Dėl Eurolygos nugalėtojų vardų kovos keturi klubai

2005-05-06 11:08
Rokas Buračas, "Sportas"

Praėjusį sezoną Eurolygos finalinio ketverto varžybose žaidė trys B grupėje sezoną pradėję klubai. Šiemet situacija beveik ta pati – skiriasi tik grupės raidė. Šiemet Maskvoje susitiks trys ekipos iš C grupės ir praėjusių metų Eurolygos taurės laimėtojai Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai.

Be jų, geidžiamiausio Europoje trofėjaus sieks Maskvos CSKA, Vitorijos "Tau Ceramica" ir Atėnų "Panathinaikos" ekipos.

Penktadienį prasidėsiančiame Eurolygos finaliniame ketverte žais ir du lietuviai. Eurolygos čempiono vardą bandys apginti "Maccabi" įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, o ant apdovanojimų pakylos "Tau Ceramica" komandą atvesti sieks Arvydas Macijauskas. Tiesa, dar neaišku, ar finale rungtyniaus nors vienas krepšininkas iš Lietuvos, nes "lietuviški" klubai pusfinaliuose nesusitiks, tačiau išlieka tikimybė, kad finale žais abu lietuviai.

Lažybų kontoros geriausiai vertina finalinio ketverto šeimininkų – Maskvos CSKA krepšininkų – galimybes. Bukmekeriai prognozuoja, kad finale jie turėtų susitikti su Tel Avivo "Maccabi" ekipa.

Vis dėlto keturioms finalinio ketverto turnyre žaisiančioms ekipoms atstovaujantys krepšininkai nėra linkę pasiduoti be kovos.

"Panathinaikos" džiaugiasi vien dalyvavimu Finalinio ketverto varžybose

[image=3327 left]Atėnų "Panathinaikos" ekipai atstovaujantis Patrickas Femerlingas giria pusfinalio varžovą "Maccabi" klubą  ir teigia, jog su juo žaisti bus labai sunku.

"Izraelio ekipa turi Šarūną, Parkerį ir Vujčičių, kurie gali bet kada pataikyti. Taip pat labai pavojingi žaidėjai yra Buršteinas ir Bastonas. Dėl šių žaidėjų žaisti su "Maccabi" tampa labai sunku, tačiau esame gerai pasiruošę, ir tikiuosi, jog penktadienį viskas bus gerai", – optimistiškai nusiteikęs "Panathinaikos" vidurio puolėjas.

Norėdamas apsidrausti nuo pralaimėjimo, P.Femerlingas teigia, kad Atėnų klubui vien patekti tarp keturių stipriausių žemyno komandų šį sezoną yra didelis pasiekimas, tačiau tuoj pat priduria, kad mačo baigtis paaiškės tik po keturiasdešimties minučių kovos. "Finaliniame ketverte turi žaisti visas 40 minučių, o mes tai ir ketiname daryti".


Nuotrauka: "Panathinaikos" Eurolygos trofėjų paskutinį kartą laimėjo 2002 metais

"Maccabi" stengsis išnaudoti dar vieną progą

Pusfinalyje "Panathinaikos" susitiks su praėjusių metų Eurolygos čempionu "Maccabi" klubu. Izraelio čempionų puolėjas Maceo Bastonas taip pat jaučia pagarbą varžovams ir nemano, kad patekti į finalą bus lengva.

[image=3328 right]"Panathinaikos" yra agresyvi komanda, kurios stiprioji pusė yra žaidimas baudos aikštelėje. Taip pat Atėnų klubas turi labai pavojingus snaiperius – Kutluay ir Lakovičių, kuris, mano nuomone, yra vienas pagrindinių ekipos žaidėjų", – teigia M.Bastonas.

Amerikietis tikina, kad šį sezoną patekti į finalinio ketverto varžybas buvo lengviau negu praėjusį sezoną: "Pernai  buvome finalinio ketverto šeimininkai ir privalėjome jį laimėti, todėl jautėme didelį spaudos ir gerbėjų spaudimą. Šiemet jo šeimininkai yra Maskvos CSKA krepšininkai, todėl spaudimą jaučia jie".

