Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt
Nuotr.: V.Knyzelis/LFF.lt

Prieš artėjančius didelius tarptautinius sporto renginius – 19-mečių merginų pasaulio krepšinio ir 19-mečių vaikinų Europos futbolo čempionatus – Lietuvos krepšinio ir futbolo atstovai suvienijo jėgas. Antradienį šalies jaunimo rinktinių nariai kartu su globos namų vaikais sportavo Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Parodomojoje treniruotėje dalyvavo krepšininkės Dalia Belickaitė, Justina Kraujūnaitė, Daugilė Šarauskaitė ir Laura Juškaitė bei futbolininkai Džiugas Petrauskas, Julius Aleksandravičius, Justinas Januševskis, Deimantas Petravičius ir Simonas Stankevičius.

Sportininkų veiksmus įdėmiai stebėjo geriausia pastarojo dvidešimtmečio Lietuvos krepšininkė, merginų rinktinės vyriausiosios trenerės asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys.

Treniruotės metu krepšininkės futbolininkams pademonstravo savo sporto šakoje naudojamus apšilimo pratimus, o futbolininkai netrukus merginoms pademonstravo savuosius. Sportininkų treniruotei vadovavo krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneris Arinijus Veiknys ir futbolininkų rinktinės trenerio asistentas Gintaras Krasauskas, jiems padėjo Kauno „LSU-Aisčių“ merginų krepšinio komandos fizinio rengimo trenerė Eglė Jankauskaitė.

Galingi krepšininkių smūgiai ir taiklūs futbolininkų metimai

Nuotaikingoje treniruotėje sportininkai išbandė jėgas keliuose konkursuose. Improvizuotoje baudinių serijoje L. Juškaitė nustebino visus treniruotės žiūrovus galingu smūgiu, po kurio kamuolys atsitrenkė į skersinį ir kirto vartų liniją.

Smūgių iš toliau į vartus serijoje, kai kamuolys privalo neliesti žemės, tarp krepšininkių geriausiai sekėsi Belickaitei. Krepšininkų mėgstamame žaidime „Karavanas“ netikėtai į finalą pateko du futbolininkai, o rungties nugalėtoju tapo Petrauskas.

„Buvo labai smagu. Visada įdomu išbandyti kitas sporto šakas, o tokioje futbolo treniruotėje dar niekada neteko išbandyti jėgų, — po treniruotės kalbėjo Belickaitė. — Futbolas man nėra svetimas žaidimas. Turiu draugę, kuri lanko futbolo treniruotes, todėl kartais apsilankau Vilniaus „Žalgirio“ rungtynėse.“

Futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Vingilys pažymėjo, kad bendra su krepšininkėmis treniruotė buvo gera galimybė šiek tiek prasiblaškyti. „Gerai ir tai, kad visuomenė gali sužinoti kas vyksta ir vyks mūsų šalies stadionuose“, - teigė Vingilys.

Renginyje Kaune apsilankė Europos U-19 vaikinų futbolo čempionato Lietuvoje ambasadorė, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė ir jos vyras, Lietuvos vyrų futbolo rinktinės saugas Deividas Česnauskis.

„Tikiu, jog šis čempionatas susilauks ypatingo dėmesio ne tik pas mus bet ir kitose šalyse. Kiekvienam jaunam žaidėjui dalyvavimas tokiame čempionate yra dalis svajonės išsipildymo“, – sakė Česnauskis.

Krepšininkių ir futbolininkių treniruotėje dalyvavo ir grupė vaikų iš Kauno savivaldybės vaikų globos namų bei Kauno lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“. Jie kartu su sportininkais išbandė jėgas linksmuose žaidimuose ir iš treniruotės išvyko nešini futbolo kamuoliais.

Laukia stovyklų maratonas

Parodomoji treniruotė Kaune tapo abiejų rinktinių pasirengimo pasaulio ir Europos čempionatams įžanga. Krepšininkės į pirmąją treniruočių stovyklą susirinks birželio 14 dieną Palangoje. Kurorte treniruotės vyks iki birželio 27-osios.

Jau kitą dieną merginos persikels į Vilnių ir treniruosis ten iki liepos 3 dienos.  Liepos 7-12 dienomis komanda treniruosis Druskininkuose, o pasirengimą pasaulio čempionatui liepos 13-16 dienomis užbaigs Panevėžyje. 

Birželio 27-29 dienomis mūsiškės Vilniuje žais kontrolines rungtynes su Lietuvos ir Rusijos 20-mečių rinktinėmis. Visi kiti draugiški mačai vyks Panevėžyje - liepos 4-5 dienomis - su Ispanijos, liepos 13-ąją - su Prancūzijos ir liepos 14-ąją - su Brazilijos 19-mečių ekipomis.

Pasaulio 19-mečių merginų čempionatas Panevėžyje ir Klaipėdoje vyks liepos 18-28 dienomis. Lietuvaitės pirmojo etapo rungtynes žais Panevėžyje, jų varžovėmis turnyro

D grupėje bus JAV, Kinijos ir Malio rinktinės.

Burtai – birželio 14 dieną

Lietuvos vaikinų futbolo rinktinės artimiausiuose planuose – treniruočių stovykla Palangoje nuo birželio 1 dienos. Birželio 8-ąją rinktinė žais kontrolines rungtynes Šiauliuose. Vėliau numatyta dar viena stovykla Palangoje, išvyka į Vokietiją. Liepos mėnesį prieš čempionatą –  pasirengimo čempionatui pabaiga Marijampolėje ir Kaune.

Europos 19-mečių vaikinų futbolo čempionatas vyks rugpjūčio 20 – liepos 1 dienomis Kaune, Alytuje ir Marijampolėje. Visi Lietuvos varžovai ir rungtynių tvarkaraštis paaiškės pasibaigus atrankos varžyboms ir birželio 14-ąją ištraukus burtus.

Vaizdo reportažas:

Komentarai:
Pirmyn_vilniečiai
Labai bus rimtas išbandymas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.