyti“, – pažymėjo CSKA vairininkas Ettore Messina.

Maskviečių puolėjas Vladimiras Micovas priminė, kad vos vieną pergalę pirmajame Eurolygos rate iškovojusi Lietuvos komanda dar neprarado vilčių prasiskinti kelią į „Top 16“ etapą.

„Lietuvos rytas“ turėjo puikią progą laimėti Maskvoje, o tai jiems suteikia didelį pasitikėjimą prieš antrąsias tarpusavio rungtynes. Į Vilnių vykstame iškovoti pergalę ir pademonstruoti geriausią krepšinį“, – neabejojo Micovas.

Tiesa, šį sezoną žaisti Lietuvoje maskviečiams nesiseka. CSKA tik ketvirtajame kėlinyje 83:72 palaužė Klaipėdos „Neptūną“, o Kaune 66:76 gavo „Žalgirio“ antausį.

Maskoliūnas supranta, kad, norėdami įveikti varžovus, jo auklėtiniai turėtų sekti žalgiriečių pavyzdžiu.

Komandų lyderiai

Vilniaus Lietuvos rytas PTS EFF    EFF PTS Maskvos CSKA
Renaldas Seibutis 14,8 12,8   17,2 14,0 Nenad Krstic
Nemanja Nedovic 10,6 7,0   16,8 16,6 Sonny Weems
Mindaugas Katelynas 7,2 6,6   14,5 10,0 Zoran Erceg
Leon Radosevic 6,0 6,6   14,0 8,2 Viktor Khryapa
Dejan Ivanov 4,2 6,4   9,0 6,0 Andrey Vorontsevich
Komentarai:
...:-) ...spendejai atsirado.. :-) ..kad tik neprisispestu i kelnes :-)
2012-11-15
-11
Atsakyti
tikiuosi nepadarys lietuvos krepsiniui gedos ir nepralos ant 30

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-15
-10
Atsakyti
tai prie oro uosto gali kokius spastus padaryt nebent..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-15
+3
Atsakyti
ArunasKaunasVytskaKRC cia ka nors komentuot tai neimanoma. Nei apie krepsini su kuo nors pakalbesi prisirenka 13ameciu ir pjaunasi vieni su kitais laido riteriai. Tikrovei tai ciuju niekam nieko nei pasakyt negali o kai nieks nemato tai kieti. Krc Sekmes jum pjautis.pasol von skiauteretas


Nu va dar vienas 13ametis...
2012-11-14
-5
Atsakyti
KRC cia ka nors komentuot tai neimanoma. Nei apie krepsini su kuo nors pakalbesi prisirenka 13ameciu ir pjaunasi vieni su kitais laido riteriai. Tikrovei tai ciuju niekam nieko nei pasakyt negali o kai nieks nemato tai kieti. Krc Sekmes jum pjautis.
2012-11-14
-13
Atsakyti
CrossRenoCrossReno (0)Rytas nesunkiai turetu laimet ,net Sony Weems neisgelbes CSKA . Jomantas gynyboje blizges kaip ir visalaika, tik puolime drasiau sulost ir pergale musu plius 10 Ryto naudai tokios prognozes .Uzstatyk tevu buta, nevykeli. Lengvi pinigeliai!Eik ir statyk asila galva, cia prognozes , o ne statymas ismok skaityt darzelinuk :)))Pusdebili, pasigydyk su tokiom prognozem kai i tavo lavonu bei nevykeliu projekteli valosi kojas visi kas netingi.


panasu,kad jis ne pusdebilis,o visiskad debilas jai tokias nesamones sugeba viesai rasinet...
2012-11-14
Atsakyti
RenoCrossReno (0)Rytas nesunkiai turetu laimet ,net Sony Weems neisgelbes CSKA . Jomantas gynyboje blizges kaip ir visalaika, tik puolime drasiau sulost ir pergale musu plius 10 Ryto naudai tokios prognozes .Uzstatyk tevu buta, nevykeli. Lengvi pinigeliai!Eik ir statyk asila galva, cia prognozes , o ne statymas ismok skaityt darzelinuk :)))


