"JAV nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė paskutinėse svarbiausiose pasaulio varžybose buvo nušvilpta užtektinai. Dėl žaidėjų nenoro vilkint rinktinės marškinėlius žaisti iš visų jėgų, JAV ekipai buvo parodyta jau užtektinai nepagarbos", – pareiškė Jerry Colangelo.

Naujai sukurtas JAV nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės generalinio direktoriaus pareigas užėmęs Jerry Colangelo siūlo tikėtis didelių permainų JAV rinktinėje. "JAV rinktinė 2006 metų Pasaulio čempionate daug kuo skirsis, nuo ankstesnių ekipų", – tikina J.Colangelo, kuris taip pat yra NBA klubo "Phoenix Suns" pirmininkas ir vadovas.

[image=3269 left]Šį naujojo JAV krepšinio rinktinės vadovo sprendimą lėmė nemalonūs prisiminimai iš praėjusią vasarą vykusių Atėnų olimpinių žaidynių. "Po jų daugybė JAV krepšinio gerbėjų išreiškė nusivylimą savo šalies rinktine", – prisimena J.Colangelo ir teigia, kad JAV krepšiniui ateis geresnių laikų.

"Manau, kad 2006 metais Japonijoje vyksiantis Pasaulio čempionatas JAV krepšiniui bus lemiamas, todėl mes ruošimės jam labai rimtai", – akcentavo J.Colangelo.

Jis pridūrė, kad JAV rinktinės prestižas pastaraisiais metais yra labai smukęs: "1992 metais Barselonoje JAV krepšininkai neturėjo jokių problemų, tačiau vėliau buvo nemažai varžybų, kuriose turėjome problemų, – pripažino J.Colangelo. – Jau Sidnėjaus olimpinių žaidynių pusfinalyje mus labai išgąsdino Lietuvos rinktinė".

"2002 metų Pasaulio čempionate Indianapolyje mes patyrėme visišką fiasko ir likome šešti. Rezultatai šiek tiek pagerėjo Atėnuose, kur užėmėme trečiąją vietą, tačiau JAV reprezentacinės krepšinio rinktinės prestižas yra labai kritęs", – reziumavo rinktinės vadovas.

Japonijoje vyksiantis čempionatas JAV rinktinei turėtų tapti dideliu iššūkiu, nes amerikiečiams reikės susigrąžinti kritusį prestižą.

"Žaidėjai, kurie atstovaus mums, bus tik tie, kurie patys rodys didelį norą užimti pirmąją vietą ir atstovauti Jungtinėms Amerikos Valstijoms", – pabrėžė J.Colangelo.

Komentarai:
galetu koki Bearda ar A.Parkeri paimt i rinktine, idomu butu paziureti
2005-05-03
-2
Atsakyti
Reiktų imti daugiau jaunų, bet ų, kurie per rungtynes gauna mažiau žaisti. Tai bent noro daugiau būtų, nes dabar kartais tai graudu žiūrėti kaip pešasi dėl laiko aikštelėje...
2005-05-03
+17
Atsakyti
nu kaip cia pasakius graudziai.. praejusia savaite pakure triple double - 16 tsk., 13 rez. perd., 16 atk. kam.
o del zaideju, visgi yra skirtumas pries ka zaisti - shaqa ir garneta, ar pries duncana ir stoudmire'a.
2005-05-03
+3
Atsakyti
Barkli, patikek, jeigu jie menesi ar daugiau padarys rimta stovykla, tai nekils ir problemu be sup[er zhaideju, juolab kad kiddas graudziai atrodo... Pasiims koki lebrona pg ir bus vaizdu...
2005-05-03
+3
Atsakyti
jeigu rinktineje atsisakys zaisti tokie zaidejai kaip kiddas, garnetas ir o'nealas, jav 1 vieta uzims labai sunkiai. Kita vertus, pasaulio lygis kyla, todel jav rinktinei laimeti 1 vieta bus sunku ir su geriausia sudetimi.
2005-05-03
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.