Kauno „Žalgirio“ klubas negalės registruoti naujų žaidėjų, kol nesumokės skolų buvusiems krepšininkams
Kauno „Žalgirio“ klubas negalės registruoti naujų žaidėjų, kol nesumokės skolų buvusiems krepšininkams
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Skolų smaugiamam Kauno „Žalgirio“ klubui nauji nemalonumai. Tarptautinė krepšinio federacija Lietuvos čempionų ekipai uždraudė registruoti naujus krepšininkus. 

Apie tokį draudimą Kauno klubui FIBA pranešė dar prieš tris savaites, kai FIBA Arbitražo teismas išnagrinėjo Milovano Rakovičiaus ieškinį buvusiam klubui ir priteisė serbui per 223 tūkst. eurų (apie 770 tūkst. litų) neišmokėto atlyginimo bei premijų už 2011-2012 metų sezoną. 

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimai apie dar vieną „Žalgiriui“ pateiktą ieškinį – 400 tūkst. eurų neišmokėto atlyginimo reikalauja ir buvęs žalgirietis Marko Popovičius

„Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas žinojo, kad ekipa gali sulaukti tokių FIBA sankcijų, todėl joms ruošėsi dar prieš sezoną. 

„Mes negalvojame nei apie pasistiprinimą, nei ieškome užsieniečių. Nuo pat sezono pradžios žinojome, kad tokia situacija gali būti, todėl ir registravome daugiau žaidėjų, kad vėliau nebūtų sunku. Mes rinkoje nedalyvaujame, tad tai nebūtų didelis smūgis (draudimas registruoti žaidėjus, – Red.). Svarbiausia, kad nebūtų traumų ir visi žaidėjai galėtų užbaigti šį sezoną“, – praėjusią savaitę interviu LKL oficialiam tinklalapiui tvirtino Motiejūnas.

Registruoti naujus žaidėjus FIBA uždraudė ir VTB Vieningoje lygoje kovojančiam Samaros „Krasnie Krylia“ klubui, Podgoricos „Budučnost“ komandai iš Juodkalnijos bei dar keliems tarptautiniuose turnyruose nekovojantiems klubams. 

Įprastai draudimas galioja tol, kol klubas įvykdo įsipareigojimus žaidėjams ir sumoka jiems teismo priteistus atlyginimus. Taip siekiama didinti klubų atsakomybę pasirašant kontraktus ir nevengti įsipareigojimų žaidėjams.

Komentarai:
bazas666
Pries sezona ,maniau kad iswis net newezis pilna sudetim ims zalgiri,bet islikau vistiek mylimos komandos fanu,nes jai fanas ,neesme ,ar komandai sekasi ar ne,vistiek liksi jos fanu. O ir zalgirio vardas turetu suvirpint sirdy kiekbienam lietuviui,nes tai komanda,su gilia istorija . ( ne kaip plytininkai,"statyba". O siais metais zalgiris gerokai virsijo sawo galimybes,eauroleague top 16 ! Atiduos skolas per kelis metus ir be skolu wel ims euroleague. Net neabejoju ,o stattbininkai, Jusu kibiras ir sulinyje(eurocupe skes ) . Zalia balta!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-07
+1
Atsakyti
Ką padarysi, kad tokia situacija, teks pakentėti kelis sezonus kol vėl viskas grįš į savo vėžes
2014-01-06
-8
Atsakyti
Anonimas
Nieko čia tokio, svarbu skolas mažinti. Nėra tas sezonas toks baisus, juk i TOP 16 papuole, LKL irgi finale turi būti.

Nors ir ne į temą, bet kaip jūs manot, kas šiemet Ksistofui? Kaip ne savas žaidžia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-01-06
-4
Atsakyti
polak
Kada A. Gudaitis griz i rikiuote?
2014-01-06
+8
Atsakyti
ziopliui ags227
Manau esi skystas Zalgirio fanas, jei dar iki siol nieko negirdejai. Briedi.
2014-01-06
-1
Atsakyti
Buvo aišku, kad taip bus, nes skolos yra ilgos ir daugeliui. Pasisekė, kad pernai Darden si Jaaber atsisakė skolų, o Jankis, Javtokas, Klimas, Lafayet laukia jų. Šiemet greičiau Žalgiris dar parduos ką nors (gaila kad Kšyštof visai nusivažiavo, maniau kad tikrai kas nors nupirks.
2014-01-06
+2
Atsakyti
Tai va kodėl Žalgiry tiek žaidėjų... Galvojau durni jie, kad tiek prisiėmė... O pasirodo labai protingai padarė :)
2014-01-06
-11
Atsakyti
skolos
ira kaip ira tragedija gyvens sunkumuose iki sezono galo oi kaip sunkus manau motiejunui rytai visokios mintis padetis labai bloga nebus geru ziniu
2014-01-06
+3
Atsakyti
ATI
a tai va kodel tu zaideju Zalgirje tiek daug! Galvoju na ir kam gi ju tiek prisikviete, kai pvz rungtyniu skaicius stipriai sumazejo lyginant su pries tai buvusiu sezonu, tad ir traumu/nuovargio tikimybe turejo sumazet.
2014-01-06
+1
Atsakyti
jei jau zinojai sia naujiena,tai kam dar skaitai ja,pats pasirodei kaip zioplys.
2014-01-06
+7
Atsakyti
suede zalgiri...
2014-01-06
+9
Atsakyti
Ziopliams
"Apie tokį draudimą Kauno klubui FIBA pranešė dar prieš tris savaites.."

Tai ką rašyt Basketnews nebeturit apie ką, kad senienas spausdinat? jau prieš Kalėdas visur apie tai rašė. Apgailėtini.
2014-01-06
-3
Atsakyti
Ziopliai
Tai atsibudom Basketnews? Ir kam vėl reikia kartotis, kas buvo visur rašyta jau prieš Kalėdas. Temos išseko?

"Apie tokį draudimą Kauno klubui FIBA pranešė dar prieš tris savaites..."
2014-01-06
Atsakyti
Anonimas
Įdomu, kai Zouros prisiteis skolą, ar bus draudžiama imti naują trenerį, ar draudimas tik žaidėjams?
2014-01-06
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.