„Mažeikiai“ į LKL pateko laimėję NKL pirmenybes
„Mažeikiai“ į LKL pateko laimėję NKL pirmenybes
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) triumfavęs „Mažeikių“ krepšinio klubas kitą sezoną rengiasi atverti LKL duris.

Prieš kelias savaites buvo parengtas Mažeikių Ventos sporto mokyklos salės rekonstrukcijos planas, o artimiausiu metu būs skelbiamas viešasis konkursas šiems darbams atlikti. 

„Birželio antrą savaitę vyksime į LKL valdybos posėdį, kuriame prisistatysime kaip kandidatai, tapti LKL nariais ir išsakysime norą dalyvauti kito sezono čempionate“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė „Mažeikių“ klubo direktorius Giedrius Petrulevičius. 

Jis tvirtino, kad LKL bei klubų vadovams kartu su Mažeikių miesto meru bei pagrindine klubo rėmėja bendrove „Orlen Lietuva“ bus pristatytas sporto salės rekonstrukcijos projektas, po kurio LKL valdyba balsuos, ar priimti „Mažeikius“ į lygos narius. 

Rekonstruojant dabartinę komandos areną bus visiškai pakeista krepšinio salės grindų danga, sumontuotas modernus apšvietimas ir ventiliacija bei išplėstos tribūnos. LKL reikalauja įrengti mažiausiai 800 sėdimų vietų, tačiau mažeikiškiai planuoja jų turėti šiek tiek daugiau – iki tūkstančio.

Parengtame projekte numatyta virš salės kabančiuose balkonuose įrengti po dvi sėdimų vietų eiles, papildomos tribūnos bus pristatytos ir šalia krepšinio aikštelės. 

Petrulevičius pažymėjo, kad Ventos sporto mokyklos salė yra pakankamai erdvi, todėl net įrengus papildomas tribūnas, nuo jų iki krepšinio aikštelės bus išlaikytas LKL reikalaujamas dviejų metrų atstumas. 

„Kada baigsime rekonstrukciją, priklausys nuo statybų rangovo. Remiantis Lietuvos įstatymais, privalome surengti viešąjį konkursą, o tai užims daugiausiai laiko. Paaiškėjus jo laimėtojui, galėsime paskubinti darbų eigą, tačiau gali būti, kad iki sezono pradžios pabaigti darbų nespėsime. Jie gali užtrukti apie mėnesį, gal kiek ilgiau“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Petrulevičius. 

Jeigu statybos darbai iš tiesų vėluotų mėnesį, Mažeikių ekipa sezoną pradėtų rungtyniaujama tik išvykose. Kita galimybė – namų mačus žaisti Šiauliuose arba Klaipėdoje, tačiau galutinį sprendimą turės priimti LKL valdyba. 

Toks atvejis nebūtų naujas – 2011 metais LKL papildžiusi tuometinė NKL čempionė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda pirmą sezono mėnesį žaidė Vilniuje, o baigus Pasvalio arenos rekonstrukcijos darbus, grįžo į šį miestą.

Planuojama, kad Mažeikių arenos rekonstrukcija kainuos apie vieną milijoną litų, o statybos darbus finansuos Mažeikių miesto savivaldybė. Po kelerių metų Mažeikiuose tikimasi pradėti statyti naują daugiafunkcinį sporto kompleksą. 

„Pastatyti naują sporto kompleksą užtruks trejus-ketverius metus, o mes tiek ilgai laukti negalime. Komanda, miesto bendruomenė ir klubo rėmėjai nori matyti Mažeikių ekipą LKL jau dabar“, – tvirtino „Mažeikių“ vadovas.

