Aurimas Birgelis grįžta į Lietuvos pirmenybes
Aurimas Birgelis grįžta į Lietuvos pirmenybes
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Atviri kaulų lūžiai, plyšę raiščiai, įsukti varžtai, plokštelės ir keturios operacijos per beveik šešis mėnesius – tokias kančias turėjo iškęsti 25 metų Aurimas Birgelis, kuris prieš savaitę prisijungė prie Kauno „LSU-Atleto“ komandos, o netrukus su klubo treneriu Edu Nickumi susitarė dėl sutarties iki sezono pabaigos.

„Pasenau nuo to laiko, kai paskutinį kartą žaidžiau Lietuvos krepšinio lygoje. Tapau lėtesnis, bet psichologiškai tvirtesnis. Tos sunkios traumos užgrūdino psichologiškai“, – teigė krepšininkas, pridūręs, kad Edo Nickaus skambutis jį labai pradžiugino.

„Komandą kažkiek pažįstu iš anksčiau – juk nesu naujokas krepšinyje, bet perprasti taip greitai jų žaidimą, tikrai yra ką veikti. „LSU-Atletas“ yra komanda, kuri žaidžia nestandartinį krepšinį. Jo esmė yra greitai bėgti ir mesti.

Komandoje nėra ekstra klasės žaidėjų, todėl ji turi žaisti kaip komanda. Kai tai pavyksta, tai kažkas gaunasi. Komanda yra išsikėlusi tikslą patekti į atkrintamąsias varžybas, tai to tikslo ir siekia. Nežinau, kiek tas tikslas realus, bet stengtis reikia“, – pasakojo Birgelis.

„LSU-Atleto“ naujokas teigė, kad dabar retai prisimena lūžius ir operacijas, nors gijimo pradžioje buvo itin sunku.

„Labiausiai sunku buvo psichologiškai. Be to, mano situacija buvo kiek kitokia, nei daugelio – aš turėjau keturias operacijas, kurios buvo daromos vos ne kas mėnesį. Tada būdavo, kad žiūriu į skaičiukus televizoriuje: mano draugai žaidžia, o aš lovoje“, – sakė gynėjas.

Pirmąsias LKL rungtynes su Birgeliu „LSU-Atletas“ žais šį sekmadienį 17 valandą Pasvalyje su „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Komentarai:
Lsu studentas
Sitas tai ziauriai delioja per zmones. Atsigaves po traumos, padarydavo kai buvo traumuotas po 2000 atsilenkimu per diena ir 200 atsispaudimu kaip Ruta.
2014-01-11
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.