Šeškus: „Žaidėjų revanšui motyvuoti nereikės“

Laurynas Butkauskas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2014-11-25 12:56

Savaitgalį Virginijus Šeškus komandai negalėjo vadovauti dėl ligos, o Mindaugas Lukauskis nežaidė dėl smulkios traumos, tačiau šiuo metu ir treneris, ir krepšininkas jau yra pasveikę
Savaitgalį Virginijus Šeškus komandai negalėjo vadovauti dėl ligos, o Mindaugas Lukauskis nežaidė dėl smulkios traumos, tačiau šiuo metu ir treneris, ir krepšininkas jau yra pasveikę
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Vilniaus „Lietuvos rytas“ (5-1) trečiadienio vakarą namie žais Europos taurės turnyro antrojo rato E grupės rungtynes su Ploješčio „CSU Asesoft“ (3-3) komanda iš Rumunijos.

Anot vilniečių vyriausiojo trenerio Virginijaus Šeškaus, krepšininkai puikiai prisimena išvykoje patirtą skaudų pralaimėjimą (83:103), todėl jų specialiai nuteikinėti susitikimui šį kartą neprireiks.

„Skaudus pirmojo rato pralaimėjimas įsiminė, todėl būtinai sieksime revanšo. Visi tikrai stengsis iš visų jėgų, papildomos motyvacijos nereikės, – susitikimo išvakarėse žurnalistams sakė Šeškus. – Varžovų komanda mums nėra itin paranki, ji panaši į mus. Visi Ploješčio žaidėjai gerai pataiko iš toli, tam ruošimės specialiai“.

Pasak Šeškaus, pirmosiose tarpusavio rungtynėse Rumunijoje koją kyštelėjo prastas susikaupimas.

„Iš tos klaidos privalome pasimokyti. Tuomet pirmas minutes išėjome žaisti išsiblaškę, padarėme daug klaidų, visą mačą nesugebėjome pagauti ritmo ir nusiraminti. Svarbiausa – gerai pradėti rungtynes, tą akcentuojame visuomet, – tvirtino Šeškus. – Pagrindinės mūsų užduotys – sustabdyti greitas varžovų atakas ir jų įžaidėją Dee Browną, kuris yra geriausias turnyro asistentas“.

Dėl ligos Šeškus savaitgalį negalėjo dalyvauti LKL čempionato rungtynėse Panevėžyje, kur „Lietuvos rytas“ įveikė vietos „Lietkabelį“. Per televizorių mačą stebėjusio krepšinio specialisto teigimu, iš šalies žiūrėti mačą sunku buvo tik pirmus du kėlinius.

„Pradžioje nebuvo lengva, bet apsipratau. Su asistentais dirbame kartu, visi treneriai žino viską, todėl jokių problemų neiškilo“, – pažymėjo Šeškus.

Rungtynes Panevėžyje praleido ir nedidelę traumelę turėjęs vienas vilniečių lyderių Mindaugas Lukauskis, tačiau susitikime su rumunais jis jau dalyvaus. Greičiausiai žaisti negalės tik Kirilas Natiažka.

„Tikrai norime ištaisyti Rumunijoje padarytą klaidą. Šį vakarą ir rytoj ryte analizuosime varžovų žaidimą ir mačui būsime visiškai pasirengę“, – sakė Lukauskis.

Anot Šeškaus, „Lietuvos ryto“ tikslas finišuoti ne žemesnėje nei antroje E grupės pozicijoje.

„Visuomet reikia siekti aukščiausių tikslų, todėl finišuoti pirmiems būtų idealu. Tačiau reali mūsų užduotis – būti ne žemesnėje nei antroje pozicijoje. Tuomet vėliau gali tikėtis sąlyginai silpnesnių varžovų, bet žiūrint realiai – tokių nebus. Juk prie Europos taurės komandų prisijungs iš Eurolygos turnyro iškritusios ekipos“, – priminė treneris.

Šiuo metu E grupėje vilniečiai 1-2 vietas dalijasi su tiek pat pergalių iškovojusia Bandirmos „Banvit“ komanda iš Turkijos. „CSU Asesoft“ yra 4-oje pozicijoje.

Mačas Vilniuje trečiadienio vakarą prasidės 19 val.

Komentarai:
Šiandien - sudėtingas grajus?
2014-11-26
Atsakyti
Rungtynes gyvai:

Palaikom L ryta.

http://seeonline.net/lietuviski-kanalai/...
2014-11-25
+12
Atsakyti
SPQR,Nugalet tai nugales rytoj Rytas rumunus. Labiausiai neramina rungtynes del pirmos vietos grupeje turkijoje pries galingaji Banvita. Sekmes vilnieciams!


Isgama. nusiimk didingos komandos logotipus, projektelio myletoju budamas....
2014-11-25
+4
Atsakyti
edga888Tikrai norime ištaisyti Rumunijoje padarytą klaidą"Klaidą ? pripažink kad priešininkas stipresnis o ne jį vadink KLAIDĄ.. Blyn tokio kaimo jurgio trenerio tokiame klube nesu matęs..


Ta komanda yra žymiai prastesnis Sassari Dinamo variantas. Kadangi Rytas išėjo į aikštę išsigandęs, tai ir gavo malkų. Būtų bent kiek rimčiau pradžioj atstovėję būtų pasiėmę pergalę.
2014-11-25
+6
Atsakyti
Nugalet tai nugales rytoj Rytas rumunus. Labiausiai neramina rungtynes del pirmos vietos grupeje turkijoje pries galingaji Banvita. Sekmes vilnieciams!
2014-11-25
Atsakyti
lkl
manau namie atsilosim,gal ne 20 tsk. bet tikrai turim nugaleti.
2014-11-25
+6
Atsakyti
Tikrai norime ištaisyti Rumunijoje padarytą klaidą"

Klaidą ? pripažink kad priešininkas stipresnis o ne jį vadink KLAIDĄ.. Blyn tokio kaimo jurgio trenerio tokiame klube nesu matęs..
2014-11-25
-1
Atsakyti
Virgi beprotiškai gerai pažįstu.Juoka kelia jo tokios kalbos.

Faktiškai it teoriškai komandos nėra lietuviai sau legionieriai sau. Padryka bala gaunasi.

Didžiausios jo bėdos priklausomybė alkoholui ir besaikis polinkis valgyti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-25
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.