Ostendės „Telenet“ komandos krepšininkai įveikė Maskvos srities „Chimki“ ekipą
Ostendės „Telenet“ komandos krepšininkai įveikė Maskvos srities „Chimki“ ekipą
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Eurolygos atrankos turnyre – pirmoji staigmena. Favoritės etiketę turėjusi Maskvos srities „Chimki“ ekipa baigė kovą dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 79:90 (18:20, 22:19, 19:21, 20:30) nusileido Ostendės „Telenet“ komandos krepšininkams.

Ketvirtojo kėlinio viduryje 11:4 spurtavę belgai susikrovė 9 taškų pranašumą (83:74), o iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 1 minutę „Telenet“ krepšininkų pranašumas padidėjo iki dviženklio (87:77).

Pražangomis varžovus stabdę Kurtinaičio auklėtiniai rezultatyvių atakų nesugebėjo surengti, o beveik be klaidų baudų metimus realizavę Ostendės klubo žaidėjai pasiekė įtikinamą pergalę.

Rusijos klube nesulaikomai rungtyniavo Paulas Davisas, kuris pelnė 32 taškus (12/21 dvitaškių, 8/8 baudų), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, užsidirbo 2 blokus bei surinko 33 naudingumo balus.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Marko Popovičius aikštelėje praleido 17 minučių, surinko 5 taškus (0/2 dvitaškių, 1/7 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus bei 5 sykius prasižengė.

Rungtynių pradžioje kojos traumą patyrė Krešimiras Lončaras. Maskvos srities ekipos pagrindinis vidurio puolėjas spėjo sužaisti 4 minutes ir aikštėje daugiau nepasirodė.

„Chimki“: Paulas Davisas 32 (7 atk. kam.), Petteri Koponenas 16, Jamesas Augustine'as 7 (8 atk. kam.).

„Telenet“: Ryanas Thompsonas 19, Pierre'as Gilletas 16, Quentinas Serronas 10, Andrija Stipanovičius 9 (9 atk. kam.).

Pusfinalyje „Telenet“ ekipa susikaus su Nymburko ČEZ ir Bandirmos „Banvit“ poros nugalėtoja.

Rimas Kurtinaitis („Chimki“ vyr. treneris): „Noriu pasveikinti Ostendės komandą. Ji neturi garsių vardų, bet ji rungtyniavo atsidavusi, su dideliu noru bei širdimi, kurią šiandien paliko aikštelėje. Apie mūsų komandą sklido per daug kalbų, kad esame favoritai. Prieš šį sezoną pakeitėme keturis žaidėjus ir neturėjome daug laiko pasiruošti. Kai kurie mūsų žaidėjai rungtyniavo įvairiose rinktinėse.

Nors pradėjome sezonui ruoštis anksti, bet pasirengimas buvo nepilnavertis ir tai parodė šios rungtynės. Pralaimėjimą lėmė ir prastas pataikymas. Per pirmąsias penkias minutes negalėjome pataikyti į lanką. Visą laiką atrodė, kad rungtyniaujame antru bėgiu. Komanda laukė, kad pergalė turėtų pati ateiti į mūsų rankas. Bet taip nebūna. Jeigu nežaidi agresyviai, nenori jos iškovoti, tai ir nelaimėsi. Šis mačas mane labai nuvylė, bet gyvenimas tęsiasi.

Klubo vadovai man nekėlė jokio ultimatumo patekti į Eurolygą. Tačiau tai buvo mūsų uždavinys. Žinoma, Eurolyga žiūri kreivai į Rusiją ir Lietuvą. „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ jau seniai turėtų žaisti Eurolygoje, kurioje turėtų būti ir trys Rusijos klubai. Jiems nereikia jokių kvalifikacinių turnyrų. Rusija daug investuoja pinigų ir mes viską suprantame. Rungtynės parodė, kad buvome nepasiruošę patekti į Eurolygą.

Mano pokalbis su klubo vadovais – neišvengiamas. Nepaliksime taip, kaip yra. „Chimki“ yra elitinis klubas. Nors šiais metais biudžetas sumažėjo 50 proc., tačiau tikslai išliko tie patys. Mūsų daug žaidėjų tokiame turnyre rungtyniavo pirmą kartą.

