Prieš pusmetį į "Lietuvos telekomą" atvykusi amerikietė Katie Douglas netruko tapti komandos lydere bei rezultatyviausia moterų Eurolygos krepšininke. Per Eurolygos rungtynes amerikietė vidutiniškai pelnydavo 20,4 taško, po krepšiais sugriebdavo 7,2 kamuolio ir atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Apie gyvenimą Lietuvoje ir žaidimą stipriausiame šalies klube – "Lietuvos telekome" Katie papasakojo "Sportui".

Į Lietuvą priviliojo klubo vadovai

Katie Douglas į jai nežinomą Lietuvą prieš daugiau negu pusmetį atvyko norėdama išbandyti save žaisdama europietišką krepšinį. "Norėjau išbandyti save užsienyje, pasižiūrėti, kaip seksis žaisti Europoje", – prisiminė atvykimo į Lietuvą tikslus Vilniaus "Lietuvos telekomo" ekipos lyderė Katie Douglas.

[image=3276 left]Ji teigė, kad prieš pasirašydama sutartį atkreipė dėmesį ir į ekipos sudėtį: "Yra komandų, kurios turi daug žvaigždžių, tačiau į tokį klubą patekti nenorėjau. Daug smagiau ką nors laimėti, kai iš tavęs to nėra tikimasi", - paaiškino amerikietė.

Krepšininkė teigė, kad jos karjeros kelią į Lietuvą nukreipė "Lietuvos telekomo" klubo vadovai, kurie ją įkalbėjo pasirinkti Vilniaus ekipą: "Buvau girdėjusi nemažai gerų atsiliepimų apie "Lietuvos telekomo" komandą bei jos vadovus. Žinojau, kad Vilniaus ekipa yra profesionalus klubas, dalyvaujantis moterų Eurolygos varžybose. Tai patraukė mano dėmesį ir nutariau pabandyti", - pasakojo amerikietė.

Tokios sėkmės nesitikėjo

Krepšininkė visiškai nesitikėjo tokio sėkmingo sezono, kuris tik patvirtino teisingą jos pasirinkimą. "Aš apskritai nežinojau, ko galima tikėtis iš šios komandos. Esu didelė optimistė, tačiau, kad Eurolygos varžybose nužygiuosime taip toli, tikrai nemaniau. Tiesa, įpusėjus sezonui, tikėjau, kad Europoje mes galime nugalėti bet ką. Pasitikiu savimi ir mačiau, kad atrodome neblogai. Vis dėlto nustebinome daugybę žmonių, kurie to nesitikėjo", – džiaugėsi gynėja.

Paklausta, kaip galėtų apibūdinti šiuos metus, Katie Douglas pasakė geriausiai tam tinkančius žodžius: "Sėkmingi metai". Ji tikino, kad net ir "Lietuvos telekomo" klubo vadovai negalėjo įsivaizduoti, jog metai bus tokie sėkmingi ir ekipa Eurolygoje užims trečiąją vietą.

"Visa tai buvo padaryta per labai trumpą laiką. Manau, kad klubo vadovai vylėsi, jog po kelerių metų mes būsime ten, kur esame dabar", – spėliojo rezultatyviausia moterų Eurolygos krepšininkė.

Geriausias komplimentas gyvenime

Katie Douglas abejoja, ar komandai ko nors pritrūko per finalinio ketverto varžybas. "Samara įrodė, kad yra stipriausia turnyro ekipa. Ši komanda per pusfinalio rungtynes turėjo daugiau progų metimams ir gynėsi geriau negu mes. Be to, Samaros klubas turi daug aukštų žaidėjų, kurios yra aukštesnio lygio krepšininkės, negu žaidžiančios mūsų ekipoje", – pagyrų VBM–SGAU ekipai negailėjo amerikietė, pridūrusi, kad nemažas pranašumas Rusijos ekipai buvo ir namų aikštelė.