Komentarai:
Tikiu, kad Mažeikiai žaistu LKL, geriau nekreikpti į LKL prezidento dėmėsį. Jis viską daro atvirkščiai. Svarbiausia Sakalų klubas būtų išgelbėtas ir NKL laimėjus Mažeikių klubas turėtu atstovauti LKL.
2013-06-14
-7
Atsakyti
Anonimas
Supes, saunuoliai Mazeikia,as kaip šiaulietis tik uz jus ir tesirgau finale ,o ne už kazkokius nupiepusįus dzukelius, pagaliau bus antra zemaičiu komanda lkl!!:D O APGAILETINIEMS Dzukijos fanams pasakysiu- pirma susigrazinkit normalia vadyba komandos. Isigykit padorius zaidejus atitinkancius bent lkl lygį kartu su treneriu( o ne rkl kazkokio!!) tada susigrazinkit legendini pavadinima Alita ir tada svajones bus IGYVENDINTOS,o dabar tik svajuko drambliuko svajones gaunasi tik!:D O MAZEIKIA BUS LKL TIKRAI NEPASKUTINIAI ,APLENKS BENT PORA KOMANDU SEZONE IR los toliau lkl, svarbiaus grandi žaideju islaikyt šiu metu su treneriu ir bus ok viskas':)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
-6
Atsakyti
To jo
Dusk kevale. O Mazeikiai tai tikrai nebus visu dauzomi lkl, manau gali surinkt pajege komanda. Rudys vienas geriausiu treneriu lietuviu, i top 10 tikrai patektu. Taipogi dar su lydereis pratest sutartis, dar jomantas jauciu grys i gimtuosius Mazeikius, dar kelis pajegius lietuvius pridetu ir koki negriuka ir tikrai manau visai nieko sudetele gautusi
2013-05-30
Atsakyti
jo
su tokia sale Mazeikiuose busite lyderiai NKL!
2013-05-30
+3
Atsakyti
to lkl
Butent. Kas is to, kad Siauliu ar Panevezio sales ne su balkonais, kai nesueina tie minimalus 800...
2013-05-30
-3
Atsakyti
tiesa
Alytus gavo tai ko nusipelnė . Sužlugdyta stambioji pramonė , kurių vadovais dirbo ne iš Alytaus kilę žmonės . Todėl komandą gali remti tik savivaldybė ,bet gali ir neremti . Jeigu krepšinio Alytuje nepalaikys valstybė , jis čia vegetuos galbūt tarp NKL ir RKL . Dėl susiklosčiusios situacijos kaltinčiau valstybę įvykdžiusią tokią privatizaciją ir be abejo šios privatizacijos bei po jų sekusių bankrotų vykdytojus įm. vadovus bei miesto savivaldybę .
2013-05-30
+1
Atsakyti
tiesa
Alytus gavo tai ko nusipelnė . Sužlugdyta stambioji pramonė , kurių vadovais dirbo ne iš Alytaus kilę žmonės . Todėl komandą gali remti tik savivaldybė ,bet gali ir neremti . Jeigu krepšinio Alytuje nepalaikys valstybė , jis čia vegetuos galbūt tarp NKL ir RKL . Dėl susiklosčiusios situacijos kaltinčiau valstybę įvykdžiusią tokią privatizaciją ir be abejo šios privatizacijos bei po jų sekusių bankrotų vykdytojus įm. vadovus bei miesto savivaldybę .
2013-05-30
-3
Atsakyti
Lkl
Ar LKL aplamai dirba su komabdomis, vykdo bendras lygos populiarinimo programas? Ar daro kažka, kad arenose butu ziurovu?

Reikalingos akcijos moksleiviams, studentams. Niekam neidomu salės su balkonais, arba kai Siauliuose, Panevezy renkasi 500 ziurovu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
-4
Atsakyti
Lkl
Tarpklasines tokioj salėj renkit - ne LKL.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
+15
Atsakyti
Basket
Gėdingos tokios salės su balkonais. Grizimas i 80-uosius... I CCCP. Eikit geriau zaist fule

