Tadas Klimavičius paskutinėmis susitikimo akimirkomis buvo neįtikėtinų įvykių epicentre
Tadas Klimavičius paskutinėmis susitikimo akimirkomis buvo neįtikėtinų įvykių epicentre
Nuotr. telekom-baskets-bonn.de
Dramatišką pergalę Europos taurės turnyre iškovojo Bonos „Telekom Baskets“ ekipa su dviem lietuviais. Vokietijos klubas namuose 90:88 (26:18, 23:25, 16:22, 25:23) įveikė Saragosos CAI komandą.

Beveik visą laiką pirmojoje susitikimo dalyje atsilikinėję ispanai trečiojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą, todėl paskutiniajame ketvirtyje užvirė tikras nervų karas.

Komandos žaidė taškas į tašką, o nugalėtojai sprendėsi paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Likus žaisti 7 sekundes ir CAI pirmaujant vienu tašku, „Telekom Baskets“ legionierius iš JAV Mickey McConnellis prametė svarbų dvitaškį, tačiau vokiečių gelbėtoju tapo kamuolį atkovojęs Tadas Klimavičius.

Lietuvis kamuolį grąžino tam pačiam McConelliui, kuris sugebėjo išprovokuoti varžovų pražangą bei sumesti abu baudų metimus. 

Tai dar nebuvo pabaiga – Klimavičius lemiamos ispanų atakos metu prasižengė, o prie baudų metimo linijos stojęs buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Stevanas Jelovacas taip pat realizavo abu metimus.

Paskutinei atakai Bonos klubas turėjo 3 sekundes ir to užteko. Angelo Coloiaro paskutinę rungtynių sekundę pelnė du taškus su Jelovaco pražanga ir realizavęs baudos metimą užtvirtino neįtikėtiną savo komandos pergalę.

Klimavičius per 19 minučių pelnė 10 taškų (4/5 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 2/5 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus pažeidė taisykles ir surinko 10 naudingumo balų.

Benas Veikalas taip pat svariai prisidėjo prie pergalės. Gynėjas ant parketo praleido 25 minutes, per kurias įmetė 12 taškų (2/2 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, 2 kartus pažeidė taisykles ir surinko 8 naudingumo balus.

„Telekom Baskets“: Dirkas Madrichas 20, Angelo Coloiaro 16, Ryanas Brooksas 15, Benas Veikalas ir Mickey McConellis po 12, Tadas Klimavičius 10.

CAI: Stevanas Jelovacas ir Chrisas Gouldingas po 19, Raško Katičius 10, Joanas Sastre, Marcusas Landry ir Henkas Norelis po 8.

Komentarai:
veikalas
Seip net manyciau reiketu veikala pabandyt kaip atrodo rinktinese.. gal nebe jaunas.. bet kazko vertas.. bent rezervinej ismegint kaip ziurisi
2014-10-29
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.