Du šalies krepšinio grandai šeštadienį Kauno sporto halėje pradės vieną labiausiai laukiamų sporto renginių  – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją. Priešingai nei pernai vykęs finalas, šiųmetinis žada intrigą nuo pirmos iki paskutinės sekundės.

"Manau, kad "Rytas" šiais metais yra pajėgesnis nei praėjusiais, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika. – Mes – priešingai, nes pernai turėjome Arvydą (Sabonį), kuris yra nepalyginama jėga. Nežiūrint į tai, mes stengsimės apginti čempionų vardą".

Tikslus iškovoti čempionų žiedus ir pratęsti sėkmingiausią sezoną komandos istorijoje deklaruoja ir Vilniaus "Lietuvos ryto" strategas Tomo Mahoričius. Slovėnas kitoje spaudos konferencijoje, taip pat surengtoje penktadienį, kalbėjo, kad norint laimėti finalą, bent kartą reikės pergalę iškovoti ir Kaune, todėl jo treniruojama komanda pabandys tai padaryti jau pirmojoje dvikovoje.

[image=3188 left]"Turime neblogas galimybes, nes dukart "Žalgiriui" pralaimėjome tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis", – kalbėjo T.Mahoričius.

Netiesiogiai "Lietuvos ryto" treneriui oponavęs A.Sireika teigė, kad pirmosios rungtynės yra svarbios morališkai ir nesinorėtų prarasti įgyto aikštės pranašumo. Visgi kauniečių strategas per didelio vaidmens aikštės pranašumui neteikė, nes abi ekipos ne kartą yra žaidusios viena kitos arenoje.

"Nugalėtoją lems psichologija, – aiškino A.Sireika. – Kaip kuris žaidėjas pasielgs tam tikroje situacijoje, kokį sprendimą priims. Taip pat lems tai, kuri komanda išliks sveikesnė, kurios žaidėjai geriau atlaikys fizinius krūvius".

Finalo seriją kiek labiau nukentėjusi pasitinka vilniečių komanda. Jų gretose nebus bosnio Hario Mujezinovičiaus, kuriam praėjusią savaitę buvo atlikta operacija.

"Esame vieninga komanda, kuri gali puikiai žaisti be vieno ar kito žaidėjo", - sakė T.Mahoričius, pažymėjęs, jog H.Mujezinovičius visada bus su komanda.

Kauniečiai versis be Martyno Andriuškevičiaus, kuriam gydytojai rekomendavo pailsėti.

Kalbėdamas apie žaidėjus, kurie gali nustebinti, "Žalgirio" trenerio asistentas Gintaras Krapikas paminėjo vilniečių kapitoną Robertą Javtoką: "R.Javtokas labai nustebino ULEB finale ir tubūt pelnytai gavo naudingiausio žaidėjo apdovanojimą. Jis pataikė metimus iš vidutinio nuotolio, įmetė baudas ir jei tokį žaidimą demonstruos LKL finale, tai gali tapti slaptu komandos ginklu".

Pats R.Javtokas teigė, kad komandos yra lygios ir  jo ekipos tikslas yra vienas – atsirevanšuoti už pralaimėjimus per praėjusius du sezonus.

Tai jau septintoji šių ekipų tarpusavio serija LKL finaluose. Keturis kartus per iki šiol vykusias serijas kartus triumfavo "Žalgiris", du – Vilniaus klubas.

Iš penkių šį sezoną žaistų tarpusavio dvikovų, keturias laimėjo kauniečiai. "Lietuvos rytas" pergalę šventė tik pirmosiose tarpusavio rungtynėse lapkričio šeštąją. A.Sireikos auklėtiniai nacionalinėse pirmenybėse nepralaimi jau nuo praėjusių metų gruodžio 11 dienos, kai išvykoje triuškinamai nusileido "Šiaulių" ekipai.

Komentarai:
D
Shis pralaimejimas NIEKO nereishkia, nes LR taupo jegas
svarbiom kovom Eurolygoj...
;)
2005-05-07
+6
Atsakyti
jarutis jega, naudingas tiek savo kaip ir priesininku komandai.
2005-05-07
-3
Atsakyti
Nu jooo.. Aš tai pastebėjau vieną tendenciją... kai tik jarutis į aikštelę, tai rytui amen...
2005-05-07
-10
Atsakyti
rytas padarytas ir tai tik pradzia, toliau pergales 'sugrizines' i vilniu
2005-05-07
+3
Atsakyti
LBP
Na mano nuomone finalas bus tikrai idomus!! :) Siaip gal psichologiskai ir pastaruoju metu rimtesniu varzybu turejo rytas, bet man jie atrodo nestabilus... kazkaip zalgiris stabilesnis ir losia kaip visada, o rytui daug nuo nuotaikos priklauso. Is tikruju manau, kad serija gali nusitesti iki 7 varzybu. O laimi tegul stipriausi!!! O tai RYTAS :)~ na as bent uz juos!!! :)
2005-05-07
-2
Atsakyti
Man labiausiai patiko sakinys "Šiemet jie laimi viską." =]]] ULEB tikrai didelis, bet jis nera viskas
2005-05-07
-2
Atsakyti
Rytas ant pergalių bangos. Leimėję ULEB Cup man rodos dabar dar labiau nori laimėti LKL finalą. Pažiūrėsim, bet man rodos Rytas psichologiškai daug tvirtesni. Jie turėtų laimėti.
2005-05-07
-7
Atsakyti
laimes zalgiris
2005-05-07
-3
Atsakyti
O aš kaip tik manau, kad šiandien laimės Rytas. Daug kas kalba apie psichologinį pasiruošimą. Štai čia Rytas ir bus stipresnis. Rytas laimės ir seriją. Netikiu, kad sugadins tokį sėkmingą sezoną. Šiemet jie laimi viską. Jeigu ne ULEB finalas ant nosies, būtų laimėję ir BBL. Daug lems ir treneriai. O tokio asmens Žalgiris iš viso neturi! Tą veikėją iš Ž galima vadinti nebent kokiu ūkvedžiu.
2005-05-07
Atsakyti
Nors sergu uz Ryta,bet manau,kad snd laimes Zalgiris...taciau viskas tuo baigtis neturetu ir Rytas turetu isvykoje laimeti 5-asias rungtynes;]sekmes jums!
2005-05-07
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.