Kauno "Žalgiris" tęsia pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Pirmosiose LKL finalo rungtynėse jie 93:78 (24:23, 25:18, 24:24, 20:13) įveikė Vilniaus "Lietuvos rytą" ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Tai buvo 14 kauniečių pergalė iš eilės nacionaliniame čempionate.

"Žalgiris" ketvirtojo kėlinio pradžioje spurtavo 10:0 ir įgijo aštuoniolikos taškų persvarą – 83:65. Šį spurtą inicijavo taiklus Vido Ginevičiaus tritaškis, pataikytas prieš pat trečiojo kėlinuko finalinę sireną. 

Vėliau skirtumas buvo šoktelėjęs iki 20 taškų ir tik prieš pat finalinę sireną vilniečiai kiek sušvelnino skirtumą.

Rezultatyviausiai "Žalgiryje" žaidė: Dainius Šalenga 22 taškai (8/8 dvitaškių, 2/4 tritaškių), Mindaugas Timinskas 17, Tanoka Beardas 13 (15 atkovotų kamuolių), Darjušas Lavrinovičius 11, Vidas Ginevičius, Robertas Packas ir Paulius Jankūnas po 10.

"Lietuvos rytas": Simas Jasaitis 16, Robertas Štelmaheris 13, Tyrone'as Nesby ir Tomas Delininkaitis po 12, Robertas Javtokas 10.

"Lietuvos rytas", žaidęs be bosnio Hario Mujezinovičiaus, akivaizdžiai pralaimėjo kovą po krepšiu – 41:28. Keturi vilniečių aukštaūgiai: Robertas Javtokas, Povilas Čiukinas, Saulius Kuzminskas ir Gintaras Einikis kartu atkovojo vos 9 kamuolius. Tuo tarpu vienas Tanoka Beardas sugriebė 15 atšokusių kamuolių.

Kauniečiai taikliau atakavo iš aikštės (dvitaškiai 56%, tritaškiai 37%, "Lietuvos rytas" – atitinkamai 45% ir 29%). Svečiai geriau mėtė baudos metimus (82%, "Žalgiris" – 76%) ir atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (13 ir 9).

A.Sireika: "Pirmosios rungtynės svarbiausios psichologiškai"

