Artūras Milaknis į „Šiaulių“ krepšį įmetė keturis tritaškius
Artūras Milaknis į „Šiaulių“ krepšį įmetė keturis tritaškius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dviejų naudingiausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjų dvikovą užtemdė Artūras Milaknis.

Snaiperis pelnė 24 taškus, sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių, o jo vedami „Prienai“ savo aikštėje 92:82 (24:9, 19:26, 19:19, 30:28) įrodė pranašumą prieš „Šiaulius“ ir pergale pradėjo atkrintamąsias varžybas.

LKL ketvirtfinalio serijoje kovojama iki dviejų pergalių. Antrasis susitikimas Šiauliuose vyks trečiadienį.

Naudingiausias LKL krepšininkas Gediminas Orelikas liko komandos draugo Milaknio šešėlyje.

Surinkęs 24 taškus, Milaknis sužaidė antras rezultatyviausias rungtynes per karjerą LKL. Septintą sezoną aukščiausioje lygoje žaidžiantis snaiperis daugiau taškų įmetė tik praėjusį sezoną – 27 taškus pelnė žaisdamas prieš „Šiaulius“ mažajame finale praėjusį sezoną.

Milaknis pataikė keturis tritaškius, iš kurių vieną – likus pusketvirtos minutės iki dvikovos pabaigos. Tritaškis atstatė 10 taškų persvarą ir leido šeimininkams lengviau atsikvėpti po „Šiaulių“ spaudimo.

Nors per likusias tris minutes šiauliečiai spaudė varžovus per visą aikštę, naudos nebuvo, o Milaknis prasiveržęs link krepšio dvitaškiu padidino atotrūkį iki 11 taškų (82:71, 38 min.) ir padėjo tašką dvikovoje.

„Prienai“ pataikė net 14 tritaškių (iš 34 bandymų, 41,2 proc.), šiauliečiai – tik 4 (13 bandymų, 30,8 proc.).

15 taškų nugalėtojams pelnė Orelikas, kuris taip pat atkovojo 9 kamuolius. Antras pagal naudingumą LKL žaidėjas Aurimas Kieža į priekį vedė „Šiaulius“ – puolėjas surinko 21 tašką.

„Prienai“ pirmoje dvikovos pusėje turėjo 19 taškų persvara, tačiau jos neišlaikė.

Itin sėkmingai trečiąjį kėlinį pradėję „Šiauliai“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo – 42:43 (22 min.).

Vis dėlto persverti rezultato šiauliečiai nesugebėjo, o atstumą atstatę „Prienai“ neleido sukurti intrigos dvikovos pabaigoje.

„Prienai“: Artūras Milaknis 24, Gintaras Kadžiulis 17, Gediminas Orelikas 15 (9 atk. kam.), Arnas Labuckas 13 (7 atk kam.).

„Šiauliai“: Laurynas Samėnas 23, Aurimas Kieža 21, Rolandas Alijevas 13 (8 rez. perd.).

Komentarai:
papirktos varzybos akivaizdziai
2013-04-16
-1
Atsakyti
chi_cha_cho
kodel musu auksciausio lygio treneris nepabande zaisti per kuzminska ir kieza arciau krepsio, pas juos auksciausias zaidejas buvo likes storulis orelik.... reikejo grustis link krepsio .... bet musu auksciausio lygio treneris nutare isleisti naujaji juodi kuris ginyboj nulis( nereikia noret kad per savaite priprastu).... po rungtyniu musu auksciauio lygio treneris pasake: nieko cia tokio cia tik pirmos varzybos, komentaras bus tipo po visos serijos....... kitam sezonui arba Sireika reikalingas, arba turim savo issiauginta Giedraiti..... bet juk viska sprendzia rėmėjai.....
2013-04-16
+9
Atsakyti
M.K.
Samenas kitais metais i ryta !
2013-04-16
+2
Atsakyti
Palangiskis
Ka jus cia pezat tiesiog eilini karta Prienams trajakai paejo reikiamais momentais nubutu paeje butu labanakt buve :P . NK namie Siauliai atsims :)
2013-04-16
-3
Atsakyti
mwp
na tegul LENKAI ruosiasi pralaimet Prenams.o po to ir Kavenske...Prenai pirmym......
2013-04-16
+9
Atsakyti
jackonas lyg su trauma kazkokia rankos sedejo,ir aplamai kalbant apie ji aikste mato puikiai bet nera astraus pratesimo po jo perdavimu is triju tasku jis silpnas po kasiu gerai eina bet del ugio tenka ismesti sudetingus metimus kurie daznai nepasiekia tikslo.

