Chuckas Eidsonas šį sezoną sugrįš į Vilniaus „Siemens“ areną rungtyniauti su „Lietuvos rytu“
Chuckas Eidsonas šį sezoną sugrįš į Vilniaus „Siemens“ areną rungtyniauti su „Lietuvos rytu“
Nuotr. RIA Novosti–Scanpix
Bene geriausi Chucko Eidsono karjeros metai prabėgo Lietuvoje. 2008-2009 m. su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda puolėjas laimėjo visus įmanomus titulus.

Amerikietis tapo Lietuvos ir Baltijos lygos čempionu, iškovojo LKF taurės turnyro aukso medalį bei triumfavo Europos taurės varžybose.

Eidsonas buvo nuolat renkamas geriausiu įvairių turnyrų žaidėju, tačiau kitą sezoną atsisveikino su sostinės klubu ir sudarė dvejų metų sutartį su Tel Avivo „Maccabi“.

Vieną sezoną krepšininkas atstovavo „Barcelona“ , o nuo rudens gina Kazanės „Uniks“ garbę.

BasketNews.lt radijo“ laidoje Eidsonas prisiminė savo kelią į šlovę, metus Lietuvoje ir pasakojo esąs išsiilgęs kovų Eurolygoje.

– Chuckai, tradicinis mūsų rubrikos klausimas. Kaip tapote tokiu nesustabdomu žaidėju?, – „BasketNews.lt radijas“ paklausė Eidsono.
– (Juokiasi) Žinote, kai krepšinio treniruotes pradedi lankyti toks jaunas, koks buvau aš, ir dar esi kiek talentingas, belieka tik daug treniruotis.

– Gimėte Pietų Karolinoje (JAV). Kodėl sugalvojote krepšinį žaisti Europoje?
– Žaisdamas koledže mėginau patekti į NBA, bet man nepavyko. Agentas surado man mažą Vokietijos komandą. Džiaugiuosi, nes man tai buvo puiki vieta augti kaip žmogui.

– Ar tuomet Europos krepšinį tikėjotės panaudoti kaip tiltą į NBA?
– Taip, pirmuosius kelis metus vis dalyvaudavau vasaros stovyklose įvairiose NBA komandose. Žinau, kad daugelis pastebi, jog esu labiau europietiško stiliaus krepšininkas, nei NBA žaidėjas.

– 2011 m. pasirašėte dvejų metų sutartį su „Barcelona“, bet Ispaniją palikote jau po pirmo sezono. Kodėl?
– Turėjome tikrai neblogą sezoną. Manau ir pats žaidžiau neblogai, bet Karaliaus taurės varžybose su Madrido „Real“ patyriau kelio raiščių traumą ir teko praleisti nemažai rungtynių. Nenorėjau skubinti grįžimo į aikštelę, kad visiškai išsigydyčiau traumą. Vis dėlto mes paskubėjome ir grįžau per anksti. Dėl to likusią sezono dalį tapau kitokiu žaidėju nei visada buvau. Dėl to jaučiausi gana prastai, bet supratau, kad krepšinis taip pat yra verslas. Vėliau tiesiog ieškojau komandos kurioje galėčiau toliau tęsti karjerą.

– Neabejoju, kad tikėjotės su „Uniks“ komanda patekti į šio sezono Eurolygą, bet taip neatsitiko. Ar tokiam talentingam žaidėjui įdomu rungtyniauti Europos taurėje?
– Taip. Tiesą sakant, nesitikėjau, kad dar kada žaisiu Europos taurėje po to, kai palikau „Lietuvos rytą“. Atsitiko taip, kad nelaimėjome kvalifikacinio turnyro. Galiu atvirai pasakyti, man sunku nerungtyniauti Eurolygoje. Vis dėlto mums dabar svarbu iškovoti vietą kito sezono Eurolygoje. Dėl to turime laimėti VTB Vieningąją lygą arba Europos taurės turnyrą.

