Mike'as Moseris surinko 20 taškų
Mike'as Moseris surinko 20 taškų
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Po ilgosios pertraukos į priekį šovę Vilniaus „Lietuvos ryto“ (11-2) kubo krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo įtikinamą pergalę.

Be susirgusio Virginijaus Šeškaus likę vilniečiai išvykoje 97:69 (24:25, 17:18, 31:10, 25:16) nepaliko jokių vilčių Panevėžio „Lietkabelio“ (3-10) žaidėjams, kuriems tai buvo šeštasis pralaimėjimas paeiliui.

Pirmuosius du kėlinius vykusi atkakli kova baigėsi antroje mačo dalyje.

Rungtynių žaidėjas
Adas  Juškevičius
PTS 15 | REB 1 | AS 6 | ST 2 | BS 2
Trečiojo kėlinio viduryje dvitaškį pataikęs Jurica Žuža buvo sumažinęs „Lietkabelio“ klubo atsilikimą iki šešių taškų, tačiau tada savo žodį tarė „Lietuvos ryto“ žaidėjai (54:48).

Legionierių, Traviso Leslie, Mike'o Moserio ir Billy Barono, vedamas sostinės klubas surinko dešimt taškų iš eilės ir pirmąsyk įgijo dviženklę pranašumą (64:50).

Galutinai „Lietkabelį“ į nokdauną trečiojo kėlinio pabaigoje puikiai žaidęs Moseris, kuris smeigė du tolimus metimus iš eilės, realizavo baudų metimus, o jo atstovaujamas „Lietuvos rytas“ susikrovė triuškinamą persvarą (72:53) bei likęs ketvirtis tebuvo formalumas. 

„Lietuvos rytas“ šiame mače vertėsi be po traumos sveikstančio Kirilo Natiažkos bei Mindaugo Lukauskio. Vilniečiams šiame mače vadovauti negalėjo susirgęs vyriausiasis ekipos treneris Virginijus Šeškus, kuriam medikai rekomendavo likti namuose.

Vilniaus klubo vairą Panevėžyje vykusiose rungtynėse buvo perėmęs Arvydas Gronskis.

„Lietkabelis“: Jurica Žuža 12, Lukas Aukštikalnis 8, Ivanas Neliubovas 8, Evaldas Žabas 8, Žygimantas Jonušas 8.

„Lietuvos rytas“: Mike'as Moseris 20, Gediminas Orelikas 18, Adas Juškevičius 15, Martynas Gecevičius 15 (9 rez. perd.), Travisas Leslie 10, Billy Baronas 10.

Vaizdo reportažas:

Gintaras Kadžiulis („Lietkabelio“ vyr. treneris): „Kada aš patikėjau pergale, tada nepatikėjo žaidėjai. Vaikiškai klydome, buvome sutarę, kaip ir prieš ką ginsimės, praradome koncentraciją. Čia yra nepaaiškinami dalykai, kadangi tu nežinai, kodėl jie atėjo taip nusiteikę.

Apie trečiąjį kėlinį net neturiu komentarų. Man labai skaudu, jog komandoje neatsiranda vedlys. Net žaidžiant bet kaip, neįmanoma per dešimt minučių pralaimėti 20 taškų skirtumu. Mano auklėtiniai nuo pat pirmos atakos išėjo miegantys. Šaukiau, kiek galėjau, tačiau tai neveikė. Viskas šiame mače būtent ir paaiškėjo trečiajame kėlinyje. Dar galėjo mums fortūna nusišypsoti, tačiau Mike'as Moseris, kurio mes nebijojome atakuojant krepšį iš tritaškio zonos, iššovė, gerai pataikė ir užsivedė.“

Arvydas Gronskis („Lietuvos ryto“ trenerio asistentas): „Vyrai padarė tai, ką ir turėjo padaryti, ką buvome susitarę. Gaila, jog pirmoje pusėje nepavyko žaidimo planas, kadangi nesugebėjome susitvarkyti kai kuriuose situacijose. Panevėžiečiai turėjo nemažai antrų šansų, pelnė lengvų taškų greitajame puolime po mūsų klaidų, todėl ir po pirmųjų dviejų kėlinių pralaiminėjome. Antroje rungtynių pusėje padarėme, ką buvome susitarę: padarėme mažiau klaidų, laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir rezultatas iš karto tapo teigiamas.

