Trigubą dublį surinkęs Vytenis Čižauskas pagerino BBL sezono naudingumo rekordą
Trigubą dublį surinkęs Vytenis Čižauskas pagerino BBL sezono naudingumo rekordą
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Šeštoji Baltijos krepšinio lygos savaitė – jau praeityje. Ir ji, ko gero, buvo bene įspūdingiausia iš visų – pasiekta visa sauja naujų rekordų, dar nematytų rezultatų ir įspūdingų pasirodymų. Visa tai jums apžvelgti padės BBL kassavaitinė apžvalga.

REKORDAS. „Parnu“ ekipai atstovaujantis Ronaldas Rutkauskas pagerino ne tik asmeninį, bet ir šio sezono BBL rekordą, kuomet surinko 37 taškus. Be to, aukštaūgis taip pat atkovojo 11 kamuolių, tačiau net ir tokio jo benefiso neužteko išplėšti pergalei.

REKORDAS II. Rungtynėse su „TLU Kalev“ Vytenis Čižauskas pateikė dar įspūdingesnį pasirodymą – įžaidėjas į savo sąskaitą įsirašė pirmą sezono trigubą dublį su 17 taškų, 11 atkovotų kamuolių bei 12 rezultatyvių perdavimų ir tuo pat pagerino sezono naudingumo rekordą – 36 naudingumo balai.

REKORDAS III. Panevėžio „Lietkabelis“ savo varžovų nesigailėjo – į „TLU Kalev“ krepšį jie įsūdė 104 taškus, taip pakartodami šio sezono rezultatyvumo rekordą. Dar įspūdingesnis rekordas šiose rungtynėse – pergalė 51 taško skirtumu.

VIENINTĖLIAI. Utenos „Juventus“ krepšininkams neatsilaikius prieš „Liepaja/Triobet“, liko tik viena komanda, vis dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. Talino „Kalev/Cramo“ jau laimėjo šešerias rungtynes iš eilės.

ATKARPOS. Tie patys „Kalev/Cramo“ krepšininkai atsakingi ir už didžiausią šios savaitės „sausą“ atkarpą – rungtynių su Tamperės „Pyrinto“ baigtį nulėmė jų atkarpa 18-0.

SIRSNINIO SKAITLIUKAS. Rinaldas Sirsninis nesustoja – kaip svaidė, taip svaido tritaškius. Jis rungtynėse su „Lietkabeliu“ vėl šveitė 9 tritaškius, bet šįkart rezultatas gerokai iškalbingesnis – pataikyti net 7 tolimi metimai. Šį sezoną „Jekabpilio“ puolėjas pataikė 27 iš 63 (4,5/10,5 per rungtynes, 42,9%) metimų iš tolimos distancijos.

Žaidėjų penketukas

Ronaldas Rutkauskas pasiglemžė šios savaitės geriausio žaidėjo laurus įspūdingu pasirodymu prieš „Barons/LDz“. Lietuvis surinko 37 taškus, 11 atkovotų kamuolių – iš viso 35 naudingumo balai.

Jam mažai kuo nusileido „Barons/LDz“ lyderis Kristapas Valteris, ne tik pelnęs 27 taškus bei atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, bet ir šaltakraujiškai nusodinęs Parnu viltis į pergalę tritaškiu paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Už šių dviejų krepšininkų rikiuojasi du „Kalev/Cramo“ atstovai. Trečias penketuke atsidūrė Kristjanas Kitsungas, surinkęs 29 naudingumo balus. Aukštaūgis surinko 21 tašką, atkovojo 9 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tuoj pat už jo – EJ Singleris, surinkęs 23 taškus bei 9 kamuolius, ir padėjęs Talino ekipai švęsti šeštąją pergalę.

Penketuką šią savaitę uždaro „Pyrinto“ legionierius Tyrone‘as Kentas, sužaidęs puikias varžybas. Nors jo ekipa pralaimėjo, Kentas pademonstravo savo individualius sugebėjimus ir surinko 28 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.