Andrew Wigginsas (kairėje) ir Jabari Parkeris vadinami talentingiausiais krepšininkais artėjančioje NBA naujokų biržoje
Andrew Wigginsas (kairėje) ir Jabari Parkeris vadinami talentingiausiais krepšininkais artėjančioje NBA naujokų biržoje
Nuotr. USA Today – Scanpix

Silpniausių NBA komandų fanai šį sezoną neturėtų pernelyg nukabinti nosių. Kuo prasčiau komanda žais, tuo didesnės galimybės, kad ji kitų metų NBA naujokų biržoje gaus aukštesnį šaukimą.

O aukštas šaukimas 2014 metais garantuos milžiniško potencialo žaidėją.

JAV krepšinio analitikai jau dabar 2014 metų NBA naujokų biržą vadina stipriausia nuo 2003 metų. Tais metais pirmajame penketuke buvo pasirinkti LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony, Chrisas Boshas ir Dwyane'as Wade'as – ryškiausios šiandieninės NBA žvaigždės.

Ilgą laiką pagrindiniu kandidatu 2014 metais išgirsti savo pavardę pirmasis buvo minimas Andrew Wigginsas. Tačiau dabar tuo taip stipriai nebetikima. Pagrindinė priežastis – Jabari Parkeris ir jo įspūdingas debiutas Duke'o universiteto komandoje.

Per pirmąsias dvejas NCAA rungtynes Parkeris pelnė 49 taškus ir pagerino Duke'o universiteto naujokų rezultatyvumo rekordą. Net paprastai santūrus šio universiteto krepšinio komandos treneris Mike'as Krzyzewski negailėjo komplimentų savo auklėtiniui.

„Jis žaidžia nuostabiai. Būdamas 18 metų ir tik debiutuodamas tokio lygio varžybose, jis puikiai atlaiko spaudimą“, – Parkerį gyrė Krzyzewski.

Antradienio naktį Wigginsas ir Parkeris gavo progą išmėginti jėgas vienas prieš kitą centrinėse NCAA turo rungtynėse. Parkerio atstovaujamas Duke'o universitetas Čikagoje kovėsi su Wigginso Kanzaso universitetu.

Abu žaidėjai žiūrovams padovanojo įspūdingus pasirodymus.

Parkeris dar iki ilgosios pertraukos pelnė 19 taškų, o mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 27 taškus ir 9 atkovotus kamuolius.

Tuo tarpu Wigginsas žibėjo po ilgosios pertraukos surinkdamas 16 iš savo 22 taškų. Jis taip pat atkovojo 8 kamuolius ir mačo pabaigoje galėjo šypsotis – jo atstovaujama komanda laimėjo 94:83.

„Prieš rungtynes susidomėjimas buvo didžiulis, tačiau aš bandžiau visa tai užblokuoti, – kalbėjo Wigginsas. – Ant mūsų krūtinių neparašyta Wigginsas ir Parkeris, ten parašyta Duke'as ir Kanzasas. Juk ir laimi ne žaidėjas, o komanda.“

Abu krepšininkai sulaukia dėmesio ir iš ryškiausių NBA žaidėjų. Kevinas Durantas Wigginsą pavadino būsima žvaigžde, o Parkerį – rimtu reikalu.

Kanadietis Wigginsas ir iš Čikagos kilęs Parkeris bus lyginami visą šį sezoną ir galbūt dar vėliau. Ir ne tik dėl talento, bet ir dėl daugybės panašumų. Abiems – po 18 metų, abiejų ūgis – 203 cm, abiejų tėčiai žaidė NBA.

Neabejojama, kad vasarą abu jaunuoliai paliks universitetus ir žengs į NBA pasaulį. Todėl nenustebkite, jeigu šį sezoną NBA klubai kovos ne tik dėl geresnių, bet ir dėl blogesnių pozicijų.

Parkerio dėjimas mače su Wigginso Kanzaso universitetu:

http://www.youtube.com/watch?v=Jd3129rBuo8

Wigginso dėjimas tose pat rungtynėse:

http://www.youtube.com/watch?v=PfFRbJ8YP5A

Wigginso žaidimo epizodai:

http://www.youtube.com/watch?v=GLsK-ZoL9sY

Parkerio žaidimo epizodai:

http://www.youtube.com/watch?v=oUmrfRYloKw

Komentarai:
per daug spustas burbulas, pagyvensim pamatysim kas isaus, o kas ir liks tik perspektyvus
2013-11-16
-3
Atsakyti
rodman
wigginsas tai grynas tevas, toks pat kudas, soklus tik ant 10 cm aukstesnis :)
2013-11-16
+8
Atsakyti
rls
Visgi Wiggins - plastiskesnis, gerai koordinuotas, greitas ir prie to ispudingas suolis, neblogas metimas ... Parker ne toks atletiskas, labiau iprates zaisti po krepsiu, kaip didelis => nemazai reikia prideti, kad zaisti 3/4 stiliuku. Wiggins jau beveik "pagamintas" produktas.

