Aurimui Kiežai sezonas baigėsi anksčiau laiko
Aurimui Kiežai sezonas baigėsi anksčiau laiko
Nuotr. lazzels.blogspot.com

Kosove rungtyniaujančio Aurimo Kiežos karjeroje – tamsiausias periodas. Prištinos „Sigal“ ekipai atstovaujantis 31 metų 203 cm ūgio krepšininkas patyrė sunkią traumą.

Puolėjui trūko kryžminiai raiščiai ir jis be krepšinio privalės praleisti apie pusę metų.

„Rimtų traumų anksčiau nesu patyręs. Ši – rimčiausia, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Kieža. – Nors man ir 31-eri, tačiau minčių apie karjeros pabaigą tikrai nekilo. Jaučiuosi vis dar jaunas.“

Praėjusią vasarą vienerių metų sutartį su „Sigal“ klubu sudaręs marijampolietis šį sezoną Balkanų lygoje sužaidė 17 rungtynių, per kurias vidutiniškai rinkdavo po 7,4 taško, atkovodavo po 6,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Kosovo pirmenybėse Kiežos statistiniai rodikliai buvo kur kas geresni: 10,1 taško, 6,2 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio bei 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidutiniškai per susitikimą.

Kosove norėtų rungtyniauti ir kitąmet

Prieš patirdamas traumą, Kieža savo pasiekimų sąrašą spėjo papildyti nauju trofėjumi. Puolėjas kartu su „Sigal“ komanda tapo Kosovo taurės turnyro nugalėtoju, o be Kiežos šiuo metu žaidžianti Prištinos ekipa kaunasi šios šalies pirmenybių finale.

„Komandai šis sezonas – tikrai gerai. Jeigu pavyks triumfuoti Kosovo čempionate, tai šis sezonas bus geriausias klubo istorijoje. Iškovojome Supertaurę, žaidėme Balkanų lygos finaliniam ketverte ir užėmėme pirmąją vietą Kosovo pirmenybių reguliariajame sezone. Savo pasirodymą vertinu taip pat gerai“, – metus Kosove apibendrino Kieža.

Finansiškai geresnio pasiūlymo nei iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų sulaukęs lietuvis „Sigal“ klubo garbę norėtų ginti ir kitą sezoną.

„Kiek teko girdėti, klubo vadovai patenkinti mano rezultatais. Dėl ateities čia kol kas niekas neaišku, tačiau norėčiau rudenį sugrįžti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė marijampolietis.

Nustebino žmonių nuoširdumas ir sirgalių palaikymas

Prieš pasirašydamas sutartį, Kieža apie Kosovą žinojo mažai. Tačiau tai, ką rado šioje 2008 metais nuo Serbijos atsiskyrusiose šalyje, maloniai nustebino.

„Su rimtais sunkumais susidurti neteko, tačiau mažų nutikimų pasitaiko visur. Galbūt verta paminėti, kad čia niekur neįmanoma nusipirkti kiaulienos. Nustebino žmonių nuoširdumas, komandos fanų palaikymas, veiksmas kelyje bei vietinių žmonių vairavimo manieros“, – įspūdžiais apie šalį pasidalino Kieža.

Tiesa, krepšinio lygis kiek daugiau nei 2 mln. gyventojų turinčioje šalyje – pakankamai žemas.

„Vietinės krepšinio lygos lygis – silpnas. Tik dvi komandos, mūsų ir Pejos, yra aukštesnio lygio. Balkanų lygis neblogas. Keletas komandų turi po kelis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) duonos ragavusius krepšininkus“, – „BasketNews.lt“ sakė Kieža.

Kosovo Superlygoje varžosi 8 ekipos, kurios reguliariajame sezone žaidė keturių ratų sistema. Finale Prištinos klubas dabar kovoja su Pejos ekipa.

Balkanų čempionate, kuris yra savotiška silpnesnė Adrijos lygos versija, dalyvavo 9 komandos iš Kosovo, Makedonijos, Bulgarijos, Juodkalnijos, Rumunijos ir Izraelio.

Reguliariajame Kosovo lygos sezone likusi antra, Prištinos komanda galutinėje šių pirmenybių įskaitoje užėmė ketvirtą vietą.

Komentarai:
jautis
Signalas is auksciau? Kai zmogiskumo nedaug, o kiauliskose akytese tik pinigeliai sukasi... gal ir signalas is auksciau...
2014-05-26
-4
Atsakyti
nieko ypatingo
Tokie žaidėjai kaip šis - mano manymu yra nieko verti. Visi tokie, kurie LKL lygoje drąsūs kaip žvėrys, o išvažiuoja į antrarūšes lygas ir kaip apsisiusioję laksto. Tokio Varnelio, Sirutavičiaus ir pan. lygio. LKL monstrai - užsienyje bailiukai.
2014-05-26
-3
Atsakyti
to out
cia jau paciu geriausiu atveju 6men. paprastai tai 8-10men
2014-05-26
+7
Atsakyti
OUT
eina sau, 6 menesiai... tai realiai sezonas visas out.
2014-05-25
Atsakyti
as
ne kazka seniuk
2014-05-25
-1
Atsakyti
nu
o vertetu pamastyt
2014-05-25
Atsakyti
Sveik, Aurimai!
2014-05-25
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.