Rashaunas Broadusas – geriausias LKL lapkričio mėnesio žaidėjas
Rashaunas Broadusas – geriausias LKL lapkričio mėnesio žaidėjas
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Naudingiausiu lapkričio mėnesio BEKO-LKL krepšininku Lietuvos sporto žurnalistai beveik vienbalsiai išrinko Utenos „Juventus“ atakų organizatorių Rashauną Broadusą.

Amerikietis lapkričio mėnesį BEKO-LKL čempionate rungtyniavo užtikrintai ir per penkerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 18 taškų bei atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas taip pat perimdavo po beveik 3 kamuolius ir per susitikimą rinkdavo po 19 naudingumo balo, o „Juventus“ ekipa laimėjo visas žaistas rungtynes lapkričio mėnesį.

Prieš susitikimą su „Žalgirio“ komanda Rashaunui Broadusui Lietuvos krepšinio lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas įteikė „Turkish Airlines MVP“ prizą, o pats krepšininkas savo asmeninių rezultatų nesureikšmino ir už apdovanojimą dėkojo komandos draugams ir vadovams.

– Rashaunai, buvai išrinktas lapkričio mėnesio naudingiausiu žaidėju. Ką tau reiškia šis įvertinimas? – lkl.lt paklausė Broaduso.
– Visų pirma, tai didžiulė garbė. Tai parodo, jog esu teisingame kelyje, kad atsiperka visas tas darbas, kurį įdėjau vasarą. Akivaizdu, kad mano komandos draugai ir treneriai nusipelno bent dalies nuopelnų – jei ne jie, šis apdovanojimas tikrai nebūtų mano rankose. Jie sukuria man puikią progą tobulėti ir siekti naujų aukštumų.

– Dėl kelio traumos ilgokai teko pagyventi be krepšinio – kas padėjo taip greitai sugrįžti į tokią gerą formą?
– Užsispyrimas. Buvo daug daug ilgų dienų sporto salėje – nuo ryto iki pat išnaktų gyvendavau ten. Kilnojau svarmenis, bėgiojau, tiesiog stiprinau kūną, o ypač po traumos atsigaunančią kairę koją.

– Šis sezonas puikus ir visai „Juventus“ komandai, ir tau pačiam. Ar galėtum pasakyt, kad Lietuvoje šis sezonas tau asmeniškai – geriausias?
– Asmeniškai? Be abejo! Tai geriausias mano sezonas ne tik Lietuvoje, bet ir apskritai per tuos šešerius-septynerius mano karjeros metus. Ir už tai esu labai dėkingas „Juventus“ komandai – jie manimi tikėjo ir davė progą net ir po tokios rimtos traumos

– Kaip apibūdintum save kaip krepšininką? Kuris žaidimo elementas tau malonesnis: pelnyti taškus ar atlikti rezultatyvų perdavimą?
– