Šarūnas Jasikevičius teigė, jog pastaroji savaitė jam buvo itin sunki
Šarūnas Jasikevičius teigė, jog pastaroji savaitė jam buvo itin sunki
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Šarūnas Jasikevičius žaidė penkiomis minutėmis mažiau nei pirmuose dviejuose mačuose, tačiau tai nesutrukdė jam būti vienu rezultatyviausių bei naudingiausių žaidėjų.

37 metų 193 cm ūgio įžaidėjas per 16 minučių pelnė 13 taškų, pataikė tris iš trijų tritaškių bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o jo atstovaujamas Kauno „Žalgiris“ Eurolygos B grupės rungtynėse 88:64 sutriuškino Strasbūro IG klubą.

Kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, „Žalgirio“ atakų organizatorius džiaugėsi, jog po itin sunkios savaitės ši pergalė įneš į komandos vidų teigiamų emocijų.

Jasikevičius taip pat pripažino nemanantis, jog „Žalgirio“ jaunimas yra pasiruošęs užimti svarbų vaidmenį komandoje ir tam dar reikia laiko.

„Pergalė buvo mirties arba gyvybės klausimas. Jeigu šiandien būtume pralaimėję, tuomet būtų labai sunku, – kalbėjo Jasikevičius. – Paskutinė savaitė komandoje buvo itin audringa, todėl reikėjo pozityvių emocijų, kad galėtume ramiai ruoštis mačui su „Anadolu Efes“. Dirbti dar turime daug kur. Nesureikšminame šios pergalės.“

– Šiandien komanda demonstravo laisvesnį krepšinį. Ar tai lėmė trenerio pasikeitimas? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Jasikevičiaus.
– Galima būtų sakyti, jog su nauju treneriu mūsų žaidimas pagerėjo, bet taip būtų nelogiška kalbėti. Tos dvi dienos praktiškai nieko nelėmė. Galbūt tik dar daugiau įnešė nežinomybės. Gerai buvo tas, jog įvedėme paprastų dalykų, kurie buvo gana paprastai šiai dienai padaromi. Turiu pripažinti, jog mus labai lydėjo sėkmė. To mums ir reikėjo – laimės bei pozityvų emocijų.

Turime daug laiko iki kitų rungtynių Stambule. Per šį laikotarpį treneris galės įnešti daugiau idėjų į komandos vidų. Štombergas dirbo labai teisingai – įvedė du ar tris paprastus dalykus.

– Kokius omenyje turite paprastus dalykus?
– Sakykime išrinko pačias paprasčiausias gynybines rotacijas. Per dvi dienas treneriui labai sunku kažką pakeisti. Pati komanda tiesiog suprato šio mačo svarbą. Reikia pripažinti, jog varžovas taip pat buvo silpnesnis ir kažkiek dar lydėjo mus sėkmė. Labai gerai, kad gavosi toks pozityvus rezultatas.

– Nors ir praėjo tik dvi dienos, tačiau klubo vadovai, atleidę trenerį, vis dėlto tikisi pokyčių žaidime.
– Visi nori gerų rezultatų. Mes tiesiog stengiamės ir žaidžiame.

– Pagrindinis klubo vadovų argumentas, išsiskiriant su Iliasu Zouru, buvo per mažas jaunųjų žalgiriečių minučių skaičius aikštelėje. Ar jūs taip pat manote, kad jaunimas tobulėja nepakankamai greitai?
– Nesuprantu, kodėl taip visi šneka apie jaunimą. Turime tris ar keturis labai talentingus jaunuosius krepšininkus, bet ar jie gali iš silpnų LKL komandų iš karto persikelti į Eurolygą? Keli iš jų ateityje tikrai žais Lietuvos rinktinėje ir, galbūt, aukščiausio lygio klubiniuose turnyruose, tačiau jiems dar reikia laiko. Jie juk negali iš karto Eurolygoje imti tempti komandą į priekį. Būtų nelogiška.

