Butkevičius: „Supratau, kokia trapi krepšininko karjera“

2013-12-11 16:08
Aurimas Budraitis, „Žinių radijas“

Arnas Butkevičius nekantrauja grįžti į aikštelę
Arnas Butkevičius nekantrauja grįžti į aikštelę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Šio sezono starte sunkią traumą patyręs Klaipėdos „Neptūno“ ekipos puolėjas Arnas Butkevičius rengiasi grįžimui į aikštelę. Pėdą susilaužęs 21 metų 196 cm ūgio puolėjas kol kas dar negali sportuoti visa jėga. 

Lengvai bėgioti pradėjusiam krepšininkai padidinti krūvius medikai leis po dviejų savaičių. Tuomet Butkevičius jau galės atlikti tai, ką per treniruotes daro sveiki jo komandos draugai. 

„Reabilitacija prasidėjo nuo baseino ir paprasčiausių pratimų – tai pasistiebimai, čiurnos mankštinimas. Dabar aikštėje jau galiu atlikti bėgimo pratimus, tiesa dar ne visu greičiu“, – pasakojo krepšininkas.

– Treneriai sako, kad pėda sugijo greičiau, nei buvo tikėtasi. Ar tikrai jau viskas gerai?
– Pėda iš tikrųjų gerai sugijo. Nejaučiu, kad skaudėtų. Bet čiurna kol kas kaip medinė. Dėl to grįžimas į aikštelę ir užtruko. Kol kas čiurna yra vienoje pozicijoje ir labai nelanksti, tačiau per porą savaičių viskas turėtų pasikeisti ir turėčiau pradėti sportuoti visa jėga.

– Kaip manote, kiek laiko prireiks tam, kad demonstruotumėte tokią sportinę formą, kaip sezono pradžioje?
– Sunku pasakyti, nes pirmą kartą per karjerą patyriau tokią traumą. Dar nebuvo taip, kad sezono viduryje iškrisčiau tokiam ilgam laikotarpiui. Aišku, tikiuosi, kad greitai susigrąžinsiu sportinę formą, bet nenoriu nei spėlioti, nei meluoti.

– Ar nebuvo tokių akimirkų, kai tiesiog neturėjote ką veikti?
– Iš pradžių atrodė, kad turiu labai daug laisvo laiko, todėl važiuodavau stebėti komandos treniruočių. Pats daug ko negalėdavau, tad dienos buvo nuobodokos. Dažnau eidavau į salę, tam, kad treniruočiau viršutinę kūno dalį ir laukiau, kol sugis koja. Galiu pasidžiaugti, kad viršutinę kūno dalį sustiprinau – dabar liko tik apatinė. Svarbu, kad sustiprėjau psichologiškai. Supratau, kokia trapi gali būti krepšininko karjera, kaip atsakingai reikia prižiūrėti savo kūną ir kaip derinti poilsį su darbu.

– Kalbate apie vidinę baimę, kad vėl nenutiktų kas nors panašaus?
– Ne, jokios baimės nejaučiu. Gal tik šiek tiek prisibijau dėl kojos silpnumo. Kai ją pakankamai sustiprinsiu, baimė visiškai dings.

– Ar numanote, kodėl „Neptūnas“ šį sezoną dažniausiai viską sprendžia per paskutinę ataką?
– Sunku pasakyti. Mes žaidžiame su stipriais varžovais, kurie demonstruoja gerą krepšinį, kovojame su jais. Europos taurės turnyras nėra silpna lyga, o mūsų grupėje rungtyniauja panašaus pajėgumo komandos. Visos kovoja iki paskutinės minutės, ne vien tuk mūsų. Tiesiog taip jau nutinka.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.