Jankūnas: „Keturi ginasi, o vienas krapšto nosį“

2007-01-11 23:20
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.
Paulius Jankūnas ir Kasparas Kambala kovoja dėl kamuolio Nuotr.:
Neviltis Mačiulio veide - jo kovingumas nepadeda „Žalgiriui“ iškovoti pergalių Nuotr.:
Paulius Jankūnas ir Kasparas Kambala kovoja dėl kamuolio Nuotr.:
Neviltis Mačiulio veide - jo kovingumas nepadeda „Žalgiriui“ iškovoti pergalių Nuotr.:

Po dešimtosios nesėkmės Eyrolygos varžybose Kauno „Žalgirio“ ekipos treneriai ir žaidėjai atvirai reiškė nepasitenkinimą kai kurių legionierių žaidimu.

Vyriausiasis Kauno komandos treneris Rimantas Grigas buvo itin nusivylęs suomio Hanno Mottolos bei naujazelandiečio Kirko Penney žaidimu. Tuo tarpu Paulius JankūnasBasketNews.lt“ portalui pareiškė, kad gynyboje stengiasi tik keturi žaidėjai, o vienas „aikštės kampe krapšto nosį“.

Vis dėlto „Žalgirio“ puolėjas tikino, kad pergalę šio sezono Eurolygos varžybose kauniečiai dar iškovos.

[image=6843 left Paulius Jankūnas įsitikinęs, kad „Žalgiris“ pralaimėjo dėl kai kurių komandos draugų aplaidumo ginantis]– Pauliau, kokios buvo pagrindinės pralaimėjimo priežastys?
– Blogai gynėmės, todėl ir pralaimėjome. Leidome varžovams įmesti daug lengvų metimų. Ginantis vieni kitiems padėdavome, tačiau kai kurie komandos draugai nepagelbėdavo ir dėl to atsirasdavo skylės gynyboje. Dėl pralaimėjimo esame kalti tik mes patys. Daugiau nėra ko kaltinti. Treneriai mums rodė kaip gintis, aiškino, kaip padėti vieni kitiems, mačui rimtai rengėmės. Yra tokių žaidėjų, kurie išklauso ir įvykdo trenerių nurodymus, bet yra ir tokių, kurie išklauso, tačiau nevykdo.

Prieš šias rungtynes prie „Žalgirio“ trenerių štabo prisijungęs Darius Maskoliūnas žadėjo pakeitimų gynyboje. Ar jautėte, kad ginatės kitaip?
– Taip, per kiekvieną šios savaitės treniruotę rimtai rengėmės ir mokėmės, kaip gintis prieš turkus, bet pasikartosiu dar kartelį: jeigu keturi ginasi, o vienas ne – gynyba neveikia. Reikia, kad gintųsi visi žaidėjai.

Ar nepykstate ant komandos draugų dėl pagalbos gynyboje trūkumo?
– Be abejo, pyktis ima. Kovoji, atiduodi visas jėgas, o ten aikštės kampe kas nors stovi ir krapšto nosį... Nieko nepadarysi, teks atidirbti ir už jį.

Ar komandoje lietuviai ir legionieriai nesipyksta?
– Ne, viskas yra normaliai. Susiskaidymo tarp lietuvių ir legionierių nėra.

Kas po rungtynių sulaukė daugiau priekaištų: legionieriai ar lietuviai?
– Visi vienodai.

