Enderas Arslanas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas
Enderas Arslanas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas
Nuotr. AFP-Scanpix
Turkai šių metų Europos čempionato nepaliks tušti. Turkijos rinktinė (1-3) 87:74 (17:17, 23:18, 27:23, 20:16) palaužė Švedijos (1-3) nacionalinę komandą ir iškovojo pirmą pergalę.

Trečio kėlinio pradžioje turkai surengė 12:0 spurtą ir pasiekė rekordinę persvarą (55:38). Tačiau ketvirčio pabaigoje šeši paeiliui Jono Jerebko taškai buvo sumažinę jų pranašumą iki 9 taškų (67:58).

Rungtynių žaidėjas
Ender  Arslan
PTS 22 | REB 1 | AS 1
Paskutinis rungtynių ketvirtis prasidėjo Jeffo Tayloro nesportine pražanga, bet prie baudų metimų linijos stojęs Omeras Ašikas prametė abu metimus. Jau kitą ataką Erikas Rushas pelnė du taškus ir persvarą sumažino iki 7 taškų (67:60).

Vis dėlto, tai buvo viskas, ką galėjo padaryti švedai. Ersano Ilyasovos vedami turkai visam laikui atsiplėšė ir iškovojo pirmą pergalę Europos čempionate.

Deja, ši pergalė D grupės turnyrinėje lentelėje nieko nebereiškė – į kitą etapą bilietus jau užsitikrino Italijos, Graikijos ir Suomijos rinktinės.

Turkija: Enderas Arslanas 22 (8/9 met.), Ersanas Ilyasova 21 (5 atk. kam.), Keremas Gonlumas 19 (6 atk. kam.), Emiras Preldžičius 11 (10 rez. perd.).

Švedija: Jeffas Tayloras 18 (7 kld.), Jonas Jerebko 17, Kenny Grantas 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Joakimas Kjellbomas 8 (5 atk. kam.).

Sekmadienį paskutines rungtynes turkai sužais su rusais, o švedai – su italais.

Komentarai:
Šiuo laimėjimu vistiek nenuplovė gėdos patirtos čempionate, nors jei šiandien turnyrą baigs pergale prieš rusus dar ne taip baisu bus turėt 2-3 pergalių ir pralaimėjimų santykį

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-09
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.