Hakeemas Olajuwonas simboliškai atsisveikno su paskutinėje savo biržoje dirbusiu Davidu Sternu
Hakeemas Olajuwonas simboliškai atsisveikno su paskutinėje savo biržoje dirbusiu Davidu Sternu
Nuotr. Reuters-Scanpix
Šešiasdešimt šaukimų, netikėta pradžia, gausybė mainų. 2013 metų NBA naujokų birža – jau istorija.

Klivlendo „Cavaliers“ pirmuoju numeriu netikėtai pakvietė Anthony Bennettą, o potencialus pirmasis šaukimas Nerlensas Noelis buvo pašauktas tik šeštas. Netrukus ir iškeistas.

Bostono „Celtics“ didysis trejetas iširo galutinai – iškeisdami veteranus Keviną Garnettą ir Paulą Pierce'ą, „keltai“ pradėjo naują epochą komandos istorijoje.

Praūžus 2013 metų naujokų biržai, JAV dienraštis „The Oregonian“ pristato jos laimėtojus ir pralaimėtojus.

Laimėtojai

1. Anthony Bennettas

Prieš NBA naujokų biržą itin aktyviai pirmąjį numerį iškeisti bandę „Cavaliers“ vadovai tiesiog negalėjo gauti to, ko norėjo mainais už teisę kviesti pirmiems. O galbūt „kavalieriai“ tiesiog visus apgaudinėjo. Bet kuriuo atveju, Klivlendo klubas pakvietė jaunąjį puolėją Bennettą.

Nekyla nė menkiausių abejonių, kam šioje situacijoje pasisekė labiausiai. Nekreipiant dėmesio į garantuotą kontraktą, Bennettas žais komandoje, kurios ateitis atrodo daug šviesesnė nei pastarieji keleri metai.

Jauna, bet labai talentinga „Cavaliers“ ekipa išskėstomis rankomis laukia pirmo istorijoje kanadiečio, pasirinkto pirmuoju šaukimu. Komandos lyderiu išliks Kyrie Irvingas, o Bennettas nejaus didelio spaudimo ir galės po truputį atrasti savo vietą aikštelėje.

Klivlendo klubui nepakenktų ir vaikinas, vardu LeBronas Jamesas, kitą vasarą tapsiantis laisvuoju agentu. Bet kol kas kalbos apie jo sugrįžimą – tik spekuliacijos.

2. Naujojo Orleano „Pelicans

Šeštuoju šaukimu pasirinkus Noelį, „Pelicans“ sirgaliai jau laukė artėjančios blokų fiestos, tačiau klubo vadovai turėjo kitų planų.

Naujokų biržos iškilmėse, „Pelicans“ iškeitė Noelį ir 2014 metų pirmojo rato šaukimą į Filadelfijos „76ers“ žvaigždę Jrue Holiday bei 42-uoju pakviestą Pierre'ą Jacksoną. Be abejo, svarbiausia dėlionės dalis – Holiday, Naujojo Orleano komandos atakoms vadovausiantis net ketverius metus.

Ko „Pelicans“ neteko? Traumuoto, nieko neįrodžiusio, panašaus į Anthony Davisą žaidėjo, Naujajame Orleane neturinčio tikros pozicijos. Žinoma, Noelis po nesėkmingos ir netikėtos naujokų biržos gali būti itin motyvuotas ir pasiruošęs skeptikams įrodyti savo tikrąją vertę.

Tačiau „Pelicans“ vadovai gali būti tikri, kad vietoje klausimų keliančio aukštaūgio gavo NBA Visų žvaigždžių rungtynėse jau pasirodžiusį jauną įžaidėją.

3. Davidas Sternas

Šie metai NBA komisarui ypatingi – tai buvo paskutinis Sterno sezonas, o tuo pačiu ir paskutinė, trisdešimtoji naujokų birža.

Sternas savo darbą NBA baigė pasikviesdamas į sceną jo epopėjos pradžią 1984 metais pažymėjusį Šlovės muziejaus narį Hakeemą Olajuwoną. Kaip prieš trisdešimt metų, taip ir dabar – Sternas legendai paspaudė ranką ir užbaigė, galima pavadinti, sėkmingą darbą NBA.

Tiesa, Sternas savo pareigas eis iki 2014 metų vasario, kai jį pakeis komisaro pavaduotojas Adamas Silveris.

Pralaimėtojai

1. Bostono „Celtics“ fanai

Užjaučiame, Bostone. Jūs tikrai to nenusipelnėte.