– Ar tam užteks tik treniruočių, nes LKL „Žalgiris“ rungtyniauja tik dviem ratais?
– Tai klausimas ne man, bet, manau, viskas prasideda nuo treniruočių. Jie turi mus iš pradžių „atlupti“ treniruotėse. Tai yra trenerio sprendimai. Man klausimai apie jaunimą yra nelogiški. Tam ateis laikas. Kurie 19-mečiai ar 20-mečiai užima svarbų vaidmenyje savo komandose Eurolygoje? Tokių rasti sunku. Svarbu, kad yra talentų. Jeigu nesi Jonas Valančiūnas, tam reikės labai daug laiko.

– Įveikėte Strasbūro komandą. Ar galima sakyti, kad dabar rimčiausias konkurentas, dėl patekimo į „Top 16“ etapą, yra Bambergo „Brose Baskets“?
– Aišku, kad Strasbūras buvo vienas iš tų konkurentų, bet, manau, jog mums reikės nugalėti ir vieną iš kitų trijų komandų – Madrido „Real“, Milano „Emporio Armani“ ar Stambulo „Anadolu Efes“. Norint patekti į „Top 16“ reikės pasiekti bent keturias pergales. Šiandien buvo tas mačas, kurio pralaimėti mes negalėjome.

– Ar esate patenkintas komandos sportine forma?
– Mūsų sportinė forma negali būti gera, kuomet sugebame pralaimėti „Šiauliams“, o po to ir atleisti trenerį. Tačiau gerai, kad komandoje yra naujas treneris ir dabar jam reikia padėti. Štombergui reikia duoti laiko. Gerai, jog turime visą savaitę iki išvykos į Stambulą.

– Ar, po tokių pokyčių trenerių štabe ir netikėtos nesėkmės LKL, komandos vidinis klimatas nebyra į šipulius?
– Man tai buvo labai sunki savaitė. Visgi atvažiavau į Kauną, žinodamas, kad dirbsiu su Zouru. Aš jį pažinojau jau iš Graikijos. Dabar galima truputį pasidžiaugti pergale, bet pripažinti, kad nesame kažkokie labai geri bei įdėti daug darbo į kitos savaitės mačą.

Komentarai:
RamasxSveikuciai , gal jau kas radote vaizdo irasa ?nes randu tiktai rusu kalba, o noreciau lietuviskai


kalbas reikia moketi! nes taip ir liksi tamsuolis! :))
2013-11-01
-1
Atsakyti
manau
auksiniai zodziai Jaskos
2013-11-01
-4
Atsakyti
Sveikuciai , gal jau kas radote vaizdo irasa ?

nes randu tiktai rusu kalba, o noreciau lietuviskai
2013-11-01
-1
Atsakyti
Uz lietuva vyrai !
1994metai jaunimo cempionatas U-18...Jaunas treneris vardu Jonas Kazlauskas laimi pirma medali nepriklausomybes jaunimo cempionatuose vedami iprieki jauno kauno pacaniuko Jasikeviciaus...praejo 20 metu ir kaip butu grazu,kad praejus butent tiek metu Saruna sir baigtu karjera kartu su Jonu Kazlauskas 2014 pasaulio cempionate...Uz delininkaiti ant suolo tikrai blogesnis nebutu Sharas yra Sharas ! pamastyk sharai grazi pabaiga butu...
2013-11-01
+3
Atsakyti
nu Jaska kaip visada: tiesiai šviesiai ir teisingai, be jokių perdimų į vandenį :D
2013-11-01
+3
Atsakyti
))
ateik cia atlupsiu as tave seniau
2013-11-01
-2
Atsakyti
saras
Lieka saru

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-01
+1
Atsakyti
teisingi sprendimai ir geras zaidimas siandien parode tikrus zalgirio kozirius
2013-10-31
-4
Atsakyti
A
Teisingi žodžiai
2013-10-31
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.