Išgirdusi WNBA rungtyniaujančios Fynikso "Mercury" ekipos vyriausiosios trenerės Carrie Graf citatą, kurioje ji teigia, kad "Lietuvos telekomas" galėtų žaisti WNBA čempionate, Katie Douglas pritrūko žodžių: "Tai geriausias komplimentas, kurį kada nors esu girdėjusi. Net nežinau, ką pasakyti. Man trūksta žodžių", – sunkiai tuo norėjo patikėti Vilniaus klubo legionierė.

"Pirmasis susitikimas su "Dinamo" mums buvo nesėkmingas. Galbūt įtikinamiau skambėtų, jei tai ji būtų pasakiusi po antrųjų ketvirtfinalio rungtynių Maskvoje, kai mes sužaidėme geriausią sezono mačą, tačiau tai vis tiek yra geriausias mano girdėtas komplimentas", – šypsodamasi samprotavo K.Douglas.

Samaros klubas nesiskiria nuo WNBA komandos

Paklausta, ar labai skiriasi stipriausių Eurolygos komandų ir WNBA ekipų žaidimas, krepšininkė linktelėjo galva. "WNBA krepšinis yra grindžiamas fizine jėga, ten daug greitesnis žaidimas negu Europoje. Skirtumai tikrai labai dideli", – lygino amerikietė. Ji pridūrė, kad didelį vaidmenį WNBA komandoje lemia ekipos žvaigždės.

"Samara atrodo kaip WNBA komanda. Jos sudėtyje yra daugybė žvaigždžių, galinčių nulemti mačo baigtį, – ne tik amerikiečių, bet ir rusių, sėkmingai rungtyniaujančių už Atlanto. Tiesa, tokios Europos komandos kaip "Dinamo" arba VBM–SGAU turi tiek užsieniečių, jog nežinant galima pagalvoti, jog tai JAV ekipa", – šypsojosi K.Douglas.[image=3277 right]

Buvo trokštamiausia Europos žaidėja

Per Samaroje vykusias moterų Eurolygos finalinio ketverto varžybas Katie Douglas pratęsė sutartį su "Lietuvos telekomo" klubu. Pasidomėjus, kokie buvo pagrindiniai amerikietės argumentai prieš pasirašant naują kontraktą, K.Douglas visą "kaltę" ėmė versti klubo vadovams: "Jie norėjo, kad pasirašyčiau sutartį kuo greičiau, nes bijojo, kad mane suvilios kita ekipa", – sunkiai tramdė juoką K.Douglas.

Surimtėjusi amerikietė sakė, jog ji yra lojali asmenybė, todėl po tokio sezono negalėjo pasukti kažkur kitur. "Vilniaus ekipoje turėjau laisvas rankas, be to, puikiai žaidėme Eurolygoje. Nors dar nesibaigus šiam sezonui gavau daug daugiau pasiūlymų negu prieš metus, nusprendžiau likti komandoje. Mes padarėme didelį darbą, o aš esu dėkinga klubo vadovams ir jaučiu jiems didelę pagarbą, – tikino amerikietė.

– Kitą sezoną mums reikės ne tik patekti į finalinio ketverto varžybas, bet ir pabandyti pasiekti kažką svaresnio", – atsakingai apie ateitį kalbėjo krepšininkė.

Pasidomėjus, kurios ekipos norėjo Katie Douglas matyti savo sudėtyje, amerikietė neslapukavo: "Maskvos "Dinamo", Valensijos "Ros Casares", Jakaterinburgo UGMK, Valansjeno USVO ir kitos. Trumpiau tariant, visos elitinės moterų Eurolygos komandos, tačiau aš buvau neįkalbama, nes norėjau grįžti čia, į "Lietuvos telekomą", – šypsojosi amerikietė.

LMKL pirmenybės rengtis Eurolygos rungtynėms nepadeda

Trečiadienį Vilniaus ekipa laimėjo ir Lietuvos moterų krepšinio lygos pirmenybes, bet K.Douglas šypteli ir sako, jog prieš atvykdama į Lietuvą tikėjosi geresnio nacionalinio čempionato lygio. "Mums žaidžiant, niekada nebūna intrigos. Taip pat nemanau, kad LMKL pirmenybės mums padeda ruošiantis moterų Eurolygos susitikimams. Jiems mes ruošiamės per treniruotes. Tai nėra sunkios varžybos, bet dėl to galiu įžvelgti ir pliusų, nes nesu nuolat pavargusi – po sunkių Eurolygos varžybų galiu atsikvėpti", – aiškino amerikietė.