Skaudus Bostono „Bruins“ pralaimėjimas Stenlio taurės finale, šaltakraujiškas atsisveikinimas su beveik dešimtmetį už „Celtics“ vairo stovėjusiu Docu Riversu, o dabar tai.

Vieną dieną Kevino Garnetto ir Paulo Pierce'o marškinėliai bus iškelti į „Celtics“ arenos palubes, tačiau kol kas „keltų“ fanai žaidžiančius veteranus matys su baltai juodomis aprangomis.

Lygą sudrebinusiuose mainuose taip pat dalyvavo ir Jasonas Terry, o už visus tris veteranus Bruklino klubas į Bostoną išsiuntė Krisą Humphriesą, Geraldą Wallace'ą, Tornikę Shengelia, Krisą Josephą, Reggie Evansą ir 2014, 2016 ir 2018 metų pirmojo rato šaukimus.

Kas privertė „Celtics“ atlikti tokius drastiškus mainus? Be abejonės, ateities planai – Garnettui 37-eri, o Pierce'ui – 35 metai. Vis dėlto, vargu ar gerbėjai ras pateisinimų tokiam klubo poelgiui.

Nors oficialiai atlikti mainus bus galima tik liepos 10 dieną, neabejojama, kad iki to laiko susitarimas išliks.

Kad ir kaip bebūtų, abiejų veteranų kraujas vis tiek išliks žalias.

2. Nerlensas Noelis

Tikriausiai labiausiai nusivylęs naujokų biržos žaidėjas. Nors Noelis tikėjosi būti pašauktas pirmas, visų nuostabai vidurio puolėjas savo pavardę išgirdo vos šeštas.

Nepaisant to, viskas, atrodo, buvo gerai – 211 cm ūgio krepšininkas turėjo žaisti kartu su praėjusių metų pirmuoju šaukimu  Anthony Davisu, tačiau vėliau Noelis netikėtai buvo iškeistas į „76ers“ lyderį Holiday.

Nors „centras“ neteko galimybės žaisti kartu su Davisu, jis buvo laimingas ir sakė nesulaukiantis progos žaisti Filadelfijos klube.

„76ers“ klubui belieka tikėtis, kad Andrew Bynumo istorija nepasikartos.

3. Šarlotės „Bobcats

Viena prasčiausių komandų NBA istorijoje ir vėl susimovė. Ketvirtu šaukimu į savo komandą pasikviesti Cody Zellerį, kai žaliajame kambaryje vis dar sėdėjo Noelis, Kanzaso gynėjas Benas McLemore'as ir Marylando ukrainietis Alexas Lenas?

Nesupraskite klaidingai – Zelleris yra puikus žaidėjas, tačiau jis nėra krepšininkas, galintis į žaidimą įnešti ugnelės ar užvesti abejingus sirgalius.

Jis turės persiorientuoti iš sunkiojo krašto į vidurio puolėjo poziciją ir yra panašus į žaidėją, kurį turėjo pakviesti ir gerą savo sudėtį tik papildyti norinti laiminti komanda.

Šarlotės ekipa, atrodo, neatitinka šio apibūdinimo.

Gal Zelleris yra neįvertintas ir „Bobcats“ abejojantiems įrodys savo, tačiau panašu, kad Šarlotės klubas suklydo. Vėl.

Komentarai:
Wiggins and Mclamore
Bobcats, nori laimet 2014 birzos loterija ir pakviest ptencialu Lebron/Jordnan Andrew Wiggins :) Taigi sis sezonas aukojamas, tik butu labai gaila jei nepasisektu jiems :)
2013-07-01
+1
Atsakyti
To Lietuviu mokytojas

Kaip nesuprantat kad ne ju čia parašytas tik išversta iš anglu kalbos matosi kad lietuviu mokytojas ...... tik lietuviu ir mokat
2013-07-01
-4
Atsakyti
Lietuvių mokytojas
Sveiki Bnews, gal jūs jau galite pasakyti kas taps NBA čempionais? Juk manau nesunku jums, jei jau darote išvadas apie žaidėjus, kurie net nesužaidė. Sutaupytumėte mūsų brangų laiką, nes nereiktų domėtis čempionatu.
2013-06-30
+5
Atsakyti
to andersmatyt kad labai gerai supranti krepšinį, gal kokioj televizijoj ar kokiu analitiku kur nors dirbi?