Komentarai:
Pritariu waiduluz , tanoka taj tikraj suda male ginyboje nors po warzybu wisi treneriai ji giria uzh gera gynyba. Manau zalgiris jau turi sukti galweles ir pirkti wiena nauja gineja ir butinaj wiena nauja centro puoleja.
2007-01-13
+2
Atsakyti
Ka tanoka blogai dare? ATS: male visiska suda gynyboje, o mottola tiesiog per silpnas apdengti Kambala, mases neturi, penney yra amerikietisko stiliaus zaidejas, jis ne gynybos zaidejas ir tiek. Reikia kaltint bearda, turi mase o apsidengt visiskai nesugeba...
2007-01-13
+16
Atsakyti
gal butu galima paklausti visu tanokos kritiku, ka anot jusu ketvirtadieni veike mtola su peniu aiksteleja?
2007-01-13
+5
Atsakyti
Tegul ZALGIRIS isigyja M.MILICIU is union Olimpija (gynejas) ir A.JONES, buvo atleistas is Kelno RheinEnergie (centras), o is klubo tegul varo H.MOTTOLA Ir K.PENEY!
2007-01-13
-7
Atsakyti
Tai yr atrenerio problema ir tegul jie nevercia bedos ant kitu. trenerei sudaro strategija kaip reikia pulti o puolimas pas zalgiry labai jau blogas, nes per visas( beveik) eurolygos runktynes pelnyta ne daugiau kaip 75 tasksai, na o laimeti su tiek taskune visada ymanoma.
2007-01-13
-11
Atsakyti
Kaltinkit,ziopliai Tanoka..Megaukites puikiu lietuvos meistru-Gineviciaus-kuris nei imeta,nei papasuoja,nei apsigina,Kalniecio,kuris praranda7kamuolius..Silinskio ispudingu zaidimu..Va cia tai zaidejai,a ne?O Tanoka,ka bedarytu-atkovojo daug kamuoliu-blogai.Tai dare savo statistikai.Ne komandai,o statistikai.O gal susieje sitie du dalykai,ka?4asistus atliko..Savanaudis?Kiek asistu atliko musu izaidejai?Ko ant ju nevarot?Jie Tanokos subines neverti.Gal Kalnietis ir bus kada nors geras,bet ne vakar.ir dar kol kas ne siandien.Nesakau,kad jis idealus,bet jei visi tokio lygio zaidejai butu,nesedetume dabar susiktoj paskutinej vietoj..
2007-01-13
+1
Atsakyti
tai kad is to vytenio nieko nera, jis nulis o ne zaidejas, isvis ji paskolinti reiktu kazkam, nes jis dar nepasieke tokoo lygio kad vadovauti komanda ir saziningai sakant nematau kad ir pasieks
2007-01-12
+5
Atsakyti
to chaosmaster: bet ZHALGIRY Tanoka yra vienas geresniuu, shtai kaa norejau parashyt:) CASK geriausiu atveju suolelius shildytuu, bet ash kalbu KONKRECHIAI apie Zhalgirii ir apie tai kad px: gerai ar blogai Tanoka sulosh, beveik visi visuu pirmaa JII kaltins, na ishimchiuu yra, bet visgi.
Pazhiuurek kiek komentaruu ir praktishkai visuosre visi nukreipė zhvilgsnii y Tanokaa, nors naudos jis duoda daugiau nei kox Penney, ar pgaliau tas pats Popas, lipantis y medii pastovei.
Aishku priekinej linijoj Beardas vienas sipniausiuu, bet sheip bachuuras NORI losht gerai, jam SVARBUUS komandos rezultatai, nera jis pasikelees kaip kad Marko. Popas blemba krootaa pavaidint norejo, kazhkada PAZHADEJO, jog Zhalgiris geriau losh, kas jis bl, LeBronas?? Ir Karalius , net tas neturi teises uzh visaa komandaa zhadet, kad bus tas ar anas.
Taip, Beardui daug kas neisheina, bet blemba jau geriau stengtis padaryt kazhkiek naudos, nebuut tokiam flegmai kaip kad Shilinskiui, perduot tiksliai kamuolius draugams ( jauchiat kodel reik PERDAVINET rezultatyvius perdavimus y baudos aikshtelee?? Nes yzhaidejai lievi, taigi JIE labiau verti kritikos negu Tanoka) Galima sakyt kad Tanoka ne tik kad centru varo, bet dar atlieka keletaa yzhaidejo funkcijuu, (perimineja kartais dar kamuolius be paminetuu perdavimuu ). Taip kad spreeskit kaa labiausia reiktuu kritikuot.
2007-01-12
+6
Atsakyti