Atostogų artimiausiu metu neturės

Nors LMKL ir Eurolygos sezonai jau baigėsi, apie poilsį Katie Douglas gali tik pasvajoti. Sekmadienį krepšininkė išskrenda į JAV, o jau gegužės septintą dieną ji privalo būti WNBA ekipos Konektikuto "Sun" stovykloje. "Turėsiu laisvą tik vieną savaitę, per kurią reikės sutvarkyti nemažai reikalų, tačiau pirmiausiai aplankysiu šeimą – brolį ir seserį. Likusi atostogų dalis bus tik po WNBA sezono", – nenusiminė amerikietė.

Katie Douglas jau įprato vius metus rungtyniauti beveik be atostogų. "Tai mano trečiasis sezonas, kai visus metus žaidžius Europoje ir vasarą rungtyniauju WNBA komandoje. Tai nėra lengva, bet jau pripratau", – numojo ranka rezultatyviausia Eurolygos žaidėja.

Vyks dvejos vestuvės

Po WNBA sezono jos laukia ne tik atostogos, bet ir svarbiausias įvykis gyvenime. Rugsėjo 29 dieną Katie Douglas ištekės už savo sužadėtinio ir agento, graiko Vasilio Giapalakio. "Švęsime dvejas vestuves. Pirmosios, kaip aš sakau, tikrosios vestuvės, bus švenčiamos Graikijoje, Atėnuose. Tai labai svarbi šventė man ir mano šeimai, tačiau tikriausiai tai bus kažkas panašaus į "Storas graikiškas vestuves" (juokiasi, - Red.). Manau, susirinks apie 50 artimiausių giminių bei draugų.

Antrosios vestuvės vyks Indianapolyje, gruodžio 30 dieną. Į jas suvažiuos daugybė mūsų šeimos draugų, kurie negalės dalyvauti Graikijoje vyksiančioje šventėje, todėl tikimės sulaukti apie 400 svečių. Pakankamai sudėtinga suplanuoti dvejas vestuves, nes reikia pasirūpinti daugybe dalykų, tačiau tikiuosi, kad viskas pavyks puikiai", – optimistiškai nusiteikė amerikietė.

Vaikų dar neplanuoja

[image=3279 left]Vasarą Katie Douglas sueis 26–eri metai, tačiau krepšininkė prašo nepriminti jai šio skaičiaus ir teigia, kad visas mintis apie šeimos pagausėjimą ji atidedanti į šoną bent jau penkeriems, šešeriems metams. "Nemanau, kad dabar yra tinkamas metas galvoti apie vaikus. Turėti vaikų būtų puiku, tačiau šiuo metu mano karjera yra svarbesnė. Sulaukus trisdešimties bus galima apie tai daugiau pagalvoti", – sako savo komandos draugių pavyzdžiu neseksianti krepšininkė.

Lietuvoje jaučiasi kaip namuose

Lietuvoje daugiau negu pusę metų gyvenanti ir saulę mėgstanti amerikietė jaučiasi puikiai ir saugiai. "Mano gyvenimas puikus. Klubas man skyrė viešbutį, kuriuo esu patenkinta, o Lietuvoje jaučiuosi saugi. Apie jūsų šalį galėčiau atsiliepti tik teigiamai. Čia daugybė padėti besisiūlančių žmonių.

Vienintelis dalykas, kuris nuo jūsų nepriklauso, yra saulė. Vieną dieną būna dvidešimt keturi laipsniai virš nulio, o kitą – vos keli laipsniai šilumos ir dar sninga", – permainingais Lietuvos orais stebėjosi "Lietuvos telekomo" legionierė. Ji teigė, kad mieliausias jos širdžiai metų laikas – vasara, kuomet saulė nesislepia už debesų.