– Mano manymu, esate vienas geriausių užsieniečių kada nors žaidusių Lietuvoje. Kodėl nusprendėte žaisti mūsų šalyje?
– Kuomet rungtyniavau Prancūzijos komandoje „Strasbourg“, Europos taurėje žaidėme su „Lietuvos rytu“. Pamenu, kai atvykau į Siemens areną žaisti su „Lietuvos rytu“, kuriam atstovavo ir mano geras draugas Marijonas Petravičius. Supratau, kad čia yra vieta, kurioje norėčiau rungtyniauti. Tuo metu bendravau su „Lietuvos ryto“ treneriu Aleksandru Trifunovičiumi. Jis norėjo, kad žaisčiau Vilniaus komandoje. Pajutau, kad tai bus teisingas sprendimas. Toks ir buvo.

– 2009 m. su „Lietuvos rytu“ laimėjote visus 5 titulus, o pats nuolat buvote renkamas naudingiausiu krepšininku. Ar tai buvo geriausi metai jūsų karjeroje?
– Nežinau kitos komandos, kuri tada laimėjo visus turnyrus, kuriuose žaidė. Mes tai padarėme. Tai buvo puikūs metai su puikia komanda. Komandos draugai buvo neįtikėtini vyrukai. Buvo smagu.

– Krepšinio gerbėjai mėgsta lyginti Tel Avivo „Maccabi“ ir Lietuvos sirgalius. Kurie, jūsų manymu, geresni?
– Labai sudėtingas klausimas. Nesu buvęs niekur kitur, kur aistra krepšiniui būtų tokia, kokia yra Izraelyje ir Lietuvoje. Neturiu atsakymo į šitą klausimą. Abiejų komandų sirgaliai neįtikėtinai palaiko savo klubus.

– Ar esate turėjęs NBA komandų pasiūlymų?
– Kaip ir sakiau, būdamas jaunas mėginau prasibrauti į NBA, bet man nepavyko. Per paskutiniuosius kelis metus buvo keli pasiūlymai, bet dabar jaučiuosi per senas būti naujoku. Manęs NBA nebedomina. Esu laimingas Europoje.

– Ar sekate „Lietuvos ryto“ žaidimą šiais metais?
– Su jais mums teko žaisti sezono pradžioje. Domiuosi „Lietuvos ryto“ rezultatais. Žinau kai kuriuos jų žaidėjus, tokius kaip Steponas Babrauskas. Man visada įdomu, kaip jiems sekasi, nes tai komanda, kurioje pats žaidžiau. Žiūriu jų rungtynes, kai turiu laiko. Man labai patinka ši komanda, nes joje daug jaunų krepšininkų. Manau, kad jie dar žais geriau.

– Ar bendraujate su buvusiais komandos draugais?
– Tai nėra labai paprasta. Kaip žinote, juos sunku pasiekti, bet taip, mes pabendraujame. Šį sezoną atvažiuosiu žaisti į Vilnių. Nekantrauju pamatyti miestą ir savo bičiulius iš „Lietuvos ryto“.  Be abejonės, bendrauju ir susitinku su keliais vyrukais.

– Kokie jūsų prisiminimai apie Lietuvą?
– Juokinga, nes vakar su žmona kaip tik apie tai kalbėjome. Nežinau, ar kada nors esu turėjęs geresnę vietą gyventi. Vilniaus senamiestis, kuriame su ja gyvenome, buvo tokia nuostabi vieta. Galėjome tiesiog išeiti pasivaikščioti ir rasti, ką veikti.

– Chuckai, nežinau ar girdėjote, bet Kazanės ekipos trenerio asistentas Gintaras Krapikas yra didelis rusiškos pirties gerbėjas. Ar jis mėgino jus nusitempti į pirtį?
– Ne (juokiasi). Po treniruočių važiuoju namo ir pirties malonumų neišbandau. Bet žinau, kad į pirtį keliavo keli komandos draugai. Aš nesu pirties mėgėjas.

– Bet jūs žinojote, kad Krapikas yra didelis pirties gerbėjas, tiesa?
– Žinojau, kad jam tai patinka, bet nemaniau, kad jis toks didelis pirties gerbėjas. Šį vakarą paklausiu jo apie tai. Tai puiki vieta atsipalaiduoti. Galiu suprasti, kodėl jam tai taip patinka. Tai šaunu.