Eurolyga aukščiausias pilotažas, bet teks žaisti Europos taurės turnyre. Vieną kartą jau buvome tokioje situacijoje. Tada pavyko iš jos išlipti garbingai, nes tapome čempionais. Manau, kad kitas mūsų uždavinys bus panašus.“ 

Komentarai:
to NusibauskTavo Zalgiriui vps vertejo nedalyvauti Eurolygoje, nes bus patranku mesa. Kalbant apie LKL tai su Neptunu manau siemet de 3-4 vietos kaposites, nes finalas kaip ir aiskus Rytas-Nevezis. Aisku gal nebent jus teisejai i finala istrauks ir ten nuo Ryto gausit 4-0 arba 4-1 GAL GAL GALLLL per fuksa bus 4-2, bet labai abejoju ://


Kazkur jau girdeti sapaliojimai, ir jau ketvirti metai is eiles, tik po finalu nutyla tos raudonosios lervos, taip kad tegul vel kudakuoja tie anie, o mes vel dziaugsimes Zalgirio pergalemis....
2013-10-03
+7
Atsakyti
tremendoNieko cia keisto neivyko,nes rusai EC net neisejo is grupes,o belgai papuole i astuntfinali.


visiskai tupas palyginimas,cia zaidzia visai kiti zaidejai nei rinktinese.O siaip tai cia tikra turnyro sensacija,nes favoritai buvo chimki ir rytas.Dabar rytui tikrai yra dideles galimybes patekti I eurolyga,svarbu,kad jie neatsipalaiduotu iskritus rusams.
2013-10-03
-3
Atsakyti
tremendo
Nieko cia keisto neivyko,nes rusai EC net neisejo is grupes,o belgai papuole i astuntfinali.
2013-10-03
-1
Atsakyti
DecimusAisku kad tai sensacija, cia net nera ko diskutuoti. Kitas reikalas ar Kurtis suvokia jog laikas butu pagaliau garbingai atsistatydinti. Su tokia sudetimi net i finala nepatekti.. Pries du metus nuo Nymburgo irgi atrankoje gavo.. Chimku vadovai arba turi perdaug kantrybes ar ten Kurtis jauciasi perdaug atsipalaidaves.


Bet pries metus sugebejo laimet europos taure ir patekt kitaip i eurolyga. Vienos varzybos visko gali nutikt....
2013-10-03
+2
Atsakyti
sdeepLaQuestBiblioteka:- laba diena, kur galėčiau paskaityt apie lietuvos ryto pergales?- trečias aukštas. fantastikos skyrius.pričiom čia Ryto pergalės jei straipsnis ne apie Rytą?


:D Neapsimetinėk.... Patys puikiai žinot, kad pats baisiausias Ryto varžovas eurolygos atrankoje buvo Chimki. Taip kad.. čia susiję ir dar labai daaaaug su Ryteliu...
2013-10-03
+7
Atsakyti
HacpatbSveikinimai Rytui, dabar tikrai realūs šansai į Eurolygą patekti. Liko panašaus pajegumo komandos. Netikėjau kad gali Rytas praeiti, o dabar šansai atrodo neblogi. Ir pati komanda lyginant su praeitu sezonu geresnė. Bent jau bus įdomu Žalgirio arenoj rungtynes žiūrėt su Rytu, nes paskutinius sezonus jokios intrigos nebuvo.


Dar turkai liko....
2013-10-03
+3
Atsakyti
iskart sakau nesu ne zalgiriio nei ryto fanas. Rytui sansu patekt nera
2013-10-03
+3
Atsakyti
Hacpatb
Sveikinimai Rytui, dabar tikrai realūs šansai į Eurolygą patekti. Liko panašaus pajegumo komandos. Netikėjau kad gali Rytas praeiti, o dabar šansai atrodo neblogi. Ir pati komanda lyginant su praeitu sezonu geresnė. Bent jau bus įdomu Žalgirio arenoj rungtynes žiūrėt su Rytu, nes paskutinius sezonus jokios intrigos nebuvo.
2013-10-03
-5
Atsakyti
LaQuestBiblioteka:- laba diena, kur galėčiau paskaityt apie lietuvos ryto pergales?- trečias aukštas. fantastikos skyrius.


