Jau pirmajame NCAA atkrintamųjų varžybų etape ginklus tarpusavyje surems dvi "lietuviškos" ekipos. Tai paaiškėjo sekmadienio naktį NCAA rinkimų komitetui paskelbus 65 komandų, toliau tęsiančių kovas dėl pagrindinio prizo, sąrašą.

Komandas, kovosiančias "Kovo beprotybės" varžybose, atrenka speciali komisija, atsižvelgdama į universitetų pasirodymą reguliariojo sezono ir konferencijos turnyrų metų. Tarp šių komandų pateko trys, savo gretose turinčios krepšininkų iš Lietuvos - "Old Dominion Monarchs" su Valdu Vosyliumi,  "Wake Forest Demon Deacons" su Vytu Daneliumi "Chottanooga Mocks" su Mindaugu Katelynu.

Paskelbus komandų sąrašą, paaiškėjo, kad "Wake Forest" ir "Chottanooga" susikaus jau pirmajame etape - penktadienį Lietuvos laiku Klivlende. Žaidžiama iki vienos pergalės. Poros nugalėtojas kitame etape varžytųsi su Vakarų Virdžinijos arba Kreitono universitetu.

Veik Foresto universitetas reguliariajame sezone iškovojo 26 pergales ir pralaimėjo 5 kartus, konferencijos turnyro kovas baigdami jau ketvirtfinalyje. Tai jiems garantavo antrą vietą "Albuquerque" konferencijoje.

Tuo tarpu Čatanogos universitetas iškovojo 20 pergalių ir patyrė 10 pralaimėjimų, tačiau tapo Pietų konferencijos turnyro nugalėtojais, o M.Katelynas buvo pripažintas naudingiausiu šio turnyro žaidėju.

"Old Dominion" universitetas reguliariajame sezone laimėjo 28 iš 33 žaistų rungtynių ir iškovojo CAA konferencijos nugalėtojų vardą. Pirmajame "Kovo beprotybės" etape jie susikaus su "Michigan State" universitetu. Jei pavyktų peržengti šį barjerą, kitame etape lauktų "Syracuse" (2003 metų NCAA čempionas) arba "Vermont".

Keturias pirmąsias "Kovo beprotybės" turnyro vietas gavo šie universitetai - "Illinois", "North Carolina", "Duke" ir "Washington". Pastarojo pasirinkimas tapo didžiausia staigmena, nes kalbėta, kad į šią vietą turėtų būti pasirinktas "Wake Forest", "Kentucky" arba "Louisville".

Čempionų titulą ginantys "Connecticut" krepšininkai pirmajame turnyro etape susitiks su Centrinės Floridos universitetu.

Komentarai:
Tarp 65 komandu automatiskai patenka visi konferenciju cempionai ir stipriausios pagal reitinga komandos. 2 silpniausiu konferenciju cempionai tarpusavy aiskinasi, kuris paklius tarp 64 komandu, o 64 komados suskirstomos i playoff'u "medi" ir zaidzia iki vienos pergales kiekvienam etape.
2005-03-14
-4
Atsakyti
Sitas portalas dar piktesnis uz eurobasket, visai linku nenori rodyti :(((
2005-03-14
+6
Atsakyti
Visos poros: http://sports-.......Visa informacija apie studentu krepsini galima pasiziureti http://.......
2005-03-14
-2
Atsakyti
gaila kad jau nebus prekeviciaus ir kleizos komandu
2005-03-14
-1
Atsakyti
to all: ir dar kaip as zinau kad big12 yra kaip viena is konferenciju,pvz is jos i kovo beprotybe patenka 6 komos(misuris nepateko)...tai va...
2005-03-14
Atsakyti
to saras: ten vieni zaidzia kovo beprotybei,kiti BIG12 nzn kaip ten skirstoma viskas,butu labai idomus straipsnis suzinot visa sistema ir t.t.,nes dabar garantuoju kad 90% nieko praktiskai nesupranta kaip ten kas ir kur...
2005-03-14
-12
Atsakyti
vienintelės dvi likusios "lietuviškos" ekipos tai nevisai tiesa
2005-03-14
-2
Atsakyti
o tai Valdas Vosylius žaidžiantis Old Dominion komandoje...ėtumėt ir pataisyt
2005-03-14
Atsakyti
Niu bukim optimistiski, bent vienas Lietuvis praeis :)
2005-03-14
+1
Atsakyti
-DUKE- laimejo ACC konferencijoje, sakyciau gan netiketai, ir North Carolina aplenke ir Wake Foresta. Nors ka cia stebetis :)
2005-03-14
+1
Atsakyti
emmm Ultras: tigi parashyta kad vienintelia lietuviai pateke i turnyra yra Wake Forest ir Chattanoga... Tai reiskia, kad kitu pasirodymai jau baigti... ;) t.y. ir kleizos, ir prekeviciaus, ir visu kitu... ;)
2005-03-14
Atsakyti
Erm, o kaip kiti "lietuviški" universitetai? Galėtumėt išvardinti visas poras :)
2005-03-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.