Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai – Eurolygos finalo favoritai. Pusfinalyje penktadienį eliminavę Atėnų "Panathinaikos" ekipą, "Maccabi" žaidėjai bandys apginti Eurolygos čempionų titulą.

Finale Izraelio klubo ir Šarūno Jasikevičiaus laukia ispanų barjeras. Vitorijos "Tau Ceramica" ir Arvydas Macijauskas penktadienį pateikė didžiausią staigmeną sezone, pusfinalyje eliminavę favorite laikytą Maskvos CSKA.

Laimėjusi finale "Maccabi" taptų pirmąja komanda po 15 metų, sėkmingai apgynusi čempionų titulą. Pernai Izraelio krepšininkai triuškinančiai įveikė Bolonijos "Skipper" iš Italijos.

Tuo tarpu "Tau Ceramica" klubui šie metai jau pateko į istoriją. Ispanijos komanda į finalinį ketvertą prasimušė pirmą kartą.

Dar prieš sezono startą buvo kalbama apie finalo porą: "Maccabi" ir CSKA. Šios spėlionės buvo realios dar penktadienį, tačiau vakare "Tau Ceramica" pavertė rusų svajones tik svajonėmis.

Prieš pat rungtynes tarp "Tau Ceramica" ir CSKA žydų klubo treneris Pini Gershonas žurnalistams sakė: "Esu įsitikinęs, kad CSKA laimės". Po finalinės sirenos treneris jau stengėsi perrašyti savo pasakojimą: "Jūs nesupratote. Sakiau tai, kad CSKA laimės jeigu jai pasiseks. Rusų televizijai sakiau, kad "Tau Ceramica" turėtų laimėti".

"Vitorijos komanda pateko į finalą dėl to, kad nekėlė tikslo bet kokiu atveju prasimušti į finalą. Jie pasiekė finalinį ketvertą – tai ar net daugiau, ko buvo tikimasi prieš sezoną", – įsitikinęs P.Gershonas.

"Maccabi" treneris, iki šiol didelio dėmesio į ispanų klubą nekreipęs, po šeštadienio treniruotės paprašė paslaugos Izraelio žurnalistų. "Padarykite ką nors dėl šalies. Paklauskite "Tau Ceramica" trenerių profesionalių klausimų ir raportuokite man juos kartu su atsakymais", – žurnalistams sakė P.Gershonas.

Finale P.Gershono oponentas bus Duško Ivanovičius. "Tau Ceramica" treneris teigė: "Maccabi" yra gera komanda su kvalifikuotais žaidėjais, kurie sugeba laimėti bet kurias rungtynes".

"Maccabi" lietuvis Š.Jasikevičius teigė, jog "Tau Ceramica" iškopimas į finalą jo nenustebino. "CSKA kelis metus praleido ruošdamasi šiam finaliniam ketvertui ir ji žaidė namuose. Tai yra siurprizas. Tačiau matant rungtynes tarp CSKA ir "Tau Ceramica" žinojau, kad ispanai gali palaužti CSKA".

Izraelio ir Ispanijos komandos tarpusavyje susitiko aštuonis kartus – visi jie buvo nuo 1999 metų. Komandos pasidalino po keturias pergales, o paskutinįjį mačą 2003 metų balandį 93:79 laimėjo "Maccabi".

Komentarai:
huh, klydau:)) Saras nerealus snd buvo. Macka labai silpnai suloshe.. Anw lietuvis mvp, no cooments:)
2005-05-08
-3
Atsakyti
cha cha cha;]CSKA ketvirtas...;]!!!
2005-05-08
+9
Atsakyti
To D:
vat kad tu neteisus: 2000 Tau zaide su Kinder butent Eurolygos finale iki 3 pergaliu, o Maccabi zaide su Panathinaikos Suprolygos finale. turbut buvai mazas ir neatsimeni:)
2005-05-08
Atsakyti
D
To Cure:
2000 metais Tau ir Kinder zhaide ne Eurolygos o Supralygos finale.
(finalinis ketvertas ir finalas iki 4-riu pergaliu yra skirtingi dalykai)
O del kitu komentaru.
Dar pasakykit kad Dushko Ivanovichius studijavo Macabi zhaidima, nes
planavo su jais susitikti finale.
Manau bus Macabi +28
2005-05-08
-4
Atsakyti
Jo, TAU Ceramica į FINAL4 pateko pirmą kartą... po 2000 metų, kai finale 2-3 pralaimėjo Bolonijos Kinder...
:)
2005-05-08
+4
Atsakyti
ir dar, tas Gershons dideli vaika primen, su savo tokeis pasisakymais..
2005-05-08
Atsakyti
Noreciau kad "Tau Cermaicos" pergales, daugeu shansu mackai gaut mvp, nei jaskai is Maccabio.
2005-05-08
+3
Atsakyti
shiaip manau maccabi treneris ruosesi finalui cu cska ir visa laika studijavo ju zaidima. o cia siurpirizas. mana zydai negalejo gerai per diena pasiruosti ir isstudijuoti tau ceramicos zaidima. manau macas laimes ;]
2005-05-08
Atsakyti
jauciu siandien maccabio filosofija (galit mest mums, mes jums vis tiek daugiau imesim) nepasiteisins. reikes rasti zaideja, kuris padengtu arba bent jau kartu palakstytu su macu, nes kitaip gali liudnai baigtis, to jiems as ir linkiu =) (t.y., kad TAU laimetu!)
2005-05-08
+5
Atsakyti
jauciu laimes macas...
2005-05-08
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.