Atrankos į 2015 metų Europos moterų krepšinio čempionatą varžybose Lietuvos varžovėmis bus Makedonija, Belgija ir Didžioji Britanija.
Atrankos į 2015 metų Europos moterų krepšinio čempionatą varžybose Lietuvos varžovėmis bus Makedonija, Belgija ir Didžioji Britanija.
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Korsarov

Paskelbtas Lietuvos moterų nacionalinės krepšinio rinktinės pasiruošimo atrankos varžyboms į 2015 metų Europos moterų krepšinio čempionatą, kuris vyks birželio 8-25 dienomis, planas bei trenerių kolektyvas.

Draugiškos rungtynės
Data  Varžovas Arena
05.14 Ukraina „Cido“ arena, Panevėžys
05.17 Ukraina Druskininkai
05.22 Švedija Druskininkai
05.24 Švedija Druskininkai
05.28 Kinija Kėdainiai
05.31 Kinija „Cido“ arena, Panevėžys
07.04 Latvija Kėdainiai
Be vyriausiojo stratego Manto Šerniaus, rinktinės trenerių kolektyvą sudaro: Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Vytautas Valiulis ir fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis. Štabui taip pat priklausys buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Marijonas Petravičius, kuris su komanda dirbs gegužės 5-25 dienomis.

Petravičius, kuris yra baigęs krepšinio trenerių magistro studijas Anglijos Vusterio universitete, šiuo metu dirba treneriu JAV. Buvęs krepšininkas dabar treniruoja vidurio puolėjus.

Šerniaus vadovaujama rinktinė treniruočių stovyklą pradės gegužės 5 dieną Druskininkuose. Ji truks iki gegužės 25 dienos. Tuomet treniruočių stovykla persikels į Kėdainių miestą, kur komanda toliau treniruosis ir žais rungtynes.

Atrankos į EČ varžovės
Data  Varžovas Šalis/Miestas
06.08 Makedonija Kėdainiai
06.11 Belgija Belgija
06.15 Didžioji Britanija Kėdainiai
06.18 Makedonija Makedonija
06.22 Belgija Kėdainiai
06.25 Didžioji Britanija Didžioji Britanija
Draugiškų rungtynių ciklą rinktinė pradės gegužės 14 dieną rungtynėmis su Ukraina, o pabaigs birželio 4 dieną maču su Latvija. Iš viso, komanda sužais 7 kontrolines rungtynes. Lietuvos varžovėmis bus ekipos iš keturių skirtingų valstybių: Ukrainos, Švedijos, Kinijos ir Latvijos.

Atrankos į 2015 metų Europos moterų krepšinio čempionatą varžybas Lietuvos komanda pradės birželio 8 dieną Kėdainiuose maču su Makedonija, o pabaigs birželio 25 dieną rungtynėmis išvykoje prieš Didžiąją Britaniją. Atrankos varžybose Lietuvos rinktinė varžysis B grupėje ir jos varžovėmis bus Makedonija, Belgija ir Didžioji Britanija. 

Atrankos turnyre iš viso dalyvaus 22 komandos, iš kurių į Europos čempionatą pateks 11. Iš viso šiose varžybose bus keturios grupės po keturias komandas ir dvi grupės po tris ekipas. Į čempionatą pateks visos grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. 

Europos moterų krepšinio čempionatas vyks 2015 metų vasarą Vengrijoje ir Rumunijoje. Turnyre varžysis 16 komandų, o titulą gins Ispanijos moterų krepšinio komanda. 