Bet cia visgi PR klipukai vien is ju zaidimo sugebejimu neivertinsi - psichilogija, asmenybe ir charakteris taip pat daug lemia einant i top lygi.
2013-11-15
+9
Atsakyti
Dar labai geras pvz yra sa spurs, kai jie 96 metais nepateko i playoff, nes keli pagrindiniai zaidejai buvo traumuoti ir to pasekoj laimejo 1 saukima ir tima duncana. Ir tada sugryzus traumuotiem zaidejam po keliu metu nba laimejo, ir aplink duncana komanda suklijave tapo dominuojanti jega nba. O butu negave duncano tais metais, visai kitokia istorija butu buvus.
2013-11-15
-1
Atsakyti
Grynuolis15Man atrodo absurdiška, kaip galima siekti prastesnių rezultatų sezone,kad gautum aukštesnį šaukimą kitais metais, nemanau,kad tai tiesa :]


Tiesa, tiesa ir niekas net slept nebando. Tokia jau ta nba sistema, kai viena karta pasensta, kita karta ateina per naujoku birza, todel tik taip ir galima atjaunint komandas. Aisku yra kitas varijantas, ir galima kaip nets, ar savo laiku celtics ir heat supirkt jau esamas zvaigzdes, bet tai kainuoja brangiai del ju kontraktu ir visvien laikas ateis kai juos reikes kazkuom pakeist, kaip pvz la lakers sedo siemet, del esamu dideliu kontraktu, negali normalios komandos surinkt, nes seniu su milziniskais kontraktais lengvai neprastumsi.

Kita priezastis kodel komandos stengiasi gauti auksta saukima birzoj, tai kad kai kuriom komandom yra ypac sunku pasirasyti sutartis su laisvaisiais agentais-zvaigzdem, nes nevisi nori gyvent kad ir kokiam toronte ar minesotoj, ypac del salto klimato, ar kaip toronto atveju aukstesniu mokesciu kanadoj, nei jav.

Todel tokiom komandom yra viltis pasikviest jaunas busimas zvaigzdes ir lipdyt komanda aplink juos, kaip pvz clevelandui su james'u pasiseke kazkada, ar seniau magic is niekur su draftuotu shaq iki nba finalu nuejo.
2013-11-15
+1
Atsakyti
Man atrodo absurdiška, kaip galima siekti prastesnių rezultatų sezone,kad gautum aukštesnį šaukimą kitais metais, nemanau,kad tai tiesa :]
2013-11-15
-5
Atsakyti
idomu kelinta pakvies lebryan nash
2013-11-15
+4
Atsakyti
D.ROSE #1Stipriausia naujoku birza nuo 2003 metu bus, bet kaskodel tik 2 zaidejai kolkas isskiriami :D Abejoju ar bus stipresne birza nei 2012-2013 metu.


Iš tavo abejonių matosi, kad nelabai supranti kas per birža artėja. 2012-2013 naujokų biržos vieni juokai yra palyginus su 2014.
2013-11-15
+3
Atsakyti
"Aštuoniolikmečiai kaitina kraują"... Vos nenuvirtau nuo kedės.
2013-11-15
+3
Atsakyti
BobanMavsUlkerCia ne tie patys kur zaide siais metais PC U-19?TAIP TIE PATYS


Nei Parkeris už USA, nei Wigginsas už Kanada nežaidė U19. Iš pirmo naujokų biržos galimo dešimtuko tik Marcus Smart ir Aaron Gordon žaidė, už australus dar Dante Exumas.

Man pačiam kol kas gražiau Jabari Parkerio žaidimas žiūrisi, jei būtų dar atletiškesnis, tai NBA naujokų biržoj turėtų geresniu šansus nei Wigginsas. Pastarasis, tai nesveikai atletiškas yra turi šuoli, neretai McGrady primena.
2013-11-15
+2
Atsakyti
D.ROSE #1Stipriausia naujoku birza nuo 2003 metu bus, bet kaskodel tik 2 zaidejai kolkas isskiriami :D Abejoju ar bus stipresne birza nei 2012-2013 metu.


Dar prie stipresniu Marcus Smart, Dante Exum, Julius Randle
2013-11-15
+1
Atsakyti
Stipriausia naujoku birza nuo 2003 metu bus, bet kaskodel tik 2 zaidejai kolkas isskiriami :D Abejoju ar bus stipresne birza nei 2012-2013 metu.
2013-11-15
-6
Atsakyti
Anonimas
nesidomejau, bet is situ video matosi kad ideti moka, idomu kaip ju pataikymas is toliau
2013-11-15
+3
Atsakyti
Būtų geri, jei mąstytų. Pastebėjau, kad daug labai nemąstančių žaidėjų šiais laikais.
2013-11-15
+2
Atsakyti
Anonimas
:DD nifiga
2013-11-15
+1
Atsakyti
MavsUlkerCia ne tie patys kur zaide siais metais PC U-19?


TAIP TIE PATYS
2013-11-15
-2
Atsakyti
Cia ne tie patys kur zaide siais metais PC U-19?
2013-11-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.