Užpaliai – stipriausi Lietuvos mažųjų miestelių lygoje
Užpaliai – stipriausi Lietuvos mažųjų miestelių lygoje
Nuotr. kvitrina.com
Gegužės 3-4 dienomis Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygos (LMMKL) finalo ketverto turnyras.

Penktadienį pirmajame pusfinalyje susitiko Traksėdžio „Lūšis-Viriga“ (Šilalės raj.) ir Stakliškių „Stakliškės“ (Prienų raj.). Favoritų vardą pateisino ir į finalą žengė lygos debiutantai Šilalės rajono atstovai nugalėję svečius 90:80.

Antrajame pusfinalyje kova vyko iki pat paskutinių rungtynių sekundžių, tiksliau pabaigoje sužaidę Užpalių „Užpaliai“ (Utenos raj.) 92:89 palaužė stipriausią Šiaulių rajono miestelių komandą Kužių „Kužius“ (Šiaulių raj.).

Finalinę dieną rungtynėse dėl trečiosios vietos intrigos nebuvo, daugiau jėgų po pusfinalio išsaugoję Stakliškių krepšininkai nuo pat pirmųjų minučių neleido savo varžovams pagalvoti apie pergalę ir įveikė Kužių „Kužius“ rezultatu 75:50. Stakliškių krepšininkams atiteko bronziniai medaliai bei taurė. Kužiai buvo apdovanoti paguodos taure.

Po šių rungtynių vykusiame tritaškių metimų konkurse geriausiai sekėsi šviežiam bronzos medalio laimėtojui Mariui Petrauskui iš Stakliškių, šis krepšininkas finale surinkęs 23 taškus įveikė Mindaugą Čepauską iš Traksėdžio.

Finalo dvikova tarp stipriausių Žemaičių ir Aukštaičių provincijų komandų pasižymėjo atkaklumu ir puolimu paremta permaininga kova. Du pirmuosius kėlinius priekyje buvo Užpaliai, tačiau trečiajame iniciatyvą pavyko perimti aikštelės šeimininkams „Lūšies-Virigos“ krepšininkams, visgi jiems pritrūko jėgų ir paskutinėmis rungtynių minutėmis sėkmingiau žaidė savo lyderio Tomo Markevičiaus vedami užpaliečiai, kurie ir nugalėjo finale 91:87.

Markevičius šiose rungtynėse pelnė 35 taškus ir buvo pripažintas naudingiausiu finalinio ketverto žaidėju. Traksėdžio komandos gretose 26 taškus pelnė Čepauskas.

Užpalių krepšininkai buvo apdovanoti aukso medaliais, taure, bei išskirtiniu Mažųjų miestelių krepšinio lygos apdovanojimu – sidabro žiedais. Sidabro žiedų apdovanojimai įteikiami nugalėtojams nuo pat pirmojo lygos čempionato, kuris vyko 1998 metais. Traksėdžio „Lūšies-Virigos“ komandai atiteko sidabro medaliai ir taurė.

Už pagalbą pravedant finalinio ketverto turnyrą Mažųjų miestelių krepšinio lyga ypatingai dėkoja visiems savo rėmėjams, Šilalės rajono savivaldybei, Pajūrio seniūnijai, Tarvydų sodybai, sporto klubo „Lūšis“ vadovui Edmundui Venckui ir kitiems pagalbininkams, bei žinoma visiems sirgaliams sausakimšai užpildžiusiems S.Gaudėšiaus gimnazijos sporto salę.

Šiame LMMKL čempionate rungtyniavo 40 komandų iš visos Lietuvos, jos buvo suskirstytos į keturias provincijas (Žemaičių, Aukštaičių, Pietryčių ir Centro) po 10 komandų kiekvienoje. Daugiau informacijos apie lygą ir rungtynes galite rasti oficialioje svetainėje www.mml.lt.

Komentarai:
OMG
Perskaiciau ,,uzpakaliai" :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-10
+3
Atsakyti
fdfdff
Uzpakaliai :D
2013-05-09
+5
Atsakyti
Audrius Berdišktis
Dėkoju, ir aš.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-09
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.