Dvyliktą sezoną iš eilės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale kovos Kauno "Žalgirio" ekipa. Tai paaiškėjo po antrųjų pusfinalio rungtynių šeštadienį, kai kauniečiai 96:80 (21:21, 30:12, 24:24, 21:23) įveikė Šiaulių "Šiaulius" ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-0.

Šiauliečiai atsilaikė tik pirmąjį ketvirtį, po kurio rezultatas buvo lygus (21:21). Antrajame svečiai, daugiausia greitų atakų dėka nutolo (43:29) ir užsitikrino antrąją pergalę.

Rezultatyviausiai "Žalgiryje" žaidė: Darjušas Lavrinovičius 20 taškų, Tanoka Beardas 16, Simonas Serapinas 13, Vidas Ginevičius 11, Robertas Packas ir Paulius Jankūnas po 10.

"Šiauliai": Arvydas Čepulis 17, Darius Pakamanis ir Rolandas Vaičiūnas po 16, Audrius Danusevičius ir Šarūnas Vėlius po 12.

Šiauliečiams šiose rungtynėse negalėjo padėti net penki krepšininkai - traumas besigydantys Žydrūnas Urbonas, Artūras Jomantas, Vaidas Pauliukėnas, Robertas Giedriatis ir Tomas Balčiūnas. Kauniečių gretose nebuvo Martyno Andriuškevičiaus.

"Žalgirio" varžovas finale gali paaiškėti jau rytoj, jei Vilniaus "Lietuvos rytas" antrąkart įveiks "Sakalus". Finalo serija prasidės gegužės septintąją Kaune.

Komentarai:
Keisčiausia, kad ne tik Lietuvoje, bet ir, kaip parodė bbl, pabaltijo valstybėse tik dvi yra. Belieka džiaugtis, kad abi Lietuvoje.
2005-05-01
+5
Atsakyti
idomu kokia bus antra komanda finale :D
tas lkl finalas toks idomus kaip anksciau buvo forumule 1. laimes arba ferrari arba mclaren. tai va ir cia tas pats. nesmone. gaila kad lietuvoj yra tik dvi pajegios komandos...
2005-05-01
+7
Atsakyti
vargu ar kas abejojo tokia baigtim, bet vis tiek
Zalgiris saunuoliai
2005-04-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.