Pasibaigus vienuoliktajam Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionatui, paaiškėjo ne tik galutinė komandų rikiuotė, bet ir geriausios čempionato krepšininkės. Atkakli kova vyko ne tik tarp komandų, tačiau ir tarp atskirų krepšininkių dėl pirmų vietų statistikos lentelėse, praneša oficialus LMKL tinklalapis internete.

Pagal naudingumo koeficientą bei visų komandų trenerių ir jų asistentų balsus naudingiausia čempionato žaidėja išrinkta Vilniaus "Lietuvos telekomo" krašto puolėja Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Antroji vieta atiteko jos komandos draugei Katie Douglas.

Rezultatyviausia krepšininke tapo Kauno "Laisvės" krašto puolėja Jovita Jutelytė. Ji per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 18,7 taško. Antra liko J.Štreimikytė-Virbickienė (vid. 18,1 taško per rungtynes).

Daugiausiai kamuolių, vid. 8,7 per rungtynes, atkovodavo Klaipėdos "Lemminkainen" krašto puolėja Kristina Ūsaitė. Ši krepšininkė aplenkė taip pat Klaipėdoje sezoną pradėjusią Ingridą Jonkutę, vidutiniškai sugriebdavusią 8,2 kamuolio per rungtynes.

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliko ir daugiausiai kamuolių perėmė Marijampolės "Arvi" gynėja Ligita Kinkevičienė. Ši krepšininkė metimui vidutiniškai perduodavo 4,1, o iš varžovių "pavogdavo" po 3 kamuolius per rungtynes.

Įdomu tai, kad tik vienas vienintelis perimtas kamuolys nulėmė, jog antrąja tapo Aušra Bimbaitė ("Lietuvos telekomas"). Antroji pagal rezultatyvius perdavimus liko J.Štreimikytė-Virbickienė (vid. 3,4 perdavimo per rungtynes).

Visos prizininkės bus apdovanotos šeštadienį Kaune, naktiniame klube "Sporto Lyga" iškilmingo vienuoliktojo LMKL sezono uždarymo metu.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.