R.Kuncaitis: "Į Šiaulius važiuosime kovoti dėl pergalės"

2005-04-23 11:13
Šarūnas Mazalas, "BasketNews.lt"

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai išplėšė pergalę antrose LKL ketvirtfinalio serijos rungtynėse. Penktadienį uostamiesčio krepšininkai 71:68 įveikė "Šiaulius", o po finalinės sirenos sulaukė visų susirinkusių ovacijų ir padėkų, šūkiais "ačiū, ačiū".

Abejingi neliko ir viena dešimtis į Klaipėdą atvykusių šiauliečių, paskutinėmis rungtynių sekundėmis traukdami dainą "pirmadienį "Neptūno" nebeliks".

Visgi treneriai apie lemiamą mačą prognozuoti nesiryžo. "Tegul šiuo darbu užsiima meteorologai, – su ironija kalbėjo "Šiaulių" treneris Ramūnas Butautas. – Iš tiesų stengsimės iškovoti pergalę".

[image=3240 left]Strategas pripažino, jog "Neptūno" pergalės priežastis – gera gynyba. "Galime pastebėti – pirmajame mače abi ekipos pelnė daugiau kaip po 90 taškų. Šį kartą rezultatyvumas buvo kur kas mažesnis", – sakė R.Butautas.

Su juo sutiko ir "Neptūno" legionierius Sheiku Kabba. "Aktyviai gynėmės ir neleidome jiems lengvai žaisti", – sakė amerikietis.

Įpusėjus mačui klaipėdiečiai pirmavo 11 taškų skirtumu, tačiau 27-ą minutę persvara buvo jau "Šiaulių" pusėje – 44:41. Įgiję persvarą, šiek tiek atsipalaidavome. Tačiau kai svečiai priartėjo, susikaupėme ir iškovojome pergalę", – džiaugėsi Sh.Kabba, rungtynėse pelnęs 14 taškų.

R.Butautas teigė, jog šiauliečiams pavijus oponentus, jo auklėtiniai keletą atakų surengė neapgalvotai, prametė iš po krepšio ir vėl leido "Neptūnui" išsiveržti į priekį.

[image=3241 right]25-ą rungtynių minutę traumą patyrė "Neptūno" legionierius iš Rusijos Aleksandras Savenkovas. Nors jis į aikštę grįžo 35-ą minutę, tuoj pat dėl skausmų buvo priverstas grįžti ant atsarginių suolelio.

"Stengėmės pasinaudoti skyle po krepšiu, tačiau atlikome du netikslius perdavimus Audriui Danusevičiui ir praradome kamuolius", – nusivylęs buvo R.Butautas.

"Neptūno" strategas Robertas Kuncaitis teigė, jog abi ekipos viena kitą dar gali nustebinti, nors aiškiai pažįsta savo oponentus. "Šiandien mes tai bandėme padaryti", – reziumavo treneris.

"Reikės išsigydyti traumas, nors neaišku, jos sunkios ar ne. Aš įsitikinęs, kad "Šiauliai" stengsis išspręsti Antonio Granto problemą", – teigė R.Kuncaitis.

Paglaustas, ar "Neptūnas" yra pajėgus pirmą kartą istorijoje žengti į pusfinalį, treneris teigė: "Į šitą klausimą atsakymą žino tik Dievas. Važiuosime tam, kad laimėtume".

Tuo tarpu Sh.Kabba prognozavo susitikimą: "Tai turėtų būti įtemptos rungtynės. Nežinau, kas laimės, tačiau ketiname kietai kovoti ir siekti pergalės", – optimistiškai žvelgė vienas uostamiesčio klubo lyderių.

Komentarai:
butu gerai kad laimetu NEPTUNAS
2005-04-23
+3
Atsakyti
caaprius teisus, tegul laimi neptunas...ir finale nugali sakalus.
2005-04-23
+6
Atsakyti
is tiesu manau, kad neptunas yra pajegesnis siuo metu, kai siauliai yra be urbono... Visgi siauliuose yra labai sunku, dauguma sako, kad del atmosferos... kazin..?
pastebejau viena dalyka... Ant siauliu marskineliu puikuojasi remeju logotipas "PZU Lietuva". idomu tai, kad lygiai toks pat logotipas puikuojasi ir ant teiseju marskineliu... gal tai sutapimas? :)
2005-04-23
-3
Atsakyti
tegul laimi neptunas. norisi kazkokiu nauju veju kovoje del trecios vietos ;)
2005-04-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.