Artūras Jomantas Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ šį sezoną demonstruoja daug geresnį žaidimą nei anksčiau
Artūras Jomantas Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ šį sezoną demonstruoja daug geresnį žaidimą nei anksčiau
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Septynerius metus Vilniaus „Lietuvos ryto“ garbę gynęs, o šiuo metu Rimanto Grigo vadovaujamoje Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje plušantis ir BEKO LKL atkrintamosioms kovoms besiruošiantis Artūras Jomantas – lyg ant sparnų.

Paskutinėse dvejose pergalingose rungtynėse jis pelnė 54 taškus ir surinko 70 naudingumo balų, be to, rungtynėse su „Šiauliais“ tapo pergalingo metimo autoriumi.

Nuo buvusio kandidato į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę iki „Lietuvos ryto“ komandos suolo „šildytojo“. Taip banguotai klostosi A.Jomanto karjera.

Naujasis sezonas – vėl laiptelis į viršų. Krepšininkas neslepia, jog paskutiniai sezonai buvo prasti, todėl Pasvalio komanda – puikus šansas įrodyti viską iš naujo.

– Artūrai, vėl atradote save aikštelėje, o kaip už jos ribų? Nebuvo problemų adaptuojantis provincijoje?
– Sąlygomis tikrai esu patenkintas. Kadangi pats esu kilęs iš Mažeikių, gana nedidelio miesto, manęs nei kiek netrikdo, kad žaidžiu Pasvalyje – dar mažesniame mieste. Niekuo nesiskundžiu, viskas čia yra puiku, įskaitant pačią komandą. Nei kiek nesigailiu čia atvykęs.

– Praėjęs sezonas „Lietuvos ryto“ komandoje jums buvo gana prastas. Kas padėjo susikoncentruoti ir vėl pajusti žaidimo skonį?
– Paskutiniai sezonai Vilniuje, tikrai buvo prasčiausi mano karjeroje. Šiais metais pradėjęs žaisti „Pieno žvaigždžių“ komandoje norėjau pradėti viską iš naujo. Įrodyti, kad galiu žaisti, jog esu pajėgus ir kad tie nenusisekę sezonai tebuvo nesusipratimas.

– Rungtynėse Vilniuje su „Lietuvos rytu“ buvo galima pastebėti, kad Vilniuje vis dar esate savas. Koks jausmas sugrįžti į arena ir būti skirtingoje barikadų pusėje?
– Tai buvo pirmosios mano rungtynės prieš komandą, kurioje žaidžiau septynerius metus. Labai malonu, kad „Lietuvos ryto“ komandos sirgaliai manęs nepamiršo. Džiugu, kad jie nebuvo nusiteikę prieš mane, kaip atvažiavusį žaisti prieš jų mylimą komandą. Žinoma, buvo sunkoka žaisti, kadangi mačiau visus sirgalių plakatus ir jų palaikymą, tačiau šiuo metu esu Pasvalio komandos narys ir turiu kovoti, kad ir kurioje barikadų pusėje bebūčiau.

– Kokie „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai yra už aikštelės ribų? Daug bendraujate?
– Santykiai tarp žaidėjų yra labai geri. Visi kartu praleidžiame daug laiko. Bendraujame visi. Tarkim, aš galbūt daugiau laiko praleidžiu su Dovydu Rediku, nes abu atvykom iš „Lietuvos ryto“. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad su kitais nebendrauju. Santykiai tarp komandos draugų yra labai geri.

– O kaip legionieriai?
– Mes neskirstome, kas yra latvis, amerikietis ar lietuvis. Kadangi visi žaidžiame vienoje komandoje, siekiame bendro tikslo santykiai yra geri ir jokių pykčių ar kažko panašaus negali būti.

– Pačiam legionieriumi būti niekada neteko. Nekyla minčių: o gal reikėtų?
– Turėjau pasiūlymų, tad jei labai būčiau norėjęs, galėjau išvykti. Tačiau esu visiškai patenkintas suteiktomis sąlygomis čia Lietuvoje, tad galvoti apie tai, ko nėra – beprasmiška.

