Pakamanis: Nelabai tikėjome, kad galime nugalėti „Žalgirį“

2013-10-28 14:35
Aurimas Budraitis, „Žinių radijas“

Gedimino Petrausko auklėtiniai sekmadienį šventė sensacingą pergalę
Gedimino Petrausko auklėtiniai sekmadienį šventė sensacingą pergalę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Šiauliai“, sekmadienį nugalėję Kauno „Žalgirį“, įsirašė naują puslapį klubo istorijoje. Tai buvo pirmoji šiauliečių pergalė prieš tituluotą Kauno ekipą išvykoje.

Svariai prie „Šiaulių“ pergalės prisidėjęs gynėjas Darius Pakamanis pažymėjo, kad tik vėliau bus aišku, ar jo komanda eina teisingu keliu, ar ši pergalė prieš „Žalgirį“ buvo tik vienkartinis išsišokimas. 

„Gal nepasisekė mums su Prienų, Pasvalio ekipa, nes pralaimėjome rungtynių pabaigoje, o su „Žalgiriu“ gal ir nelabai tikėjome, kad galime nugalėti. Bet „Žalgiris“ turbūt buvo pavargęs po Eurolygos rungtynių.

Nuo pirmų minučių žaidėme savo žaidimą ir buvo teigiamas rezultatas. Mums viskas sekėsi: ir tolimi metimai, ir gynyboje gerai sujudėjome, daug kamuolių perėmėme“, – laidai „LKL dienoraštis“ pasakojo krepšininkas. 

– Ketvirtajame kėlinyje persvara pradėjo tirpti...
– „Žalgiris“ stipri komanda, žinojome, kad norės atsilošti, nes toks rezultatas koks buvo, ypač prie savų žiūrovų nebuvo padorus. Jei būtų buvęs dar vienas kėlinys, greičiausiai būtume pralaimėję tas rungtynes. Mes gerai pabaigą sužaidėme ir laimėjome. 

– Ką sakė treneris per paskutinę mačo minutę?
– Treneris kalbėjo, jog reikia tikėti, kad viskas bus gerai, nereikia panikuoti. Reikia žaisti taip, kaip žaidėme. Kai liko kelios sekundės, galėjo laimėti ir „Žalgiris“, ir mes. Gal jiems reikėjo anksčiau prasižengti, bet to nepadarė. Tačiau tai jų problemos. 

– Kada pastarąjį kartą „Šiauliai“ laimėjo prieš „Žalgirį“?
– Prieš „Žalgirį“ išvykoje dar nesame laimėje, namuose pergalę iškovojome prieš 7–8 metus, dar senoje „Tauro“ salėje. Ten esame ir prieš „Žalgirį“, ir prieš „Lietuvos rytą“ laimėję. 

– Po tokios pergalės komanda bus pakilime?
– Po tokių rungtynių kiekvienas žaidėjas, treneris įgavo pasitikėjimo, gal vienas kitu labiau pasitikėsime, žinome, kad galime žaisti su visais, ypač namuose. Matysime vėliau, ar mes einame teisingu, geru keliu ar tik vieną kartą išsišokome. Esame jauna komanda ir sunkiai dirbame. 

– Nebaisu, kad po tokios skambios pergalės galite perdegti?
– Ne. Man atrodo, kad visa komanda supranta, jog, galima sakyti, mums pasisekė prieš „Žalgirį“ laimėti. Per kiekvienas rungtynes reikia atsiduoti 120 procentų, nesvarbu su kokia komanda žaistum. Reikia atiduoti visą širdį. 

– Ką patartumėte kitoms komandoms, kurios nori laimėti prieš „Žalgirį“ išvykoje?
– Nėra patarimų. Eini ir žaidi. „Žalgiris“ dabar bus supykęs ant savęs, kad paleido tokias rungtynes ir tokių taškų varžovams jau nebedalins. Jie žaidžia du ratus ir praranda pirmą vietą. „Žalgiris“ stipri komanda, tik gal per daug atsipalaidavo ar mažiau ruošėsi rungtynėms su mumis. O mes ruošėmės labai rimtai.

Komentarai:
Anonimas
nebeverk,nebera jau
2013-10-28
+1
Atsakyti
Siauliai kuo puikiausiai kitom komandom parode, kad iveikiamas Zalgiris yra. Tik reikia eit ir zaist
2013-10-28
Atsakyti
man tai juoka kelia tokie teiginiai kad Zalgiris buvo pavarges.. Bliamba turi komanda 17 zaideju, zaidzia max 2 kartus per savaite ir skundziasi nuovargiu.. tai ka pvz Rytui sneket? situose pralaimejimuose as izvelgiu tik trenerio kalte.. jis tiesiog per geras zmogus kad dirbti tokiame lygyje treneriu, nesugeba motyvuoti zaideju, nesugeba uzvesti komandos ir nesugeba gerai duot velniu zaidejams kai sudmaliauja aikstej...
2013-10-28
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.