Vis dėlto M.Bastonas pabrėžia, kad "Maccabi" klubas visada stengiasi išnaudoti geras progas ir prieš jas būna ypač susikaupęs. Jis taip pat prisipažįstą, kad finale norėtų susitikti su CSKA ekipa: "Manau, mes visi norime žaisti su CSKA, kad išsiaiškintume, kas šį sezoną yra geriausi, tačiau pirmiausia turime nugalėti "Panathinaikos".

Tel Avivo ekipos vyriausiasis treneris Pini Gershonas teigia, kad jo ekipa šiuo metu galvoja tik apie pusfinalio mačą, o apie kitas rungtynes bus mąstoma tik pasibaigus pirmosioms.

Nuotrauka: P.Gershonas ir Ž.Obradovičius ketvirtadienį Maskvoje

CSKA baiminasi greito ispanų puolimo

[image=3329 left]Kitoje pusfinalio poroje susitiks Maskvos CSKA ir Vitorijos "Tau Ceramica". Rusijos klubo puolėjas Demosas Dikoudis neigia, kad prieš mačą su ispanais jį veikia nervinė įtampa: "Stengiuosi galvoti, kad tai pirmosios mūsų šio sezono rungtynės. Dabar visiškai nebesvarbu, ką tu pasiekei per visą sezoną, tai nebeturės jokios reikšmės, jei pralaimėsi pusfinalį", – jo svarbą akcentuoja D.Dikoudis.

Graikas pažymi, kad per pusfinalį abi ekipos turės vienodas galimybes ir tas pačias 40 minučių.

Nuotrauka: Maskvos "Olimpiyskiy" arena beveik parengta finaliniam ketvertui.

Paklaustas apie "Tau Ceramica", D.Dikoudis primena savo žodžius, sakytus prieš pirmąjį šių ekipų susitikimą reguliariajame sezone: "Manau, kad mes galime turėti problemų dėl greito Vitorijos klubo puolimo. TAU yra greita ekipa, todėl mes turėsime kontroliuoti jų greitį. Taip pat nemanau, kad yra didelis pranašumas žaisti prieš žinomą komandą – su "Tau Ceramica" šį sezoną jau buvome susitikę 2 kartus. Daug geriau rungtyniauti su ekipa, su kuria šį sezoną dar nesi susidūręs", – tikina D.Dikoudis.

"Tau Ceramica" atvyko nugalėti

CSKA varžovų žaidėjas 27 metų Pablas Prigionis sako apie finalinio ketverto varžybas: "Tai svarbiausias sezono momentas ir negalvoti apie finalinio ketverto varžybas, kurios kiekvienam mūsų žaidėjui yra pirmosios, būtų tikrai sunku".

Jis kaip ir visi žaidėjai negaili liaupsių finalinio ketverto varžybų šeimininkams, pavadindamas juos neabejotinai viena geriausių Europos ekipų.

"Jeigu CSKA krepšininkai žais savo ritmu, juos sustabdyti bus labai sunku. Viena stipriausių Maskvos klubo žaidimo pusių yra ta, jog rungtynių kontrolę į savo rankas gali paimti daugelis jos ekipos žaidėjų. Brownas ir Holdenas visada yra aikštėje, kai komandai reikia spurtuoti", – teigia Pablo Prigionis.

Gynėjas pažymi, kad "Tau Ceramica" į finalinio ketverto varžybas važiuoja tik kovoti dėl pergalės: "Į Maskvą atvyko visi mūsų žaidėjai, esame puikios fizinės formos ir tikimės nenuvilti savo gerbėjų", – viliasi ispanas.

Komentarai:
Rodys per viasat sport 3 visas rungtynes.
2005-05-06
+10
Atsakyti
as uz macabi ir tau .. macas ir saras 4 MVP :D
2005-05-06
Atsakyti
MACCABI GO GO GO!!!
2005-05-06
-1
Atsakyti
Man sis pusfinalis irgi prie sirdies- faina, kad butent juos rodys, nors aisku geriau butu visas varzybas pamatyt :)
2005-05-06
-6
Atsakyti
as uz ceramica ir cska,linkiu jiem sekmes...
2005-05-06
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.