Arnas Butkevičius ir toliau gins uostamiesčio klubo garbę
Arnas Butkevičius ir toliau gins uostamiesčio klubo garbę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Klaipėdos „Neptūno“ gretose ateinantį sezoną vėl rungtyniaus auksinės Lietuvos jaunimo rinktinės narys klaipėdietis Arnas Butkevičius. Kaip anksčiau skelbė tinklapis „BasketNews.lt“, 20 metų 199 cm gynėją „Neptūnui“ dar vienam sezonui skolina Kauno „Žalgirio“ klubas.

„Smagu atstovauti savo gimtojo miesto komandai. „Neptūnas“ – puiki komanda, galinti kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Džiugu, kad vėl būsiu šios komandos dalimi“, – kalbėjo Butkevičius.  

Prieš kelias dienas „Neptūnas“ Klaipėdoje žaidė draugiškas rungtynes su praeityje garsaus Latvijos krepšininko Uvio Helmanio treniruojama „Liepojos“ ekipa. Rungtynėse, kuriose neptūniečiai šventė pergalę rezultatu 75:66 (25:14, 16:12, 17:25, 17:15), Butkevičius buvo vienas iš lyderių – pelnė 14 taškų ir surinko 21 efektyvumo balą.     

Profesionalo karjerą Butkevičius pradėjo 2009 m. Neringos „Neringos kur kuršiai“ komandoje, kuri rungtyniavo Regionų krepšinio lygoje (RKL).

2010-2012 metais jaunasis Lietuvos krepšinio talentas vilkėjo Vilniaus „Sakalų“ komandos marškinėlius.

Kazio Maksvyčio treniruojama Lietuvos devyniolikmečių rinktinė, kurioje buvo ir Arnas Butkevičius, 2011 metais pasaulio jaunimo čempionate Latvijoje iškovojo pasaulio čempionų titulus.

Viso čempionato metu Lietuvos jaunimo rinktinės gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 7,11 taškus, atkovodavo po 3 kamuolius, perimdavo po 0,89 kamuolio ir atlikdavo po 1,56 rezultatyvaus perdavimo.

2012-2013 metų sezone Butkevičius LKL pirmenybėse, vilkėdamas „Neptūno“ ekipos marškinėlius, aikštėje praleisdavo beveik po 21 minutę, pelnydavo vidutiniškai po 7,8 taško, po krepšiais atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2,9 kamuolio, suklysdavo po 1,7 karto.

„Neptūnas“ šį sezoną sudarė kontraktus su Valdu Vasyliumi, Davidu McClure'u, Martynu Mažeika, Mariumi Runkausku, Simu Galdiku ir Arvydu Eitutavičiumi, taip pat turi galiojančias sutartis su Vytautu Šarakausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Komentarai:
tiesa
Neptūnui reikėtų kelių pajėgesnių krepšininkų [centro , įžaidėjų poz.] bei komandoje turėti daugiau nei 12 žaidėjų , tam kad galėtų atlaikyti krūvį sėkmingai dalyvaujant 3 turnyruose . Jei sudėtis bus panaši kaip praeitą sezoną , Neptūnui gali neužtekti jėgų kovoje dėl bronzos LKL .
2013-09-01
+1
Atsakyti
Anonimas
neringos neringos kur kursiai. kurva kas per kailiai ten :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-30
-1
Atsakyti
Jojo
Na normalei biski gal neto lygio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-30
+1
Atsakyti
Anonimas
kaip žaliem sekas su tarvu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-30
+3
Atsakyti
Arnai siekmes tau si sezona.
2013-08-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.