Ignas Labutis NKL rungtyniauja trečiąjį sezoną
Ignas Labutis NKL rungtyniauja trečiąjį sezoną
Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ įgavo antrą kvėpavimą. Suvalkijos sostinės ekipa praėjusį savaitgalį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse iškovojo dvi pergales – penktadienį išvykoje ant menčių paguldyta lygos vicečempionė, „Trakų ekipa, o šeštadienį pergalę marijampoliečiai nuskynė namuose įveikdami „Rasų“ krepšininkus.

Trečią sezoną „Sūduvos-Mantingos“ klube klube rungtyniaujantis Ignas Labutis abiejuose savaitgalio susitikimuose buvo svarbus faktorius leidęs Marijampolės ekipai iškovoti pergales.

Dvikovoje su „Trakų“ ekipa per 22 minutes puolėjas pelnė 10 taškų (2/6 dvit., 1/3 dvit., 3/4 baud.) bei atkovojo 9 kamuolius. Tuo tarpu rungtynėse su Raseinių krepšininkais Labutis buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas – per aikštelėje praleistas 25 minutes marijampolietis pelnė 19 taškų (4/6 dvit., 2/3 trit., 2/3 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei blokavo 4 varžovų metimus.

„Taip, pagaliau jaučiuosi visiškai atsigavęs po traumos, todėl stengsiuosi išlaikyti gerą sportinę formą ir padėti komandai siekti pergalių“, – teigė sezono pradžią dėl traumos praleidęs Labutis.

Dvidešimtmetis marijampolietis tikina, kad „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai artėjantį savaitgalį darys viską, kad pratęstų pergalių seriją.

– Pastarąjį savaitgalį Marijampolės klubas iškovojo abi pergales. Kas lėmė tokį užtikrintą jūsų žaidimą?
– Buvo didelis noras atsirevanšuoti už pralaimėjimus pirmajame rate. Kaip Rokas (Čepanonis – aut. past.) ir minėjo ankščiau, žaidėme su dviguba energija. Taip pat įgyvendinome trenerio nurodymus, o prie komandos prisijungė naujas įžaidėjas – tai ir lėmė tokį žaidimą.

– Praleidai sezono pradžią, tačiau pastarąsias rungtynes demonstruoji gera formą. Ar tai reiškia, kad po truputį atsigauni?
– Taip, pagaliau jaučiuosi visiškai atsigavęs po traumos, todėl stengsiuosi išlaikyti gerą sportinę formą ir padėti komandai siekti pergalių.

– Kurias komandas laikai lygos favoritėmis?
– „Perlą-MRU“, „Trakus“, „Naftą-Uni-Akvaservį“. Molėtų ekipa prarado porą svarbių žaidėjų, tačiau jie vis dar išlieka favoritais. Be abejo, mes taip pat dar neparodėme savo geriausio žaidimo.

– Tau šis sezonas NKL lygoje jau trečias. Kuo jis skiriasi nuo ankstesniųjų?
– Skiriasi tuo, kad jaučiuosi labiau pasitikintis savimi, nebėra tos baimės, kuri buvo pirmaisiais metais. Aišku, pasikeitė ir mano vaidmuo komandoje – gaunu daugiau laiko parodyti ką moku, jaučiu didesnį komandos draugų pasitikėjimą. Šioje lygoje jaučiuosi vis geriau.                      

– Prie komandos prisijungė Aivaras Kvedaravičius. Kaip vertini jo įsiliejimą į komandą?
– Kol kas vertinti sunku. Jis dalyvavo tik keliose treniruotėse, todėl jam dar trūksta susižaidimo. Tačiau neabejoju, kad jis bus labai naudingas mūsų komandai. Džiaugiuosi, kad jis atvyko, nes mums reikėjo tokio žaidėjo.

– „Sūduva-Mantinga“ pagal tritaškių taiklumą yra antra visoje lygoje, tačiau pagal baudų metimų pataikymo procentą žengia priešpaskutinėje vietoje. Kokios priežastys lemia tokį skirtumą?
– Nežinau, galbūt prastą baudų pataikymo procentą lemia sėkmės trūkumas. Negaliu to paaiškinti. Komandoje yra daug gerai metančių žaidėjų, todėl, kalbant apie tritaškių taiklumą, esame atitinkamoje vietoje. Tikiuosi, kad prie baudų metimo linijos dar pasitaisysime.     

– Penktadienį laukia dvikova su NKL lyderiais – Molėtų krepšininkais. Kokios tavo mintys prieš šį mačą?
– Laukia labai sunkios varžybos. Jų komanda, kaip ir mūsų, turi nemažai individualiai stiprių žaidėjų, tačiau pergalės atiduoti neketiname. Norime pasigerinti savo situaciją turnyrinėje lentelėje, o tam reikalingos abi pergalės. To šį savaitgalį ir sieksime.          

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.