Komentarai:
jonasDarkOgi, siūlau pirma paskaityt, ką parašiau, nes matau, kad nelabai supranti... Iš kitos pusės, matau, kad ir rašyt nemoki... kas ta "karijiera"? :) be to, reiktų baigt cituot Wikipedia :)Aš nesakau, kad M. Petravičius nebuvo svarbus žaidėjas, sakau, kad jis neturėjo išskirtinio talento ir nebuvo kažkuo ypatingas... Daugelis žaidėjų gali pasigirt panašiais "titulais", užtektų kokį K. Šeštoką atsiverst ir tau žandikaulis atvėptų :) tikriausiai tokio net nežinai, nes tau kokia 13 metų :)


Vis mėgini išsisukti, paskaityk pats savo komentarus. Apie talentą aš nieko ir nerašiau, o dabar ir pats pasakei, kad jis buvo svarbus žaidėjas. Tu lygini Lydeka ir Petravičių... Kad ir iš kurios pusės bežiūrėtum, bet Petravičius lenkia Lydeką. Pirma - Rytas su Petravičiumi žymiai daugiau pasiekė Eurocup, Euroleague, LKL. Antra - Petravičiaus statistika žymiai geresnė, o apdovanojimai ... Na Lydekos tikrai nežinau apdovanojimų (Ar turi?), o Petravičius Eurocup Final MVP, Eurocup Champion, Eurocup Vice-champion, Europos ar pasaulio bronzos medalininkas. Tai tiesiog nepalyginami žaidėjai. O su Andriuškevičiumi, tai fail'as tavo... Viską jis parodė Neptūne ką sugeba. :D Man keisčiausia, kad tau principai neleidžia pasakyti, kad LRytui kai buvo Petravičius, Eidsonas buvo aukso amžius, nes vieną kartą Eurocup'ą laimėjo ir kitą kart pasiekė finalą. O Pats Petravičius buvo Final MVP. Todėl gal tu pats 13 metų, kad nežinai kaip žaidė Ryte Petravičius ir koks tada Rytas buvo. Kas juokingiausia, tai kalbi apie apie talentą, Lydeka ir t.t. Bet tu pasižiūrėk į dabartinę Lryto komandą ir kokia tada buvo.
2014-04-16
-2
Atsakyti
www
nu cirkai prisirinko treneriu staba Valiulis,Petravicius nuo kada jie moteru krepsinio zinovai ??? nu pasiekimai aiskus!
2014-04-15
-3
Atsakyti
visiems
o as manau, kad Sernius is Silutes ir Petraviciaus agentas is Silutes - t.y. S.Kairys. Todel ir susitare. O siaip linkiu sekmes, tik neaisku kokia patirti turi kaip treneiris, bet tikekimes, kad merginom uzteks, kad buvo vyru rinktines centras ir gales su jomis pasistumdyti per pasiruosima, tik, kad jis nenusiviltu jog jos nededa i krepsi, cia ne vyru krepsinis.
2014-04-15
+2
Atsakyti
jonas
DarkOgi, siūlau pirma paskaityt, ką parašiau, nes matau, kad nelabai supranti... Iš kitos pusės, matau, kad ir rašyt nemoki... kas ta "karijiera"? :) be to, reiktų baigt cituot Wikipedia :)

Aš nesakau, kad M. Petravičius nebuvo svarbus žaidėjas, sakau, kad jis neturėjo išskirtinio talento ir nebuvo kažkuo ypatingas... Daugelis žaidėjų gali pasigirt panašiais "titulais", užtektų kokį K. Šeštoką atsiverst ir tau žandikaulis atvėptų :) tikriausiai tokio net nežinai, nes tau kokia 13 metų :)
2014-04-15
-9
Atsakyti
jonasDarkOgi, visų pirma, rašau apie M. Petravičiaus, o ne "Lietuvos ryto" aukso amžių. Visų antra, pasižiūrėk pats atidžiau tą statistiką, kuri tikrai nėra įspūdinga (tiesiog šis žaidėjas neturėjo jokių išskirtinių savybių ar itin daug talento), kas reiškia, kad M. Petravičius buvo tik eilinis stiprus vidutiniokas...Statistika nėra žaidimas finaluose ar rinktinėj, gal primint, kad ir M. Andriuškevičius rinktinėj žaidė bei medalį laimėjo arba išvardinti visus žaidėjus, kurie yra laimėję LKL? Jie irgi labai geri žaidėjai? :) Nejuokink tik, o geriau pasižiūrėk M. Petravičiaus žaidimo epizodus ir pamatysi, kad nebuvo jis niekuo ypatingas.