vat prienams toks izaidejas butu labai idealus
2013-04-16
Atsakyti
siauliete
Kodėl mažylis Jackonas,kuris gerai diriguoja žaidimui tik 6 min žaidė?
2013-04-15
+1
Atsakyti
na ka, belieka savo antraja komanda- Lietuvos Ryta palaikyt finalo serijoj, pries zalgiris..!!!:DDDD Pirmyn vilnieeciaiii!! Imkit lkl siemet, tam daug sansu yra!!! o kitamet ir vel euroleague loskit!!!:)))
2013-04-15
+9
Atsakyti
zodziu,jau siaulius reiktu perkrikstyt is BRONZINES KOMANDOS i amzinu atkrintamuju autsaideriu.. tokia jau ta tiesa!!! :DDDD
2013-04-15
-10
Atsakyti
palaikau tik siaulius!!! bet matesi, kad patys nieko nedare del pergales :(( :DDDD zodziu neidomios rungtynes buvo, serijos jie neims ir nepaklius i semifi'al tikrai..manau net verta ir passave siauliuos pralost tiem prienam krienam, nes kas is to visvien isvykoj vel pralostu jiems ir butu by by zengimui toliau, zodziu kaip ir praeitais metasi, nieko neptobuleje maniskiu komanda!!! :((( tas gal baisiausia, kad isretejusios prienu komandos issibaudavusios nenukale:(( :PPPPbet negaila del to, kad vel nepateks i pusfinali, nes PRAEITAIS METAIS IR NEBUVO TEN PATEKE:DDDDDDDDD ... tai jau NEBUTU NAUJIENA!!! zodziu silpna ta mano miesto komanda.
2013-04-15
-9
Atsakyti
gaila siauliu
vis zemyn ir zemyn...apgailetinas ju zaidimas , trenerio sprendimai irgi galejo but geresni, ypac gynyboj, o del Alijevo svaigimu apie rinktine, tai Kadziulis visa galva aukstesnis..
2013-04-15
+4
Atsakyti
Na ka Siauliai, laimingi gave pinigu uz nupirktas rungtynes?? Geda.
2013-04-15
-6
Atsakyti
nepasakyciau,kad teisejai kazka palaike kazka tempe,tiesiog prienu aukstaugiai issibaudavo nes siauliai akcentavo metimus is artimu distanciju,aisku butu keista,kad prienai mesdami 50procentu visu savo metimu nuo triju tasku linijos sugebetu isbauduoti priesininku aukstaugius.

toliau kalbant apie zaidima tai prienai naudoja savo gerai patikrinta 3 tasku taktika +gera kova del kamuoliu tai ir leme pergale.tuo tarpu siauliai net atkrintamosiose negali atsikratyti greblisko zaidimo stiliaus neturint patikimu aukstu reiktu tampyti ginyba,o sialieciai eina kaip tankai prie lanko ir jai ne belekokie kiezos metimai butu viskas issiprende po 1 kelinio.

siauliu legionieriai realiai turetu buti dar pigesni uz palangos
2013-04-15
-1
Atsakyti
Emilis
Teisejai per daug toleravo prienu zaideju pastovu spaudima ir sukavimus.

Per sias rungtynes turejo buti skirtos maziausiai 3-4 technines: Seskui, Orelik ir Milakniui.
2013-04-15
-15
Atsakyti
Anonimas
Anonimaskazkokias be rysio prazangas pasibaigus jau kelinio laikui???


kazka svaigsti nemates epizodo, teisejas pasibaigus keliniui parode Milakniui zenklu kad duos technine prazanga, jei toliau draskys akis, bet tai buvo tik ispejimas, prazangos nedave.
2013-04-15
+2
Atsakyti
Anonimas
Stebetojau, jeigu Prienus palaiko teisejai, tai kaip paaiskinti 3 zaidejus Prienu komandoje su 5 prazangom ir kazkokias be rysio prazangas pasibaigus jau kelinio laikui???

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-15
-5
Atsakyti
stebetojas
prienai turi uznugari LKF del to juos taip ir traukia teisejai, kitaip butu sunku paiskinti, kodel jiems ne tik siose rungtynese bet ir viso sezono metu teisejai taip leidzia varzovams kapoti per rankas, labai nesvari gynyba. Savo nesvariu zaidimu prilaikydami ir nusistumdami varzovus jie nusiima daug kamuoliu puolime, nors rimtu aukstaugiu neturi.
2013-04-15
+4
Atsakyti
Vilkasšeško išpera savo šlykščią verkimo aura paskleidęs ir tarp fanų žiūriu.. Aš į jį net žiūrėt negaliu


Tai ir dink iš čia, niekas neliepia lankytis Prienų diskusijose
2013-04-15
-18
Atsakyti
Vilkas
šeško išpera savo šlykščią verkimo aura paskleidęs ir tarp fanų žiūriu.. Aš į jį net žiūrėt negaliu
2013-04-15
+1
Atsakyti
Mantas100Tikrai liūdna kad teisėjai bando ištraukt didmiesčių komandas, kažkaip pirmą kartą "atsitiktinai" trys aukščiausi žaidėjai sugebėjo išsibauduoti. Gerai, kad bent rungtynių pabaiga nusisekė ir laimėjo stipresni ir geresni savo žaidimu, o ne užnugariu kabinetuose. P.S. Šiaulių legionieriai visiškai netikę, kur dingo tie Šiauliai žaidžiantys su lietuviais kaip prieš keturis metus?


siais laikas daug lietuviu krepsininku yra niekam tike, o visi geri zaidzia geruose klubuose ir yra neiperkami LKL vidutiniokams.
2013-04-15
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.