Gintaras Staniulis anksčiau atstovavo Kauno „JAZZ-KTU“ komandai
Gintaras Staniulis anksčiau atstovavo Kauno „JAZZ-KTU“ komandai
Nuotr. bcjazz.lt
Prieš dvi dienas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ devyniolika kamuolių atkovojęs Alytaus „Dzūkijos“ puolėjas Giedrius Staniulis pasiekė šio sezono lygos rekordą. Vidutiniškai po 7,6 kamuolio per rungtynes atkovojantis krepšininkas pagal šią statistiką lygoje yra ketvirtas.

„Nežinau, kaip šitą dalyką tiksliai įvardinti, bet man atrodo, kad šitas krepšinio elementas man sekasi geriausiai, – šypsodamasis pokalbį su „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ pradėjo krepšininkas.

„Tiesiog stengiausi daryti tai, ką geriausiai sugebu ir manau, kad visai neblogai gavosi, – sakė Staniulis. – Tose rungtynėse, kaip ir bet kuriose kitose ėjau į aikštę su ta mintimi, kad kovočiau iki pat pabaigos. Be to, komandai buvo labai svarbios rungtynės, todėl žaidėjų motyvacija buvo dar didesnė. Ne aš vienas – visi stengėmės atiduoti visas jėgas.“

Tų pastangų alytiškiams neužteko – jie po pratęsimo vienu tašku nusileido namie žaidusiems kėdainiečiams.

„Iš tikrųjų, buvo labai skaudu, nes pergalė mūsų komandai būtų davusi labai daug. Tada būtų bereikėję laimėti vos kartą prieš Panevėžio „Lietkabelį“ arba Utenos „Juventus“ ir mes jau atkrintamosiose varžybose. Dabar dar turėsim daugiau padirbėti, kad patektumėme į jas.

Labai pritrūko sėkmės tose rungtynėse. Paskutinės „Nevėžio“ atakos ir paskutiniai metimai buvo gana kurioziški. Ypač Šarūno Kulevičiaus metimas. Kamuolys tris kartus pašokinėjo ant lanko ir įkrito. Manau, kad tądien fortūna buvo atsisukusi į juos“, – kalbėjo Staniulis, kuris prie Alytaus ekipos prisijungė sezonui jau prasidėjus. Tuo metu ekipa daug dažniau pralaimėdavo, negu laimėdavo.

„Manau, kad tai yra trenerio Mindaugo Lukošiaus nuopelnas. Jis sugebėjo paruošti žaidėjus, įdiegti žaidimo schemas. To ir tereikėjo, kad aikštėje būtų drausmė ir vieno su kitu susiklausimas.

Kai aš atėjau į komandą, kolektyvas dar tik formavosi. Po manęs dar atėjo Eigirdas Žukauskas ir Paulius Dambrauskas, kurie greitai įsitvirtino komandoje ir dabar yra vieni iš lyderių. Tada automatiškai komanda parodė savo tikrąjį veidą ir prasidėjo pergalės.“

„Dzūkija“ per 28 rungtynes yra iškovojusi 11 pergalių. Anot Staniulio, toks rezultatas komandai būtų viršūnė.

„Šiemet riba būtų septinta vieta. O tada, jei viskas gerai susiklostys, pakovoti su Prienais atkrintamosiose varžybose. Manau, kad būtent Prienų klubas po reguliaraus sezono liks antras“, – svarstė krepšininkas.

Jis su komanda sekmadienį 16 val. valandą pradės susitikimą Šiauliuose su vietos krepšininkais.

„Šiauliai“ yra tikrai nebloga komanda. Ji, kaip ir mūsų, yra namų komanda. Be to, šiauliečiai įsigijo pora labai neblogų legionierių, tad bus įdomu. Manau, kad jiems kovą tikrai duosime“, – pasakojo Staniulis.

Komentarai:
petras
visa laime kad kedainiai lione turi tas treneris is bet ko ispaudzia vaska o pradzioii sezono buvo stipri komanda gaila trenerio
2014-03-29
+10
Atsakyti
mamukasaJis Giedrius o ne Gintaras


jo ėvas Gintaras berods
2014-03-28
-8
Atsakyti
AA
Tik jis cia ne pirmam plane, o 10 nr. Gintaro sunus
2014-03-28
-7
Atsakyti
mamukasa
Jis Giedrius o ne Gintaras
2014-03-28
-1
Atsakyti
nenuvertint eikia ir vadybos bei žaidėjų
2014-03-28
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.