– Koks jūsų mėgstamiausias aktorius? Galbūt Chuckas Norrisas?
– Turiu daug mėgstamų aktorių. Chuckas Norrisas yra geras aktorius, bet jis nėra mano mėgstamiausias. Sunku kažką išskirti. Galbūt vienas mėgstamiausių yra Morganas Freemanas.

Interviu garso įrašas:

[audio=355]

Komentarai:
chiusEriCCartmeneZGTRooTubeMan tai iš RYto legionierių labiausiai įstrigo Erikas Eliotas, va tas žmogus tai kankino Žalgirį. Mano taip pat megstamiausias visu laiku ryto legionierius :) Kaip noreciau paziuret senu video su juo, bet turbut niekur neberasi jau :) Daugelis cia komentuojanciu net nezino kas jis toks, dar per mazai metu buvo kai jis zaide:)Mano irgi buvo Eric Elliot mėgstamiausias, bet dar pipiras buvau:D https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/h...Visgi, dabar tai Eidsonas man yra geriausias kada žaidęs LR:)
Jegele! Gaila man neteko nusifotkint, kabetu dabar ant sienos:-)
2012-12-09
+11
Atsakyti
EriCCartmeneZGTRooTubeMan tai iš RYto legionierių labiausiai įstrigo Erikas Eliotas, va tas žmogus tai kankino Žalgirį. Mano taip pat megstamiausias visu laiku ryto legionierius :) Kaip noreciau paziuret senu video su juo, bet turbut niekur neberasi jau :) Daugelis cia komentuojanciu net nezino kas jis toks, dar per mazai metu buvo kai jis zaide:)


Mano irgi buvo Eric Elliot mėgstamiausias, bet dar pipiras buvau:D https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/h...

Visgi, dabar tai Eidsonas man yra geriausias kada žaidęs LR:)
2012-12-09
-3
Atsakyti
VT
Grėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.


Jei nepamenat kaip buvo geriau nerasykit y Zalgiry norejo pereiti T.Nesby ar kaip jis ten po 2004-2005 sezono o Rush uzstume ant visos LT nuvazeves y JAV.
2012-12-09
-8
Atsakyti
GalatasaraychipushilaKozirisBruoniusGrėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.Nestumk ant menstruaciju, nes kartu su jom ir tu islindai :)Jau kai tu is subines su sudais islindai tai isvis galetum patyleti nes kai prasizioji dvokas nuo taves taip cia uzvanialina.Ziaurus tu chmosnikas. Tave varto nepaisant to kad tu cia turi milijona akauntuJau kam kam o tau tai patyleti., lashara. Vakar tave cia visi suvarte ir isgaidino, adminai pastate i vieta tai beliko kitu accountu prisijungti ir dar gaidelis aiskina apie kitu accountus...


Nezinau apie koki tu lasara kalbi. Tu gali nors ir simtais tu akauntu kurt visitek iskart matosi is keliu zodziu kad tas pats nevisprotis is degalines raso, ir is taves issityciot tikrai nera jau taip sunku. Vieno nesuprantu tu cia ka vienas is adminu sedi nuo ryto iki vakaro kad tavo arsus komentarai nera trinami? Ar tu cia savaitgaliais turi laisve iki pirmadienio kol neateis siek tiek vyresni ir protingesni bnews darbuotuojai ir nepratrins?
2012-12-09
Atsakyti
GTRooTubeMan tai iš RYto legionierių labiausiai įstrigo Erikas Eliotas, va tas žmogus tai kankino Žalgirį.
Mano taip pat megstamiausias visu laiku ryto legionierius :) Kaip noreciau paziuret senu video su juo, bet turbut niekur neberasi jau :) Daugelis cia komentuojanciu net nezino kas jis toks, dar per mazai metu buvo kai jis zaide:)
2012-12-09
-2
Atsakyti
chipushilaKozirisBruoniusGrėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.Nestumk ant menstruaciju, nes kartu su jom ir tu islindai :)Jau kai tu is subines su sudais islindai tai isvis galetum patyleti nes kai prasizioji dvokas nuo taves taip cia uzvanialina.Ziaurus tu chmosnikas. Tave varto nepaisant to kad tu cia turi milijona akauntu


Jau kam kam o tau tai patyleti., lashara. Vakar tave cia visi suvarte ir isgaidino, adminai pastate i vieta tai beliko kitu accountu prisijungti ir dar gaidelis aiskina apie kitu accountus...
2012-12-09
+9
Atsakyti
KozirisBruoniusGrėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.Nestumk ant menstruaciju, nes kartu su jom ir tu islindai :)Jau kai tu is subines su sudais islindai tai isvis galetum patyleti nes kai prasizioji dvokas nuo taves taip cia uzvanialina.