Mane tai labiausiai nervavo Vidutis ir Grygas. Tik Kalnietis padaro klaida iskart pasodina ji ant suolo,o jaunojo Jasikeviciaus isvis neleido. Nepatinka man toks zaidimas oj nepatinka =(=(=(
2007-01-12
+1
Atsakyti
WERTop >>> blin kaip tu teisingai pasakei! :D Tanoka dirba? Kazkodel kambala pelne 18 tasku, ir beveik visus is po kases, beardas visiskai nesutrukde jo metimams. Taip, puolime tanoka gana naudingas, bet ir tai dauguma tasku pelno is po kases kada kiti ji isveda i pozicija, bet gynyboje kada zaidzia beardas atrodo kad Z zaistu 4-iese, beardas atsiprasant suda mala! Ai tokiu kaip tu niekas neitikins, sako savo nors tu ka...
2007-01-12
-9
Atsakyti
Kalciausias cia tai Tanoka, nors jis ir savaites geriausias zaidejas, bet gynyboje jis tuscias, bet koki centra pastato priesininkai beard'as niekaip nesusitvarko. Pirmiausiai zalgiriui reikia tobulinti centru kategorija, nes gero, tikro centro zalgiryje nera. Beard - per durnas (gynyboje) zaist eurolygoj, Silinskis - letesnio zaidejo uz ji nera, Stimac - tiktai veido mimika israiskinga, daugiau nieko. Reikia tokio centro kaip grysha buwo, gynyboj pro ji nieks nepraeidavo... Bet faktas tas, kad ir trenerio verkiant zalgiriui reik...
2007-01-12
+9
Atsakyti
na is jo blokai ir tebuvo :). o kamuolius nusiimdavo beveik puse po to kai visus kitus atvitverdavo. o kai reikedavo paciam savo zmogu atitverti, tai nifiga. cia jei ka kalbu apie Bearrda
2007-01-12
-19
Atsakyti
na tanoka netaip prastaj gynesi jei sugebejo 3blk ipaisyt ;]
2007-01-12
+1
Atsakyti
Siaip ZALGIRIUI butu geri variantai: be klubo Damir Mulaomerovic, Teemu Rannikko, o centras irgi be klubo Alvin Jones!!!
2007-01-12
-10
Atsakyti
o kaip stiangiasi tanoka... vaiksto po aikste, vienas geras rungtynes suzaide ir fsio..
2007-01-12
-1
Atsakyti
bl nusisnekat ant tanokos pradejo waryt.. pzda .. kas ish zalgirio stenges ir dirba tai tik Tanoka maciulis jankunas kalnietis ir dar machado galima priskirt.. o kiti tai nx..
2007-01-12
-4
Atsakyti
SMS
motola tai flegmatikas, bl...
2007-01-12
-4
Atsakyti
donciukas ir visi kiti
jai jum atrodo kad tanoka nesigina paziurekit ka veikia aikstelej motola su peniu?
na na isvardink man vanexell tiksliai kiek zaideju ir kurie losusiu pries tanoka (centru) si sezona tapo naudingiausiai savaites zaidejais?
laukiu atsakymo
2007-01-12
+6
Atsakyti
vanexell> nuopeza tu, pasakyk kas tokie tapo MVP pries Z zaisdami? Isvadas galima darytis apie tave, paskaicius komentarus. Jau blin uzp..... tokie pienburniai, pagavo viena fraze, kad Tanoka su.... zaidejas ir nepaleidzia. Galvas gydikites. Persasi isvada tokia, kad jis blogas vien del to, kad nebedelioja taip kaip pries pora metu. Jeigu visokie malalietkos kaip vanexell nori tik tokio zaidimo, tegul ziuri NBA, jei ne - tegul atsimerkia ir pamato, kad Tanoka tikrai daug dirba ir neblogai dirba. Matai sugalvojo durneliai suvers kalte del Z nesekmiu vienam zaidejui. Niekas nepagalvojo. kad vienas zaidejas nelaimes? Jeigu komandoj stengiasi tik 3-4 zaidejai tai nera ko ir noret...
2007-01-12
Atsakyti
Didziausia zalgirio problema fizinio pasirengimo trukumas, visi zaidejai laksto kaip suvazineti iskyrus maciuli.Krc ismeskit ta avina gaidi nenusimaneli buldajoba zalgirio fizinio pasirengimo treneri nes jis ant tiek tupas krepsinyje kad nieko daugiau nesugeba kaip malti suda ir sedeti ant zalgiro atsarginiu suolelio ir ziureti varzybas.
2007-01-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.