Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Samsung
Nuotr.: Samsung
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr.: Samsung
Nuotr.: Samsung

Šešerius metus Mariupolio „Azovmaš“ ekipoje praleidęs Rolandas Jarutis grįžo į Lietuvą. 37 metų buvęs krepšininkas turėjo galimybę likti Ukrainoje, tačiau Mariupolio bei kitų klubų pasiūlymus įveikė tėvynės ilgesys. Didžiąją karjeros dalį Jarutis praleido užsienio klubuose, tačiau jau kurį laiką jautė, kad atėjo metas apsistoti gimtojoje šalyje.

„Užsienyje dirbau beveik keturiolika metų. Užtenka. Norėjosi grįžti namo ir pradėti kažkokią veiklą čia. Esu labai patenkintas, pagaliau būdamas namie“, – šyptelėjo Jarutis.

Buvęs krepšininkas prieš kelias savaites kiek netikėtai pasuko į moterų krepšinį. Jis buvo paskirtas „Utenos“ klubo direktoriumi. Panašų darbą krepšininkas pastaruosius kelerius metus dirbo „Azovmaš“ klube, tačiau pernelyg daug kalbėti apie naująsias pareigas nenorėjo.

„Mielai apie tai papasakosiu daugiau, kai nuveiksiu gerų darbų. Nemėgstu kalbėti, kol nesu nieko padaręs, – kuklinosi Jarutis. – Tikiuosi, kad tiek miesto, tiek kitų rėmėjų pagalba šis klubas išliks ir gyvuos.“

Kur kas mieliau buvęs krepšininkas kalbėjo apie Mariupolyje praleistus metus. Pirmuosius tris sezonus, kai aikštėje pats vilkėjo „Azovmaš“ marškinėlius, jis vadina įdomiausiu karjeros Ukrainoje etapu.

„Turėjome puikų trenerį – šviesaus atminimo Rimą Girskį, todėl iš tų sezonų išlikę patys geriausi prisiminimai. Visi metai buvo savaip gražūs ir geri, Ukrainoje turiu daug draugų ir pažįstamų. Man tikrai pasisekė, kad teko dirbti su tokiais žmonėmis“, – teigė Jarutis.

Gynėjo pozicijoje rungtyniavęs mažeikiškis prisipažino, kad sunkiausias karjeros etapas buvo tuomet, kai vos baigęs karjerą tapo „Azovmaš“ ekipos vyriausiuoju treneriu. Anot Jaručio, tokiam žingsniui jis nebuvo visiškai pasiruošęs, nes norint tinkamai vadovauti komandai reikėtų bent keletą metų padirbėti trenerio asistentu.

„Trenerio darbo tikrai neatsikandau. Be abejo, tai labai įdomios ir atsakingos pareigos, tačiau joms reikia pasiruošti. Čia neužtenka vien praktinių žinių, reikia ir teorinių. Bet šiam darbui tikrai nesakau ne“, – tvirtino Jarutis.

Grįžęs į Lietuvą jis ne tik pradėjo vadovauti moterų krepšinio klubui, bet retsykiais ir pats išbėga į aikštelę. Įžaidėjas prisijungė prie senų pažįstamų kompanijos ir kartu su jais rungtyniauja sostinės mėgėjų krepšinio lygoje, „Oro navigacijos“ komandoje.

Prieš kelias savaites Jarutis dalyvavo ir „Samsung kartos“ dalyvių atrankoje Klaipėdoje. Projektas, prisidedantis prie jaunų perspektyvių krepšininkų ateities kūrimo ir suteikiantis galimybę gilinti savo įgūdžius, rinko naują talentingiausių 1999 metais gimusių Lietuvos vaikinų grupę, o patyrės žaidėjas iš kelių dešimčių vaikų padėjo atrinkti pačius perspektyviausius. Likusiems Jarutis siūlė nenukabinti nosies ir toliau sunkiai dirbti treniruočių metu.

„Norėčiau vadovautis posakiu, kad Lietuvoje buvo, yra ir bus gerų krepšininkų. Tikrai šaunu, kad „Samsung karta“ atrankos buvo prieinamos visiems, o vaikai pademonstravo didžiulį norą patekti į projektą. Pamačiau tris – keturis įdomius vaikus iš kurių ateityje gali išaugti geri krepšininkai. O ir tie vaikinai, kurie šiemet į projektą nepateko, turėtų neprarasti noro tobulėti. Rezultatų jie gali pasiekti tik sunkiu darbu“, – pažymėjo Jarutis.

Komentarai:
dedee
nixuja tu talentu nera. nuo d.sabonio iki valanciuno didele tustuma.
2013-10-30
+5
Atsakyti
Teisingai sako,buvo,yra,bet kaip del ateities……tai nezinau.Gerai,kad buves kasioras padeda vaikams,gal is tikruju,kokiu nors nauju talentu Lietuvoje atsiras!
2013-10-30
+2
Atsakyti
Anonimas
ypač A.Jomantas, bet kas jį pakeis tai nežinau liūdna ateitis nusimato

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-10-30
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.