pričiom čia Ryto pergalės jei straipsnis ne apie Rytą?
2013-10-03
-7
Atsakyti
JonceeDzekesai gi ten trolis kazkoks rasineja nesamones.. Pagal ji navaro su mcalebu si sezona turejo motiejunas nupirk ;D paskaityk jo senesnius komentarus..ten didesnos ligonis nei lasara--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Laikas atsakyti uz bazara, vaikeli. Parodyk toki mano komentara, kur teigiau, kad Zalgiryje bus McCalebb ir Navarro.
2013-10-02
-4
Atsakyti
JonceeDzekesai gi ten trolis kazkoks rasineja nesamones.. Pagal ji navaro su mcalebu si sezona turejo motiejunas nupirk ;D paskaityk jo senesnius komentarus..ten didesnos ligonis nei lasara--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Dekui uz info :-) durniams nieko irodinet nereikia tada, uzteks kad duosiu kelia
2013-10-02
-8
Atsakyti
Dzekesai gi ten trolis kazkoks rasineja nesamones.. Pagal ji navaro su mcalebu si sezona turejo motiejunas nupirk ;D paskaityk jo senesnius komentarus..ten didesnos ligonis nei lasara

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-10-02
+3
Atsakyti
Anonimas
kfkfklkmfkl
2013-10-02
-2
Atsakyti
Krepsinio_DievasDzekesasKrepsinio_DievasNuojauta kuzda, kad cia Vainauskelis susitare su Kurciu...:DDD biški debilas ar šiaiip paranojikas?Na o šiaip nėra ko stebėtis, rezultatas aišku netikėtas, bet matomai Chimki neatlaikė spaudimo arba visai nuvertino belgus. Čia 1 rungtynės, čia visko gali nutikti. Būtų serija iki 4 pergalių, tai Chimkai dėtų comeback'ą ir laimėtų tą seriją 4:1Tai gal nusiimk rozinius akinius? Kas dirbo Ryte? Kurtis. Kur vyksta atranka? Vilniuje. Kur dirba Kurtis? Chimki. Kam nauda nuo sito pralaimejimo? Rytui. Turbut nesi vaikas ir sudesi 2+2.


Gėdykis tokias nesąmonės rašydamas žmogau, stogas nuvažiavęs taip gan konbkrečiai. Kas moka algą Kurčiui? Chimki. Ką pjaus labiausiai dėl šio pralaimėjimo Rusijos purvasklaida? Kurtį. Kurtinaitis jau ne mėgėjas pralaimėt o ką jau kalbėt apie kažkokius papirkinėjimus. Tikiuos tu dar vaikas, nes protingi vyrai tokių nesąmonių nerašinėtų..
2013-10-02
-2
Atsakyti
To markasz

skirk fanus nuo ligoniu. Kai kuriems cia yra pavaziaves stogas nuo tos priespriesos Zalgiris- Rytas, nors patys zaidejai dazniausia to nesureiksmina :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-10-02
+2
Atsakyti
Na dabar tikiuosi Rytas pasinaudos proga ir laimes kelialapi i eurolyga. Nors ir esu zaliasis, bet norisi, kad lietuviai zaistu aukstesnio lygio lygoje, o Seibuciuiu, Gecui cia butu pasaka pries kitu metu vasara :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-10-02
-1
Atsakyti
juokinga skaitant žalfanių komentarus kaip čia tipo vėl viskas papirkta ir t.t, jum žiūriu visada viskas sutarta ir papirkta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-10-02
+3
Atsakyti
Aisku kad tai sensacija, cia net nera ko diskutuoti. Kitas reikalas ar Kurtis suvokia jog laikas butu pagaliau garbingai atsistatydinti. Su tokia sudetimi net i finala nepatekti.. Pries du metus nuo Nymburgo irgi atrankoje gavo.. Chimku vadovai arba turi perdaug kantrybes ar ten Kurtis jauciasi perdaug atsipalaidaves.
2013-10-02
+3
Atsakyti
DzekesasKrepsinio_DievasNuojauta kuzda, kad cia Vainauskelis susitare su Kurciu...:DDD biški debilas ar šiaiip paranojikas?Na o šiaip nėra ko stebėtis, rezultatas aišku netikėtas, bet matomai Chimki neatlaikė spaudimo arba visai nuvertino belgus. Čia 1 rungtynės, čia visko gali nutikti. Būtų serija iki 4 pergalių, tai Chimkai dėtų comeback'ą ir laimėtų tą seriją 4:1


Tai gal nusiimk rozinius akinius? Kas dirbo Ryte? Kurtis. Kur vyksta atranka? Vilniuje. Kur dirba Kurtis? Chimki. Kam nauda nuo sito pralaimejimo? Rytui. Turbut nesi vaikas ir sudesi 2+2.
2013-10-02
-2
Atsakyti
LT
o juk Kurtinaitis pries turnyra sake, kad nelabai cia mato varzovu, isskyrus lietryti finale.
2013-10-02
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.