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
Atsakyti
Endootai mazeikiai taip pat kaip ir pasvalys. tokios komandos su vienu stipriu remeju atsiranda ir labai greitai isnyksta. jei butu arena padori, taip tikrai neatsitiktu, nes ir be to stambaus remejo butu kitu pajamu. tikiuosi klystu ir sekmes mazeikiams lkl. p.s. pagrindinis tikslas manau lkl turetu buti, kad del 3 vietos realiai galetu kapotis bent 4-6 komandos, nes dabar tai nzn... siauliai realiu sansu siemet neturejo, pieno zvaigzdes gal ir galejo lygintis su neptunu ir prienais ir tai viskas. juventus dar yra panasaus lygio komanda, o truksta dar bent 2 stipresniu. o tokia komanda po keliu metu tikrai galetu tureti alytus, gal tures ir mazeikiai, nezinau, bet as kazkaip to nematau


matematike,neskaiciuok svetimu pinigu.rupinkis savo komandos reikalais,kurie gali but gerokai prastesni nei mazeikiu.jie ta teise iskovojo,jie pasistatys talpesne aikste,ir nei kiek neabejoju kad toj salej visiems bus sunku zaist :) kuo daugiau stipriu komandu LKL,tuo idomiau ziuret.
2013-05-29
-8
Atsakyti
korfas
>>FANAS 443

Nu vertesni Alytus kaip dienA aisku.Juk ju direktoriumi buvo Jonelis,o cia kaip baisiausias navarotas.Tipo vien uz Joneli Alytus net gedingai gaves i galva tuirejo patekti i LKL,o didvyriskieji zemaiciai,laimejo,gavo medalius,taure ir varo namo,o ne i LKL,nes Jonelis pas Alytu,vo tau:DDD
2013-05-29
+14
Atsakyti
tai mazeikiai taip pat kaip ir pasvalys. tokios komandos su vienu stipriu remeju atsiranda ir labai greitai isnyksta. jei butu arena padori, taip tikrai neatsitiktu, nes ir be to stambaus remejo butu kitu pajamu. tikiuosi klystu ir sekmes mazeikiams lkl. p.s. pagrindinis tikslas manau lkl turetu buti, kad del 3 vietos realiai galetu kapotis bent 4-6 komandos, nes dabar tai nzn... siauliai realiu sansu siemet neturejo, pieno zvaigzdes gal ir galejo lygintis su neptunu ir prienais ir tai viskas. juventus dar yra panasaus lygio komanda, o truksta dar bent 2 stipresniu. o tokia komanda po keliu metu tikrai galetu tureti alytus, gal tures ir mazeikiai, nezinau, bet as kazkaip to nematau
2013-05-29
-6
Atsakyti
to EndoPriesingai nei Alytaus komanda, kurios pagrindinis remejas yra savivaldybe, mazeikiai turi tokius remejus kaip PK Orlen Lietuva, savyvladybe, BTA Draudimas (kurie tavo nuomone tikriausiai blogesni uz Dzuku Ainius, Mollerauto ar Dzukijos televizija, cia jei ka alytaus remejai). Kalbant apie pajamas, tai Mazeikiai is ziurovu ju uzdirbo nezinau kiek x kartu daugiau, nes alytus ziurovai tieiog budavo ileidzziami nemokamai (visur kur nemokamai zmones eina, net i LSU Baltu varzybas, kurios irgi buvo nemokamos). Padarytu mokama, tai ir ziurovu tiek pat x kartu maziau besusirinktu. (Jei sakysi kad NKL finalinis ketvertas mokamas, tai zinok kad tie pinigai atiteko ne alytuj o NKL). Taip kad ieskok kitu renginiu Alytaus arenai ir sekmes meginant kitais metais saziningai ir pelnytai patekt i LKL. O jei pateks siemet (linkiu vietoj sakalu patekt), tai ka vertesni buvo patekt, suzinosim sezono pabaigoj.


