Jawanas Carteris tapo Panevėžio „Lietkabelio“ komandos nariu
Jawanas Carteris tapo Panevėžio „Lietkabelio“ komandos nariu

Sudėtį naujajam sezonui buriančioje Panevėžio „Lietkabelio“ ekipoje – ketvirtasis naujokas. 50-metį švenčiantis klubas pasirašė sutartį su Jawanu Carteriu.

27 metų 180 cm ūgio amerikietis profesionalo karjerą pradėjo 2011 metais, kai pasirašė sutartį su Stambulo „Darussafaka“ komanda. Vėliau jis sezoną praleido Starogardo „Polpharma“ gretose, kur buvo dabartinio „Lietkabelio“ vyriausiojo trenerio Mindaugo Budzinausko auklėtiniu.

Lenkijos pirmenybėse įžaidėjas vidutiniškai įmesdavo 14,2 taško, sugriebdavo 1,8 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną Carteris pradėjo Prancūzijos antrosios lygos Nanto klube, bet gruodį nusprendė persikelti į Švediją. Vilkėdamas Jemtlando ekipos marškinėlius amerikietis vidutiniškai pelnydavo 16,4 taško, atkovodavo 3,1 kamuolio ir atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius metė net 43 procentų taiklumu.

Carteris debiutuoti turėtų rugsėjo 19–20 dienomis, kai „Lietkabelis“ Panevėžyje kovos dėl Raimundo Sargūno taurės. Panevėžiečių varžovas pusfinalyje – Jūrmalos „Jūrmala/Fenikss“ ekipa iš Latvijos.

Šiuo metu kontraktus su „Lietkabeliu“ turi šie krepšininkai: Darius Griškėnas, Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis, Žygimantas Šimonis, Mantas Kazonas, Evaldas Žabas, Žygimantas Jonušas, Dainius Šalenga, Darrickas Leonardas ir Ivanas Neliubovas. Klubas vis dar dairosi pastiprinimo priekinėje linijoje.

Carterio žaidimo epizodai:

Komentarai:
Na va - ir tokiam krepšinio gigantui kaip Lietkabelis lietuviukai įžaidėjai per prasti. Reikia kažkokio importinio Javainio. Tai iš kur gali atsirasti Lietuvos rinktinėje aukšto lygio įžaidėjai? Jau rašiau anksčiau kažkokiame komentare, kad būtų gerai, jei LKL pirmenybės būtų draudžiama registruoti įžaidėjo pozicijoje žaisti ne Lietuvos krepšininkams. Gal nors tokiomis grynai administracinėmis priemonėmis komandos būtų priverstos patriotiškai ugdyti įžaidėjus Lietuvos rinktinei.
2014-09-15
-5
Atsakyti
paims dra 2 aukstus panevezys ir bus konkurencinga lkl komanda
2014-09-15
+6
Atsakyti
savas
oi kaip trūksta ūgio, na kas kabelio laikia sezono pradžioje
2014-09-15
-2
Atsakyti
Nu ka, turbut griška su jonušu dalinsis 4 pozicija,dar žalalis jiem padės. O centrai bus Neliubovas + naujas. Gal ir žema sudėtis, bet manau greitai be problemu bus galima žaisti, nes amerikietis įžaidėjas, dar tarp gynėjų žabas, kuris mėgsta greitai irgi žaist, Leonardas, Šalenga kurio visa karjera budavo pilna aikštėje ir dar greiti aukšti, turbut tokia taktika bandys žaist :D
2014-09-15
+3
Atsakyti
truksta
Reikia Olanderi bent kazkuo pakeisti
2014-09-14
-5
Atsakyti
idomiau
Leonardas siaip SG (atakuojantis gynejas), tik L'kabelyje pernai gal daugiau zaide izaideju.
2014-09-14
+5
Atsakyti
Dar papildys bent vienas aukštas. Panašu, kad Jonušas žais už PF, o komandos braižas bus panašus kaip Prienų, su gerais mažiukais ir be tikro centro.
2014-09-14
+2
Atsakyti
GeraldGreenLukasVa kaip įžaidėjai Lietuvoj ūgdomi - kai autsaideriai negrus įžaidejus ima.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltUgdyti turi krepsinio mokyklos arba komandos dubleriai, bet tikrai ne LKL komandos kaip Lietkabelis, kuris rezultatu nori cia ir dabar, o ne po 5 ar 10 metu. :) Ir taip daug pinigu sukiso i siemetine komanda, manau.


kad aukot sezona auginant izaidejus.
2014-09-14
+15
Atsakyti
LukasVa kaip įžaidėjai Lietuvoj ūgdomi - kai autsaideriai negrus įžaidejus ima.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ugdyti turi krepsinio mokyklos arba komandos dubleriai, bet tikrai ne LKL komandos kaip Lietkabelis, kuris rezultatu nori cia ir dabar, o ne po 5 ar 10 metu. :) Ir taip daug pinigu sukiso i siemetine komanda, manau.
2014-09-14
+2
Atsakyti
Reikia Lietkabeliui dar bent vieno PF/C zaidejo, kitaip darys juos per prieki visi kas netingi. :)
2014-09-14
+14
Atsakyti
www
Neapsakyciau kad autsaideriai siemiet bus...
2014-09-14
+2
Atsakyti
Lukas
Va kaip įžaidėjai Lietuvoj ūgdomi - kai autsaideriai negrus įžaidejus ima.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-14
-4
Atsakyti
nu as irgi nesuprantu
kazkaip su viena centru Neliubovu ir krastu Zalaliu toli neeisi :D nebent kaip Prienai bus, kad aukstu beveik neturejo, bet ir jie turejo 3 aukstus zmones: Cepukaitis, Valeika, Kisielius :)

nu ziuresim 50mecio proga kokia komanda suburs, nes jau beliko savaite iki lkl'o pradzios. Ir tikrai nesinori skolu, kad vel klubas sugriutu :)
2014-09-14
+4
Atsakyti
idomiai
laiko tai mazeja, kur aukstaugiai? cia panasiai kaip su rytu pries n metu buvo - ieskojo centro, o paeme woodberry. dabar lietkabelis irgi skalambijo, kad izaideju grandis bus leonardas plius zabas ir ieskomi keli auksti, o cia tik pyst ir dar vienas izaidejas. na nebent jau nusprende po draugisku jonusa i pf stumt :D
2014-09-14
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.