Ziaurus tu chmosnikas. Tave varto nepaisant to kad tu cia turi milijona akauntu
2012-12-09
+2
Atsakyti
BruoniusGrėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.Nestumk ant menstruaciju, nes kartu su jom ir tu islindai :)


Jau kai tu is subines su sudais islindai tai isvis galetum patyleti nes kai prasizioji dvokas nuo taves taip cia uzvanialina.
2012-12-09
Atsakyti
Man tai iš RYto legionierių labiausiai įstrigo Erikas Eliotas, va tas žmogus tai kankino Žalgirį.
2012-12-09
-1
Atsakyti
Grėbliarankis19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.


Nestumk ant menstruaciju, nes kartu su jom ir tu islindai :)
2012-12-08
+1
Atsakyti
General Eidson! Man jis geriausias legionierius kada nors žaidęs Lietuvoje. Kodėl ne Brown, Tanoka ar kas kitas? Todėl kad niekas taip nepakeitė komandos kaip Chuckas!
2012-12-08
+2
Atsakyti
Nieko nera is sito chuko. Suzybejo projekte ir tom viskas baigesi, dabar net Eurolygoj niekam nereikalingas:DD. Daug geru legionieriu zaide LTU- Ednis, Weemsas, Brown, Bowie, Popas ir t.t bet pats geriausias-TANOKA, nu zveris, monsstras ir puikus zaidejas, didziule pagarba, puikus prisiminimai is jo zaidimo Kaune.
2012-12-08
-5
Atsakyti
19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.


Aha, gerai ten issityciojo is menstruacijos spalvos projektelio kai po pralostu finalu pareiske kad kitame sezone noretu zaisti Zalgiryje kartu su Tanoka.
2012-12-08
-1
Atsakyti
19gaga99DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltIr ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.


Nieko jis apie ruso zalgeri nesake, nesvaik
2012-12-08
-2
Atsakyti
DruskininkietisKareem Rush buvo geriausias!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ir ypatingai graziai atsiliepe apie projekteli.
2012-12-08
-1
Atsakyti
Kareem Rush buvo geriausias!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-12-08
+1
Atsakyti
rytfaniai_suckeriai tu man pasakyk ka as ten netaip parasiau. Gal dar karta perskaityk, nes ryskiai nori eGsperta pastumt....

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-12-08
+6
Atsakyti
50centuparanojiniai zalgiriniai subego pastumt ant geriausio legionieriaus zaidusio LT :) beviltiski komentarai, vienas sako, kad Eidsonas 41 taska LKL finale imete o ne BBL, kitas browna ir popoviciu geriausiais LT legionieriais vadina, ka cia ir bereplikuot tokiems krepsinio suvokimo imbicilams:)


O atsirado ekspertas, kuris pastoviai prognozuoja jog zali gaus. Nors ziuriu jau apsiraminote ponas siek tiek, kai pamatete jog beviltiska. Gal zinai koks tanokos naudingumas eurolygoj? Ka jus i tai ponas? eidsonas gal geriau pasirodes? (:
2012-12-08
-2
Atsakyti
50centuparanojiniai zalgiriniai subego pastumt ant geriausio legionieriaus zaidusio LT :) beviltiski komentarai, vienas sako, kad Eidsonas 41 taska LKL finale imete o ne BBL, kitas browna ir popoviciu geriausiais LT legionieriais vadina, ka cia ir bereplikuot tokiems krepsinio suvokimo imbicilams:)


niekas ir nestumia ant Ednio :)
2012-12-08
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.