Beveik 60 procentų Kauno gyventojų sutinka, kad Nemuno saloje būtų įrengtas Pramogų ir sporto rūmų centras, kuriame rungtyniautų ir Kauno "Žalgirio" krepšininkai. Tokią apklausą padarė "Vilmorus" visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras.

Balandžio 26-28 dienomis telefonu buvo apklausta 700 vyresnių kaip 18 metų, įvairiuose miesto mikrorajonuose gyvenančių kauniečių.

Beveik 60 proc. kauniečių neabejoja, kad nauji Pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje padidintų miestiečių trauką į Kauno centrą ir jis taptų visiems patrauklesnis. Priešingai mano 29,9 proc. kauniečių, o neturintieji nuomonės sudarė 11,4 proc.

Jau kuris laikas Kaune verda ginčai ir aistros. Pramogų ir sporto rūmų šalininkai Kauno miesto centre teigia, kad jie turėtų tapti nauju traukos objektu miesto centre ir reikšmingiausiu viešuoju statiniu bei Kauno centro atgimimo simboliu.

Verslininkai su naujais rūmais sieja daugiau nei vieno milijardo litų investicijas į Kauno centrą. Savivaldybė rengiasi net ir be vyriausybės pritarimo imtis pramogų ir sporto rūmų statybos.

Pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje oponentai gąsdina transporto kamščiais, padidėjusia oro tarša, Nemuno potvyniais ir net Kauno HES avarija.

Tačiau Kauno miestiečių nuomonė, nepaisant įvairių informacinių kampanijų, "atvirų durų" dienų savivaldybėje iki šiol nebuvo nuosekliai išklausoma.

Kauno gyventojų nuomonės dėl būsimo vyriausybės sprendimo yra taip pat aiški. Dauguma miestiečių arba 55,6 proc. respondentų mano, kad vyriausybė turi suteikti Pramogų ir sporto rūmų statybai Nemuno saloje nacionalinės svarbos objekto statusą. Tai leistų Kaunui pasinaudoti Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšomis šio objekto ir aplink jį esančios infrastruktūros plėtrai.

Su tokia nuomone nesutinka 27,3 proc.  respondentų ir 17,1 proc. neturi aiškios nuomonės.

Kauno savivaldybės apsisprendimą statyti Pramogų ir sporto rūmus miesto centre, nepaisant net jei vyriausybė jiems nesuteiktų nacionalinės svarbos objekto statuso, remia didesnė dalis respondentų - 43,4 proc.

Kiek daugiau trečdalis tokiam miesto savivaldybės žingsniui nepritartų, o penktadalis respondentų turi abejonių ir aiškios nuomonės nepareiškė šiuo klausimu.

"Vilmorus" visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras balandžio 26-28 dienomis atliktos reprezentatyvios Kauno miesto gyventojų nuomonės apklausos rezultatai, rodo, kad dauguma Kauno bendruomenės narių yra už Pramogų ir sporto rūmų statybą Nemuno saloje ir tikisi, kad vyriausybė suteiks jiems nacionalinės svarbos objekto statusą.

Komentarai:
Ribokas tai gal tu persikelk i rusyna nes pagal nika matau tikras apsinarkasines rusas esi o siemens dabar tiesiog maldauja zuokos kad suteiktu jeims ta statusa tik saukstai jau po pietu...
2005-04-30
+2
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, koks čia gali būti nacionalinės svarbos objektas??? Arena, kur vyktų įvairūs sporto, muzikiniai ir kiti pramoginiai renginiai. Kur čia slypi nacionalinė svarba? Kodėl Vilnius to nereikalavo Siemens arenai? Jeigu Kauno valdžia nesugeba pritraukti lėšų, rasti investuotojų..., tai jau jų problemos. Juk nebūtinai tokią areną statyti Kaune. Kuo blogesnė Klaipėda, Šiauliai ar kiti miestai? O Žalgiris galėtų persikelti ir į kitą miestą.
2005-04-30
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.