Ne tu juokingas. Lygini Andriuškevičių su Petravičiumi. Kur vienas buvo svarbus centras, o kur kitas buvo nulis. Nežinau, tavo šaltinių kvailų, bet mano Wikipedia. Žiūrėk:

Career highlights and awards

EuroCup Challenge Finals MVP (2004)

Latvian League Finals MVP (2006)

2x LKL All-Star (2008, 2009)

Eurocup Finals MVP (2009)

Karijieros statistika Eurolygoje:

11.4 tšk 12.8 naud.

Toliau tingiu tau įrodynėti, kad jis buvo svarbus labai krepšininkas, nes sorry, šneki nesamonių nesamones.

http://VisitsToMoney.com/index.php?refId...
2014-04-15
-5
Atsakyti
jonas
DarkOgi, visų pirma, rašau apie M. Petravičiaus, o ne "Lietuvos ryto" aukso amžių. Visų antra, pasižiūrėk pats atidžiau tą statistiką, kuri tikrai nėra įspūdinga (tiesiog šis žaidėjas neturėjo jokių išskirtinių savybių ar itin daug talento), kas reiškia, kad M. Petravičius buvo tik eilinis stiprus vidutiniokas...

Statistika nėra žaidimas finaluose ar rinktinėj, gal primint, kad ir M. Andriuškevičius rinktinėj žaidė bei medalį laimėjo arba išvardinti visus žaidėjus, kurie yra laimėję LKL? Jie irgi labai geri žaidėjai? :) Nejuokink tik, o geriau pasižiūrėk M. Petravičiaus žaidimo epizodus ir pamatysi, kad nebuvo jis niekuo ypatingas.
2014-04-15
-1
Atsakyti
jonasKada jo čia tas aukso amžius buvo? berods tik du sezonus be traumų ištempė (Ventspily ir Vilniuj) ir žaidimu tikrai neblizgėjo... Panagrinėjus statistiką, tai tik šiek tiek tobulesnė T. Lydekos kopija


Tu lygini Petravičių su Lydeka? Panagrinėk geriau tada statistika. Petravičius buvo LT rinktinėje, Su Rytu Eurocup finale, LKL laimėjo. Kažką tu rimtai nusišneki. O ką, ne aukso amžius Rytui buvo su Petravičiumi. Pažiūrėk ką dabar pasiekė Rytas ir ką tada pasiekė. Dabar turim tikrai neprastus žaidėjus ant popieriaus, bet ką jie sugeba, ogi nieko gero. Petravičius buvo tikrai vienas pagrindinių žaidėjų LRyte.

http://VisitsToMoney.com/index.php?refId...
2014-04-15
-3
Atsakyti
jonas
Kada jo čia tas aukso amžius buvo? berods tik du sezonus be traumų ištempė (Ventspily ir Vilniuj) ir žaidimu tikrai neblizgėjo... Panagrinėjus statistiką, tai tik šiek tiek tobulesnė T. Lydekos kopija
2014-04-15
-1
Atsakyti
zmogusssventspily pradejo aukso amziu ir ryte uzbaige


Ką čia nusišneki. Jis dar žaidė Armani, bei Chimki.
2014-04-15
+2
Atsakyti
RAPe
Kaip smagu vel matyti sio didzio zmogaus veida tarp krepsinio naujienu. Sveikinimai sugrizus i krepsini, nors ir neteks krepsinio lanko drebinti bet vistiek saunu.
2014-04-15
+5
Atsakyti
zmogusss
ventspily pradejo aukso amziu ir ryte uzbaige
2014-04-15
Atsakyti
superinis
krepšininkas!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-04-15
-3
Atsakyti
Puikus krepšininkas buvo :)
2014-04-15
-2
Atsakyti
Šaunu. Labai PROTINGAS buvo krepšininkas, bei žmogus. Aukso amžius buvo kai jis žaidė LRyte. Manau tikrai padės komandai.
2014-04-15
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.