– Jau tryliktąjį sezoną žaidžiate Lietuvos krepšinio lygoje. Kaip per visus šiuos metus pasikeitė krepšinis ir jo lygis Lietuvoje?
– Krepšinio lygis yra pakilęs. Ypač šiemet. Daug komandų sugeba įveikti „Žalgirį“ ar „Lietuvos rytą“. Visos ekipos yra su didelėmis ambicijomis ir nori pasirodyti kuo geriau. Lyginant praėjusius sezonus su šiuo, manau, visiems yra aišku, kad LKL yra gerokai stipresnė nei buvo ankščiau.

– Prienų, Klaipėdos ir Šiaulių klubai šiame sezone įveikė bent vieną iš grandų. Jūsų komandai to padaryti nepavyko. Nesėkmingai ekipai susiklostė ir LKF taurė bei BBL čempionatas. Kas nutiko?
– Kadangi šiais metais komandos yra sustiprėjusios, tai nenuostabu, kad grandai pralaimi. Kalbant apie mūsų nesėkmes, tai ypač apmaudu, kad pralaimėjome Prienų „TonyBet“ komandai dėl patekimo į LKF taurės finalinį ketvertą. Žinoma, kaip vėliau paaiškėjo, nusileidome būsimiems čempionams, o pralaimėti čempionams nėra jau taip blogai. Galimybių laimėti ir žengti toliau buvo, tačiau nepasisekė. Nieko nepakeisime, yra kaip yra. Reikia žiūrėti į priekį.

– Treneris Rimantas Grigas iki šio sezono jums labiau buvo pažįstamas kaip varžovų komandų treneris. Kokį „Pieno žvaigždėse“ jį pamatėte jūs?
– Treneris yra geras. Visada turi minčių, strategijų, kurias turime įgyvendinti. Trenerio rezultatai daug geriau pasimatys po sezono. Dabar artėja lemiamos kovos, po kurių viskas ir paaiškės.

– Sakykite, kur jūsų mintys dabar: dar reguliariajame sezone ar jau atkrintamosiose varžybose?
– Lietuvos krepšinio lygoje dar laukia baigiamosios reguliariojo sezono kovos, todėl šiuo metu apie tai ir galvojame. Apie ketvirtfinalį dar nekyla jokių minčių.

– Paskutinėse dvejose rungtynėse pademonstravote įspūdingą žaidimą. Iš kur tai?
– Visada noriu pasiekti pergalę ir kiekvienose rungtynėse stengiuosi maksimaliai padėti komandai, o ne tik pelnyti daugiau taškų. Už paskutinėse rungtynėse rodytą gerą žaidimą, ko gero, reiktų padėkoti treneriui ir komandos draugams, kad pasitiki manimi. Tam tikro, specialaus pasiruošimo tikrai nėra. Kiekvieną kartą žaidžiu ir stengiuosi atiduoti visą save.

– Artėja Šv. Velykos. Kaip žadate sutikti šią šventę?
– Planuoju šventes praleisti namuose, pas tėvus.

Komentarai:
na
Maziau reikejo girtauti vilniuje su pareigytemis-tai nebutum smukes zemiau juros lygio...

ta kale prazude.
2014-04-16
Atsakyti
neblogas žaidėjas, tačiau veiksmai aikštėje ir įžeidžiantys pasisakymai už jos ribų pažeidė jo reputaciją, todėl net ir labai geras Jomanto žaidimas jo reputacijai jau nebepadėtų.
2014-04-15
-7
Atsakyti
to darkogi
neduok dieve jobnata matyti neptune
2014-04-15
-1
Atsakyti
Geras krepšininkas. Tikrai asilai gali tik stumt ant jo. Su juo LKL laimėjo LRytas, Eurocup, Euroleague buvo aukso amžius su juo. Taip, paskutiniai sezonai nėra jo gal geriausi, bet nebūkit tokiais asilais ir stumti ant jo. Atsimenu dar kaip per finalinę LKL seriją smeigė tritaškį. O dėl rinktinės, tai jus keisti... Lyginat Mažutį ir Jomantą. Tai dar pradėkite stumt ant M.Žukausko. Tikrai geras krepšininkas buvo, ir gerbiu jį už tai, ką jis padarė. Norėčiau kitą sezoną jį matyti Neptūne.
2014-04-15
+3
Atsakyti
xD
xD metimas
2014-04-15
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.