K.Douglas neišsigando sniego, nors kelis kartus taip buvo atsitikę kitiems Lietuvoje sportuojantiems užsieniečiams. "Sniego esu mačiusi ne kartą, todėl tai man nebuvo staigmena. Indianapolyje žiemą būna sniego, o kai pirmaisiais WNBA metais gyniau Orlando "Miracle" ekipos garbę, ten sniego žiemą prisnigdavo labai daug", – prisiminė legionierė.

Turi sukaupusi įspūdingą DVD filmų kolekciją

Lietuvoje puikiai besijaučianti amerikietė didžiąją laisvo laiko dalį praleidžia namuose. Krepšininkė ne vieną valandą  naršo internetą ir žiūri DVD filmus. "Mėgstu apsipirkinėti, kiekvieną dieną po kelias valandas praleidžiu internete, labai mėgstu žiūrėti DVD filmus. Jų čia turiu apie 500. Kartais nueinu pažaisti boulingo. Esu kaip ir visi žmonės, nors laiką mieliau leidžiu namuose", –prisipažino Katie Douglas.

Gerbėjai priverčia nusišypsoti

Paklausta apie ekipos gerbėjus ji teigė nesitikėjusi tokių puikių "Lietuvos telekomo" aistruolių, tačiau, pasak amerikietės, gerbėjai jai gyventi tikrai netrukdo. "Mūsų fanai yra nuostabūs. Jie visada su tavim, visada tave palaiko. Malonu žinoti, kad kažkam rūpi. Visą sezoną mes turėjome puikų aistruolių palaikymą, o per atkrintamąsias varžybas jie buvo tiesiog nuostabūs ir labai mums padėjo", – tikino K.Douglas, kuri mano, jog gerbėjų palaikymas ekipai yra be galo svarbus psichologiškai.

"Gerbėjai priverčia mane šypsotis, o apie juos aš negalėčiau pasakyti nė vieno blogo žodžio", – prisipažino "Lietuvos telekomo" ekipos lyderė. Ji teigė, kad gatvėje gerbėjai ją ne visada atpažįsta dėl to, kad aikštelėje ji atrodo šiek tiek kitaip.

"Galiu eiti kur noriu ir niekas nežino, kur aš lankausi. Negalėčiau papasakoti intriguojančių istorijų apie tai, kaip gerbėjai pribėga ir pabučiuoja ar iškrečia kokį nors kitą netikėtą pokštą, tačiau jie tikrai yra mieli", – šypsodamasi pasakojo rudenį į Lietuvą sugrįšianti Katie Douglas.

Komentarai:
ROLKIS14
Šaunuolė.Ji tikrai įrodė kad gali būti geriausia.Linkiu jai sekmės kitame sezone.
2005-11-27
-3
Atsakyti
nierkaus, buna. dar siandien per geografija kazka mokytoja bambejo:] tipo visokie sniegai daznai is siaures i pierus parvaziuoja, ir atvirksciai ir ten todel floridoj labai staigiai ten visi apelsinai gali nusalt;]
2005-04-29
-2
Atsakyti
"o kai pirmaisiais WNBA metais gyniau Orlando "Miracle" ekipos garbę, ten sniego žiemą prisnigdavo labai daug", – prisiminė legionierė." cia gal kas interviu eme nesuprato ka ji sako, nes orlandas tai florida ir ten sniego tai isvis nebuna.
2005-04-29
-2
Atsakyti
Ji nuostabi krepsininke,nuostabi mergina(patraukli)ir matyti,kad nuostabus zmogus...tai yra labai svarbu komandoje islaikant gera mikroklimata..Kaip gerai,kad ji liko Vilniuje...vel su mielu noru eisiu i Ryto arena ir stebesiu sios nuostabios merginos bei Lietuvos Telekomo zaidima;]Sekmes kitamet Kate!Taipat sekmes WNBA!
2005-04-29
+3
Atsakyti
sauni mergina ;) puikiai losia, graziai atrodo ir dar nesigundo dideliais pinigais lieka istikia telekomui ..
2005-04-29
+2
Atsakyti
Geras straipsnis :)
2005-04-29
-1
Atsakyti
Šaunuolė!! Reik tikėtis, kad kitas sezonas bus dar geresnis.
2005-04-29
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.