Pusdebili, pasigydyk su tokiom prognozem kai i tavo lavonu bei nevykeliu projekteli valosi kojas visi kas netingi.
2012-11-14
+22
Atsakyti
CrossReno (0)Rytas nesunkiai turetu laimet ,net Sony Weems neisgelbes CSKA . Jomantas gynyboje blizges kaip ir visalaika, tik puolime drasiau sulost ir pergale musu plius 10 Ryto naudai tokios prognozes .Uzstatyk tevu buta, nevykeli. Lengvi pinigeliai!


Eik ir statyk asila galva, cia prognozes , o ne statymas ismok skaityt darzelinuk :)))
2012-11-14
+2
Atsakyti
siulikit kokius spastus galetu paspest lrytas. nesamoningu nerasykit, pavizdziui kaip giniba arba greitas puolimas.
2012-11-14
-12
Atsakyti
Reno (0)

Rytas nesunkiai turetu laimet ,net Sony Weems neisgelbes CSKA . Jomantas gynyboje blizges kaip ir visalaika, tik puolime drasiau sulost ir pergale musu plius 10 Ryto naudai tokios prognozes .

Uzstatyk tevu buta, nevykeli. Lengvi pinigeliai!
2012-11-14
+16
Atsakyti
Rytas nesunkiai turetu laimet ,net Sony Weems neisgelbes CSKA . Jomantas gynyboje blizges kaip ir visalaika, tik puolime drasiau sulost ir pergale musu plius 10 Ryto naudai tokios prognozes .
2012-11-14
+9
Atsakyti
SLIMASSNaujoj pardatuvej prisipirko dauk vazelino ir muilo ryto komanda.


Cia manai ir bus spastai Cask komandai kai ju aiksteles puse komjaunuoliai ismozos vazelinu bei muilu?
2012-11-14
+5
Atsakyti
Naujoj pardatuvej prisipirko dauk vazelino ir muilo ryto komanda.
2012-11-14
+7
Atsakyti
smd_rytfaniaiAndriusssasapie kokius jus cia vienu ar kitu komandu palaikymus kalbat? komandos palaikomos arenose. O nei ryto nei Zalgirio gerbejai, katrie cia mala Š, i arenas nevaikštot :) sedejimas prie tv ar pc ir ziurejimas varzybas, nera palaikymas. Tai galima pavadint "komandos gerbejas" ar kazkaip kitaip, bet to tikrai negalima laikyti komandos palaikymu.nebesvaik tipo jai nevaikstai i kiekvienas rungtynes nesi fanas? patikek kaip as prie tv parekauju ;]


Aš nemanau, kad rėkavimas prie TV yra komandos palaikymas, tu tik trukdai kaimynams, jie tave tik ir tegirdi, o krepšininkai ne.
2012-11-14
-1
Atsakyti
PrasikaltesUž Žalgirį! ;)kasablankaRytas pats iklius i savo spastus :(Tai tik visiems tai i nauda.Tu nesveikas ar kas tau?


Cia tipo tu labai sveikas ar kazka mandro norejai paklausti?
2012-11-14
+18
Atsakyti
siaip geriausia butu spastai statyti orouoste. arba stiuaerdese papirkt, kad i maista kai ka idetu. jai maskvieciai nepasirodis simense bus 20/0 lryto naudai. kito varijanto nematau.
2012-11-14
-6
Atsakyti
Už Žalgirį ;)), žinau tu nedurnas, bet nepasidaryk toks taip kalbėdamas..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-14
-5
Atsakyti
Aye
Už Žalgirį! ;)kasablankaRytas pats iklius i savo spastus :(Tai tik visiems tai i nauda.


Tu nesveikas ar kas tau?
2012-11-14
-2
Atsakyti
vilenskisna ka pirmyn vilnieciai


I dugna :)
2012-11-14
-7
Atsakyti
kasablankaRytas pats iklius i savo spastus :(


Tai tik visiems tai i nauda.
2012-11-14
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.