:D

is kur lt analitiku ,o televizijoje nei vieno profo nedirba,pas mus lt net komentatoriu prof nera beveik gal tik 2-3 ant lt
2013-06-30
+10
Atsakyti
to anders
matyt kad labai gerai supranti krepšinį, gal kokioj televizijoj ar kokiu analitiku kur nors dirbi?
2013-06-30
+3
Atsakyti
asas
As palauksiu ir pamatysiu kaip zaidzia o tik tada vertinsiu :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-30
-3
Atsakyti
KembaTheBest
Nu jūs nutilkit su tuo Zelleriu. Galvojat bobcats vadyba tokia durna? Jie pasirinko zelleri, galbūt jis iššaus ir labai gerai Žais. MES (paprasti žmonės) visko nežinom ką žino bobcats vadyba ir turbūt bobcats pasirinko geriausią jiems variantą. O kaip iš tikro bus, pamatysim kai prasidės reguliarus sezonas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-30
+3
Atsakyti
KembaTheBest
Nu jūs nutilkit su tuo Zelleriu. Galvojat bobcats vadyba tokia durna? Jie pasirinko zelleri, galbūt jis iššaus ir labai gerai Žais. MES (paprasti žmonės) visko nežinom ką žino bobcats vadyba ir turbūt bobcats pasirinko geriausią jiems variantą. O kaip iš tikro bus, pamatysim kai prasidės reguliarus sezonas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-30
-4
Atsakyti
ayo
lol celtics pralaimetojai? jie nebutu geresniu pasiulymu gave siaip, pasibaigs keliu kontraktai liks tik tas wallacas su sawo lewi kontraktu ir ok, nets cia dar pamatysim kaip los bent jau mano nuomone per daug ten komandoj yra "lyderiu", kartais toks komplektas nesuveikia
2013-06-30
-7
Atsakyti
o jus greiti. ryte po draftu sita straipsni angliskai skaiciau, greitai isvertet.
2013-06-30
+9
Atsakyti
Nereikia čia putotis dėl Celtic, vadyba apdairiai elgiasi. Komandos veteranai jau nebegalėjo atvesti į čempionus tai kam viską taip palikti? dabar komanda turi super įžaidėją (Rondo) ir daug babkių, kad prisivilioti gerą aukštaūgį (tą patį Howard, ar Bosh) tada prigriebti dar kelis perspektyvius ir pradėti formuoti komandą, o vėliau dar pirmojo rato šaukimai, kur galima nugirebt kažką įdomaus. Taigi keltai pasielgė pragmatiškai ir paskaičiuotai, o va ruskis Prochorovas tik pateisina ruskių kaip turinčių babkių, bet ne proto statusą :). Juk per tuos metus kai turi Nets jis jau galėjo suformuoti jauną ir laiminčią komandą. Dabar gi babkes meta į balą. Komanda bus gera, bet ne laiminti.
2013-06-30
+2
Atsakyti
vilniuso tai kupso nepasauke ?


medkirtys nebent gali but tas kupsas
2013-06-30
-18
Atsakyti
2has
Labiausiai prapiso cavalieriai. Tikrai geras tas ju pasirinktas zaidejas, bet netinka prie komandos. Jiems reikejo zaidejo kuris puikiai tiktu prie Irvingo - zadejo kuris gerai zaidzia be kamuolio (moka atsidengti, yra atletiskas, greitas, supranta kaip reikia judeti aiksteleje ir turi labai taiklia ranka).

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-30
+1
Atsakyti
vilniuso tai kupso nepasauke ?


Bukim realistai. Kupsa apzaistu poste netgi izaidejas...
2013-06-30
-5
Atsakyti
o tai kupso nepasauke ?
2013-06-30
+7
Atsakyti
IcemanDraftus (galbut) laimejo Spurs. DeShaun Thomas nors ir neturi geros gynybos, yra letokas kaip SF, bet... BET jis galetu zaisti mobiliu PF mobiliam penkete centruojant Duncanui. DeShaun Thomas labai didelis pliusas - universalus puolimas. Praita sez NCAA tourney rinko po 19,8 tasko ir buvo rezultatyviausias is BIG TEN NCAA's komandu. C'mon, toki zaideja 58th pick? Juk jis geriausias NCAA scoreris! Mano manymu tai bus dejavu kaip su Ginobiliu ir bus geras 6th man + tas Livio Jean-Charles ir irgi pasauktas 28th pick, kaip buvo pasauktas Parkeris. Be to - irgi prancuzas... Tik jis SF. Jis zais tik po vieneriu, dveju metu, bet... Parkeris ji kuri laika stebejo ir jis zaidzia dabar butent Parkerio klube Asvel. Krc jei pasitvirtins Spurs'u GM ir Popo sprendimai, tai... :) Naujas big 3? :)