Manau, kad toks Mike'o Moserio pasirodymas jam pridės daugiau pasitikėjimo savimi, kadangi jis pataikė savo metimus, gan sėkmingai sužaidė. Mums reikia visų dvylikos žaidėjų ir jie visi yra vienodai svarbus. Jeigu visi vienodai gerai žaistų, tuomet būtų gerai. Mindaugas Lukauskis jaučia kojos skausmus, todėl nusprendėme jį pataupyti“.

Komentarai:
Manau, kad Orelikas gaus pakvieima i rinktine siais metais... vyrukas geriausioje formoje tai jau tikrai... Butu puiki pakaita tarkim Jasaiciui...
2014-11-23
+4
Atsakyti
XzaltysOrelikas tai vashe kelintas rungtynes dafiga primeta dar rebu paima ir assistu nesustabdomas jei visa sezona taip los tai zalgiriui gresia oi ruri ruri ru ri ra


Tai kad jau si sezona du kartus Zalgiris jus nugalejo su tuo paciu Oreliku. Kiekviena sezona vis kokia ale "zviazda" istraukiat, bet viskas stabiliai jau keli metai i viena puse.
2014-11-23
-5
Atsakyti
Orelikas tai vashe kelintas rungtynes dafiga primeta dar rebu paima ir assistu nesustabdomas jei visa sezona taip los tai zalgiriui gresia oi ruri ruri ru ri ra
2014-11-23
+10
Atsakyti
Na Lietuvos Rytas daug užtikrinčiau su Lietkabeliu sužaidė su Lietkabeliu, be jokių skandalų ir kontraversiškų teisėjų sprendimų.
2014-11-23
-6
Atsakyti
MarkaszPalaikomLietuvaDel rungtyniu tai neblogai sukovojo rytas... Bet klausimas ar as cia vienas pastebejau, kad moseris vos pavelka kojas? ar jam taip iprasta?įprasta, visada kaip apsišikęs bėgioja


As ir taip galvoju, kas jam yra :D
2014-11-23
+4
Atsakyti
DarkOgiKalbajobasKai gronskis angliskai moka ir valde komanda tai ir legionieriai juda geriau.Eikit, Gronskiui kiaušų trūksta. :D


:DD Ne, bet rimtai atrodo jis ramus kaip belgas atrodo, kad nemoka pykti :D
2014-11-23
+4
Atsakyti
KalbajobasKai gronskis angliskai moka ir valde komanda tai ir legionieriai juda geriau.


Eikit, Gronskiui kiaušų trūksta. :D
2014-11-23
+4
Atsakyti
Kai gronskis angliskai moka ir valde komanda tai ir legionieriai juda geriau.
2014-11-23
+7
Atsakyti
aršusis_RitfanisNameKasNa žali ilgiau paprakaitavo su lietkabeliu tiksliau pergalės išvis neturėjo buti...teisėjai išgelbėjo žaliu šiknas :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltTeisejai pastoviai traukia zaliu siknas, delto mes tiek metu ir esam ju zaginami.


Gerą skėlei. :D
2014-11-23
-2
Atsakyti
Azis_IndustriesKokso_uostytojasVisus galime nugaleti, kitus net sutriuskinam, o uztenka susitikti su Zalgiriu kaip vel esame koju skuduro vietoje. Zalgiris su visais suda mala, o mus is karto tvarko be jokio pasigailejimo. Ir taip metai is metu, kiekviena miela sezona. Gerai bent Eurolygoje jau nezaidziame nes su kaupu prisizaideme.aršusis_RitfanisNameKasNa žali ilgiau paprakaitavo su lietkabeliu tiksliau pergalės išvis neturėjo buti...teisėjai išgelbėjo žaliu šiknas :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltTeisejai pastoviai traukia zaliu siknas, delto mes tiek metu ir esam ju zaginami.TelecasterNežinau kaip baigsis rungtynės, bet kolkas bronzinės menstruacijos spalvos projekto fanai tyli apie tą faktą, kad Žalgiris vos ištempė prieš Lietkabelį. Kaip matot, lazda turi du galus.Pagarba tau uz juokingus avatarus! Gal save cia kopijuoji :DDD As kazkaip tave taip ir isivaizduoju :DD


Siaip jau mano vienodai jusu issidirbinejimai sitoje smelio dezeje, be na jau kam kalbeti, o kam patyleti. Tavo klonai bei avatarai marionetine bezdzione, LTU10058 Žalia_Padla, Pepers, Lizinginis, pavojuingi padareliai, bei visokie kitokie kitu lyciu zeminantys iskrypimai jau net ne juokingi, bet apgailetinai graudus. Bet tau su tokia sutrikusia psichika, iskreipta realybe bei atvira panieka Lietuvos politikai tai yra nesuprantama nes tau atrodo kad tu esi normalus, o realiai tai tu esi gryna patologine internetine padugne turinti akivaizdziu psichikos nukrypimu.
2014-11-23
-2
Atsakyti
PalaikomLietuvaDel rungtyniu tai neblogai sukovojo rytas... Bet klausimas ar as cia vienas pastebejau, kad moseris vos pavelka kojas? ar jam taip iprasta?