Komentarai:
D
Sveiki,
Pakartosiu savo vakarikshti komentara:
LR nezhaide pilna jega, nes jau ruoshiasi Eurolygos kovom.;)
P.S. Gaila tokiu cibuliu manteliu ir t.t.
Ar rimtai nesijauchat idiotais rashydami tokias nesamones?
;)
D.
2005-05-08
+6
Atsakyti
cibuli is kokio sudegusio tetro tu pasirodei tiesiog nemirtingi tavo argumentai:)))
2005-05-08
-4
Atsakyti
Suauges Saras , tu klysti . paklausyk cibuliuko , jis tikra tiesa sako . Ten , kur Javtoko alkune isimontavo klaipiedskui i fizionomija , buvo grynai zaidybinis momentas . Ir isvis , visi tie momentai , kur varzovai nukencia nuo Ryto zaideju yra gryniausi zaidybiniai momentai . Net jei komsomolka paraso kokia netiesa apie Zalgiri ir jo remejus - cia irgi tik zaidybinis momentas zaidimo , kuri Rytas zaidzia visur kur laiko esant reikalinga .
2005-05-08
+4
Atsakyti
vaikai vaikai... pradedat apie neptuna kalbeti jau... jus bent matet tas rungtynes? pirma karta girdziu jusu sita istorija, kuri VISISKAI neatitinka jokiu faktu...
kaltas ten buvo javtokas... Mindaugas Bugys, kuris i ligonine buvo isveztas, net nebuvo aikstej kai tas ivykis ivyko... jis tik ibejo ishskirti chebros, nuejo prie savo suolelio o jkavtokas atbeges jam pyle i zandikauli. veliau gi aiskiai buvio paskelbta, akd Bugys nieko nepadare, o ten buvo javtoko issisokimas. gi patsj avtokas veliau atsiprase bugio. o incidenta ten sukele styvas su salviu.
2005-05-08
+1
Atsakyti
Visiskai su tavimi sutinku , cibuliuk . Tas is Neptuno uz tai , kad su Stepu susipyko , buvo vertas visuomenes paniekos bei jos pasmerkimo , kuris buvo ivykdytas per Javtoko alkunes imontavima klaipedieciui i marmūzę . O del Jankuno ,vel tu teisus , kur jau jam i NBA , juk jis visai nemoka zaisti . Jam tik eiti i suolininkus i auksti , ten bent nusileis ant ciuzinio . O cia krepsinio aikstele , krist is 2 metru akscio ant kupros nera malonu , jei koks neapdovanotas koordinacija Šliužas nevalingais judesiais po tavim palenda ir tave ore pasuka taip , kad butinai pasijunti bekrentąs ant savo nelaimingos nugaros .
2005-05-08
+4
Atsakyti
Tai buwo tik pirmos rungtynes nieks cia dar neaisku :)sunys jus:)
2005-05-08
+2
Atsakyti
Dariau Daruli, ar as rasiau kad tas tavo jankunas ( nba zvaigzde busima... :DDDDDD ) specialiai krito ant mujezinoviciaus ir ir ant kitu ??? tai buvo zaidybinis momentas ir viskas, todel nekurk !!! O tas zasinas is neptuno buvo vertas gauti i duda, ner ko prie Stepo lysti !!!
2005-05-08
-4
Atsakyti
Taip taip , Cibuli , tada Jankunas specialiai pasoko i virsu 3 metrus ir stengesi uzkrist ant Majonezoviciaus ir ji sutrinti , bet Majonezas laiku tai pastebejo ir pasitrauke , po ko jankunas pats prisitrenke . Dabar jankunas jau norejo aukstai pasokes uzkrist is karto ant dvieju ir juos uzmusti , bet Stelmacheris su Šliužu laiku pabego ir Jankunas vel pats nukentejo . Oh jau tas Jankunas , dorus komjaunuolius musa , nenaudelis koks . O komjaunuoliai , kaip ir dera jiems , yra dori vyrukai . Nuolat tik per kitus nukencia. Va pernai vienas is Neptuno komandos kaip kale nugara i Javtoka stovedamas jam is zandikaulio i alkune , tai Javtokas vos nepargriuvo , o tas is Neptuno i ligonine su sulauzytu snukiu nukeliavo . Cia as siaip parasiau , nes komjaunimo komandoj yra labai paslaugus , mandagus ir korektiski krepsininkai .
2005-05-08
+5
Atsakyti
Jeigu teisejai svilpe nekompetetingai tai tik i zalgirio puse. kiek idiotisku prazangu buvo susvilpta ?... Kiek kamuoliu neteisingai buvo atiduota zalgiriui ?...
Dariau daruli, Ryto zaidejai niekada specialiai nepalindineja po varzovais ir ju nesistengia traumuoti ! Jie nera tokie slykstynes kaip zalgiriniai... O tada jankunas pats uzkrito ant hario ir teskesi i zeme, todel nenusisnekek !!!
2005-05-08
-3
Atsakyti
asile tu ch_barkley , ar neizlibini savo apipuliavusiais veizolais , kad apie Brazausko nusiteisejavimus papasakojau parasydamas , kad tai ivyko pries kelis menesius ? O kad Brazauskas dabar maskvoje zinau ir be tavo idiotisku pastabu , debile .
2005-05-08
-9
Atsakyti
Darius_Darulis: nusisneki visiskai. Jei nezinai ka sakyt, tai geriau patylek.
Visu pirma Brazauskas svilpia Maskvoje ir halej jo tikrai nebuvo.
O del teiseju, tai klaidu daro visi. Nemanau kad buvo ypac blogai svilpta. Apie teisejavima galetum kalbeti jei skirtumas butu 1-5 taskai, bet kai jis yra 15 ner ka sneket.
2005-05-08
-5
Atsakyti
Man tai idomu , uz ka technine Pilipauskas skyre Tanokai , nors tuo pat neapdovanojo besisakojancio grybo Kuzminsko ir nuolat po jam skirtu prazangu po visa aikstele besiskeryciojancio Nesbey . Kitas bajeris , kad Stelmacheris irŠliužas vėl grubiai pakirto pasokusi i ora Jankuna , kuris prisiplojo ant nugaros , bet teisejai eilini karta tokiu slyksciu Ryto zaideju prazangu nemato . tas pats buvo ir pries keleta menesiu , kai Majonezovicius specialiai palindo po Jankunu ir tas krito ant nugaros . Ta syki prazanga buvo skirta ne Majonezoviciui , bet pasokusiam nuo suolo Sireikai ir tai padare geriausias Vilniaus teisejas Brazauskas .
2005-05-08
Atsakyti
dovidavicius nekompetetingas teisejas. aiskiai matosi kaip uz zalia k**** eina. kox cia gali buti finalas.
rytasjega
2005-05-08
+3
Atsakyti
as nesupratau kodel vakar Nesby negavo ne vienos technines. paziurejau kaip sianakt vienas is Rockets zaideju buvo isvytas (atrodo m.james) vien uz tai, kad pries teiseja ranka pamojavo. uz vakarykscius Nesbio sokinejimus aplink dovidaviciu jis turejo but triskart isvytas,
2005-05-08
-12
Atsakyti
is kur galiam rungtynes paziuret, gal kas zino koki ftp ar siaip ka :))
2005-05-08
+1
Atsakyti
Zalgiris valdo! Einikis valdo :D Zalgiris ir taip pinigu neturi zaidejams algu ismoket, tai tikrai jie teiseju nepapirko =] Kaunas krepsinio sostine ir taskas.
2005-05-07
+1
Atsakyti
rytas grybai yra, ir jie tikrai nelaimes LKL ziedu.Zalgiris LKL cempionai!!!
2005-05-07
+4
Atsakyti
jo.. po BBL finalo teisinosi, kad jis buvo nesvarbus, nes ULEB svarbiau. gal dabar ir LKL nesvarbu? vistiek tas ULEB laimetas.. ;)
2005-05-07
-1
Atsakyti
kai gaunat rytas tai smagiau sau isiteikt kad baigtis jau nulemta.Man jusu tikrai gaila,uzuojauta
2005-05-07
+7
Atsakyti
ja pateiks 5-ajam;))) kartu su mujezinu ir piktaja bezdzione - piuikiu duetu
zalgiris ne tik teisejus paperka, bet ir ziedai senai nupirkti
2005-05-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.