Edgaras Stanionis po metų pertraukos vėl rungtyniaus LKL
Edgaras Stanionis po metų pertraukos vėl rungtyniaus LKL
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Utenos „Juventus“ klubo gretose – pirmasis naujokas. Naujam sezonui besirengiantys uteniškiai sudarė trejų metų sutartį su praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate nesulaikomai rungtyniavusiu Edgaru Stanioniu.

25 metų 194 cm ūgio atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti kaunietis praėjusį sezoną buvo rezultatyviausias NKL čempionato žaidėjas, o naudingiausių krepšininkų kategorijoje užėmė antrąją poziciją.

Šakių „Zanavyko“ komandai praėjusį sezoną atstovavęs Stanionis per rungtynes pelnė po 23,6 taško (51% dvitaškių, 29% tritaškių, 82% baudų), atkovojo po 6,6 bei perėmė po 2,8 kamuolio, atliko po 3,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 21,6 naudingumo balo.

Per 39 praėjusio NKL sezono mačus krepšininkas nei sykio nesurinko vienženklio taškų skaičiaus bei aštuonis sykius viršijo trisdešimties taškų ribą.

Stanionis gerai pažįstamas ir su naujuoju „Juventus“ komandos vyriausiuoju treneriu Vitoldu Masalskiu. Krepšininkas ne vienerius metus rungtyniavo Masalskio vadovaujamoje Kauno technologijos universiteto (KTU) rinktinėje bei atstovavo to paties stratego treniruojamai Kauno „Erelita KTU“ komandai.

Kaunietis per savo karjerą yra bandęs jėgas ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse, kai atstovavo „Šiaulių“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ komandoms.

2011-2012 metų sezone rungtyniaudamas Panevėžio komandoje Stanionis LKL čempionate rinko po 6,4 taško, atkovojo po 2,7 kamuolio bei atliko po 0,6 rezultatyvaus perdavimo. 

Kontraktus su Utenos komanda taip pat turi Aidas Viskontas, Gintautas Matulis ir Mantas Vilimas bei naujasis komandos strategas Masalskis. 

Stanionio žaidimo epizodai:

Komentarai:
Expert
Na, gal Juventusui teigiamos energijos įneš.
2013-08-04
-1
Atsakyti
Fanas
uzjauciu utenos sirgalius..bus ne krepsinis o baisulinis siautulys...vitoldas tempia uz ausu kiek gali, bet man atrodo sezono metu atleis vitolada..max iki kaledu pabus
2013-08-01
+2
Atsakyti
kadangi,
vitoldis isimylejes tiesiog staniuoni, todel kisha ji visur is paskos. o tas be spec preparatu tai nepalostu...
2013-08-01
+1
Atsakyti
Juventus komanda komplektuojasi gerai, bet aš nepatenkintas dėl Vitoldo, jį greičiausiai atleis.
2013-07-31
-7
Atsakyti
To gh
Ateis laikas pamatysi kaip ten yra istikriju, gal atsigavo bicas nkl tam
2013-07-31
Atsakyti
gh
pasiekti stanionio rezultatus nkl gali bet kuris, zaide po 35 min. svaste bele kiek.o siauliuose totalus nulis.na urbonas ir paskandino utena

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-31
-2
Atsakyti
? to Kittciokas
Aisku.
2013-07-31
+2
Atsakyti
?Cia matau kad Panavezio salei zaidzia daug macu,cia jis uz Lietkabeli zaide ar Zanavykas Panevezi daugiau ziurovu ringdavo negu Lietkabelis savo runktynese?


Pirmoj pusėj klipo epizodai iš 2011-2012 sezono, kai žaidė Lietkebelyje, antroje klipo pusėje epizodai iš 2012-2013 sezono, kai jis žaidė jau Zanavyke.
2013-07-31
-6
Atsakyti
i neptuna
2013-07-31
-2
Atsakyti
?
Cia matau kad Panavezio salei zaidzia daug macu,cia jis uz Lietkabeli zaide ar Zanavykas Panevezi daugiau ziurovu ringdavo negu Lietkabelis savo runktynese?
2013-07-31
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.