Be to, DeShaun Thomas ir jo visa seimyna yra Spursfaniai dar nuo Gervino laiku. Jo brolio vardas net gi yra Antonio! Sis vyrukas draskysis uz Spurs kaip uz tevyne. Manau, Spurs vel nuziurejo zaideja is anksciau :)
2013-06-30
+4
Atsakyti
Draftus (galbut) laimejo Spurs. DeShaun Thomas nors ir neturi geros gynybos, yra letokas kaip SF, bet... BET jis galetu zaisti mobiliu PF mobiliam penkete centruojant Duncanui. DeShaun Thomas labai didelis pliusas - universalus puolimas. Praita sez NCAA tourney rinko po 19,8 tasko ir buvo rezultatyviausias is BIG TEN NCAA's komandu. C'mon, toki zaideja 58th pick? Juk jis geriausias NCAA scoreris! Mano manymu tai bus dejavu kaip su Ginobiliu ir bus geras 6th man + tas Livio Jean-Charles ir irgi pasauktas 28th pick, kaip buvo pasauktas Parkeris. Be to - irgi prancuzas... Tik jis SF. Jis zais tik po vieneriu, dveju metu, bet... Parkeris ji kuri laika stebejo ir jis zaidzia dabar butent Parkerio klube Asvel. Krc jei pasitvirtins Spurs'u GM ir Popo sprendimai, tai... :) Naujas big 3? :)
2013-06-30
-4
Atsakyti
Dėl Bostono "Celtics" klubo visiškai nesutinku. Jie galėjo dar metus temti su Garnettu, Pierce'u ir Terry, gal pasiekti pirmą playoffų raundą ir viskas. Bet kas iš to? Bostono generalinis direktorius atliko tiesiog genialų manevrą. Iškeitė du senius, pradės tankinimo sezoną, gaus Top3 šaukimą 2014 biržoj, kuri lyginama su 2003 metų, dar turės porą šaukimų pirmam rate (mainuose su Clippers ir Nets, gavo šaukimų), išlaikys Rondo, vėliau pasirašys sutartį su vienu pajėgiu free agentu, nes pinigų algų kepurėje jie pakankamai tur, dar be to turi Jeffą Greeną, kuris turi potencialo būti All-staru. Rebuildinimas prasideda. Kaip kai kurie ekspertai pastebėjo, kai kurioms komandos reikia trijų sezonų kad pradėtų rebuildinimą, Bostonas tai padarė per vieną savaitę. Galėjo jų generalinis direktorius iškeist Garnettą ir Pierce'ą į kokius neva gerus žaidėjus, bet kas iš to. Komanda tikrai nebūtų čempioniško kalibro. O dabartinis ėjimas suteikia kur kas daugiau vilčių, kad po kelių metų Bostonas vėl ilgiems metams grįš į NBA elitą.

O tokios komandos kaip Bobcats, Suns etc nuolat tankins tankins, bet ir sėdės dugne. Čia reikia kažko daugiau. Celtics vadovybė atliko tinkamą manevrą tinkamu metu.
2013-06-30
Atsakyti
Iš tikro bus įdomus stebėt Keltus, pradėjusius atsikūrimo procesą. Komandoje yra Rondo (kol kas), Bradley, Sullinger, Green. Apie šį branduolį turbūt ir lipdys komandą. Humphrieso kontraktas baigsis po šio sezono, tai atsilaisvins 12 mln. USD. Galės Keltai ką nors prigriebti FA rinkoje.
2013-06-30
+2
Atsakyti
BIG_OOh please Celtics fanai pralaimėjo? Tik nereikia tikri fanai serga už užrašą ant marškinėlių priekio, o ne ant nugaros. Rebuild procesas jau turėjo praeitą sezoną prasidėt tačiau vis dar tikėjo Danny, kad pavyks last run padaryt. Kaip Bostono fanas geriau palauksiu metus, du ar tris ir vėl džiaugsiuos contender Celtics, neį žiūrėsių į pavargusius ir senus Celtics su PP ir KG (su visa pagarbą jiem, jie nusipelnė dar vieno šanso į žiedus, deja ne su Bostonu).


Aš irgi nesupratau kuo čia pralaimėjo Celtics? kad iškeitė žaidėjus, kurie į save nebepanašūs ir žais max 2 sezonus? už tai gavo neblogus atsarginius žaidėjus. ateis kita vasara ir po draftų galėsim pakalbėt kas čia pralaimėjo, o kas ne. Man asmeniškai tik įdomiau bus stebėt jauna, perspektyvią ir besiformuojančią komanda, o ne verkt dėl to kad neišvengiama.
2013-06-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.