taip, kelis metus tikrai gales gan normaliai lost, bet ir tie patys prienai nemanau, kad islaikys remejus. jau ir jiems mazeja parama. ilgalaikes perspektyvos, pripazinkit, tikrai geresnes alytui, jie del arenos turi daugiau sansu pritraukti remeju. alytus vertesnis kaip MIESTAS tureti lkl komanda, bet taip, palaikymas ten gan apgailetinas, reiketu jiem ar fanu klubus kurt ar ka, nzn. jei mazeikiai turetu arena, talpinancia 2k zmoniu, tada nebutu jokiu klausimu, o dabar jie zaidzia mokyklos saleje! ta rekonstrukcija tai apgailetina, gi lubu nepaaukstins, sienu nepraplatins, sale gi ne gumine. klubas susimove su arena ir tiek. geriausiai butu kad tiek mazeikiai, tiek alytus patektu i lkl, nes sakalai tikrai to nera verti su tokiom savo aferom, uz sakalus bet kas yra vertesni
2013-05-29
+5
Atsakyti
to Endo
Priesingai nei Alytaus komanda, kurios pagrindinis remejas yra savivaldybe, mazeikiai turi tokius remejus kaip PK Orlen Lietuva, savyvladybe, BTA Draudimas (kurie tavo nuomone tikriausiai blogesni uz Dzuku Ainius, Mollerauto ar Dzukijos televizija, cia jei ka alytaus remejai). Kalbant apie pajamas, tai Mazeikiai is ziurovu ju uzdirbo nezinau kiek x kartu daugiau, nes alytus ziurovai tieiog budavo ileidzziami nemokamai (visur kur nemokamai zmones eina, net i LSU Baltu varzybas, kurios irgi buvo nemokamos). Padarytu mokama, tai ir ziurovu tiek pat x kartu maziau besusirinktu. (Jei sakysi kad NKL finalinis ketvertas mokamas, tai zinok kad tie pinigai atiteko ne alytuj o NKL). Taip kad ieskok kitu renginiu Alytaus arenai ir sekmes meginant kitais metais saziningai ir pelnytai patekt i LKL. O jei pateks siemet (linkiu vietoj sakalu patekt), tai ka vertesni buvo patekt, suzinosim sezono pabaigoj.
2013-05-29
-10
Atsakyti
FANAS443
Alytus vertesni ? Ka tu cia nusisneki zmogau, faktai rodo, kad cempionai yra Mazeikiai ne Alytus. Iskur remejai ? Prienai , miestelis turintis 10k. daugiausia gyventoju pritraukia remejus. O Mazeikiai ne ? Didziausia Lietuvos imone remianti kluba yra Orlen Lietuva, ji moka daugiausia mokesciu i Lietuvos biudzeta. Plius savivaldybe 8 pagal dydi Lietuvoje , bet ka jums cia galima ikisti i galva :) savo turit uzsiciuhine i galvas ir kalbat. Pirma pasidomekit poto snekekit :)
2013-05-29
-4
Atsakyti
nemokek
Nemokamai 50$ žaisti pokeriui..

Žaisk pokeri iš tikru pinigu nieko neinvestaves.

Adresu: http://uzeik.net/nemokamai50/
2013-05-29
+9
Atsakyti
kvik-fit
Mazeikiai-- ir sirgaliai, nesisjaudinkite del visokiu sneku, ju buvo ir bus, svarbiausia jus padarete savo darba laimejote NKL campa ir taskas. JUS PRIVALOTE zaisti LKL ir taskas , o LKL vadovybe ir LKF tai gerai supranta, ir manau jei bus daromi rimti zingsniai sales rekonstrukcijos linkeme ir arenos bus rimtas projektas su konkreciais darbais, nebus jokiu kliuciu buti LKL ir taskas. Zemaiciai pats laikas gryzti i LKL ILGAMMMMMM, as neabejoju kad KK MAZEIKIAI tai gali daryti . Skems jusu planu igyvendinime , o jei reikes sirgaliai ir visi mazeikiskiai, zemaitiskai pades igyvendinti tai kas turi buti.

Sekmes, noriu atvykti pas jus ir stebeti jus krepsinio macus.
2013-05-29
-6
Atsakyti
kokius sansus mazeikiai turi komanda gera islaikyt? is kur remejai? is kur pinigai? pajamos is ziurovu turi eiti dideles, o jei cia kaip saket ateina 400 ziurovu kas is to??? kiek sezonu galvojatlkl'e prabut? alytus galetu konkuruoti su prienais, neptunu ir siauliais, o mazeikiams tas praktiskai neimanoma, tai dekit minusus kiek noret, mazeikiu fanai, bet tokia yra tiesa. alytus vertesni lkl
2013-05-29
-9
Atsakyti
ir
vietoj sakalu reikia Alytu priimti i LKL
2013-05-29
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.