įprasta, visada kaip apsišikęs bėgioja
2014-11-23
+4
Atsakyti
Del rungtyniu tai neblogai sukovojo rytas... Bet klausimas ar as cia vienas pastebejau, kad moseris vos pavelka kojas? ar jam taip iprasta?
2014-11-23
-3
Atsakyti
neptunAzis_IndustriesDonce3000LMbackJei netycia LKL bronzininkai siandien pralaimetu, tai Gedvydo projektelio faniuksciai-vaikai (tokie kaip Arturiukas, Simpanzes ir kiti penktoko lygmens ekspertai) tures atmaza: "gi netreniravo Lietuvos krepsinio gyva legenda ---> Kolukietis "Lietuviskasis Pini Gershonas" Virginijus fon Prienu Kolukio 1978 metu zmogus" :)tai kad pats esi penktoko lygmens ekspertas su savo gedingais komentarais. Net sis tavo komentaras pilnas nesamoniu ir kliedesiu. Nei vieno fakto nepasakyta pagal reikala, tik apgailetini bandymai izeist kitus. Man idomu, kodel tokie imbicilai kaip tu, spqr, sdf, koziris, cross, priest, arsusis rytfanis, wilno angaras ir t.t. nera baninami metams.Tie visi tvo isvardinti nickai yra vienas ir tas pats veikejas. Kodel jis nebaninamas? viskas paprasta, nes turi pazystama admina, kuris po normalaus admino bano jam nuiema bana ir jis toliau siaucia


Nu bet cystai, as vapsie nieko blogo neparasiau ir dar ryto temoje ir mano visus kometarus istryne... O cia ateina ligoniai arba ligonis vienas kaip tu sakai ir nei banina ju nei trina komentarus... Bijau kad esi teisus ir cia rimtai taip gali but...
2014-11-23
-4
Atsakyti
be Seskaus visi legionieriai atkuto,visa esme kad Seskas nemoka ju isnaudot,jam geriau valeika,Lukauskis...
2014-11-23
-2
Atsakyti
Kokso_uostytojasVisus galime nugaleti, kitus net sutriuskinam, o uztenka susitikti su Zalgiriu kaip vel esame koju skuduro vietoje. Zalgiris su visais suda mala, o mus is karto tvarko be jokio pasigailejimo. Ir taip metai is metu, kiekviena miela sezona. Gerai bent Eurolygoje jau nezaidziame nes su kaupu prisizaideme.


aršusis_RitfanisNameKasNa žali ilgiau paprakaitavo su lietkabeliu tiksliau pergalės išvis neturėjo buti...teisėjai išgelbėjo žaliu šiknas :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltTeisejai pastoviai traukia zaliu siknas, delto mes tiek metu ir esam ju zaginami.


TelecasterNežinau kaip baigsis rungtynės, bet kolkas bronzinės menstruacijos spalvos projekto fanai tyli apie tą faktą, kad Žalgiris vos ištempė prieš Lietkabelį. Kaip matot, lazda turi du galus.


Pagarba tau uz juokingus avatarus! Gal save cia kopijuoji :DDD As kazkaip tave taip ir isivaizduoju :DD
2014-11-23
+7
Atsakyti
TelecasterNežinau kaip baigsis rungtynės, bet kolkas bronzinės menstruacijos spalvos projekto fanai tyli apie tą faktą, kad Žalgiris vos ištempė prieš Lietkabelį. Kaip matot, lazda turi du galus.


O kur tu dabar pasislepei ? :DD
2014-11-23
-3
Atsakyti
sdfrytui lkl'e sunkiai sekas o rytfaniai dar i EL nori


LKL'o atkrintamosios varzybos nuo siu metu jau nieko nebereiskia, nes nera vietos net i eurolygos atranka, o jei play-offai nieko nereiskia, tai apie reg. sezona net neverta kalbet. Tegul nors 8 vieta reg. seone uzima, svarbu, kad paimtu minimum prizine vieta ir iskovotu kuo daugiau eurolygos reitingo tasku
2014-11-23
Atsakyti
o kas Dalhman'ui?
2014-11-23
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.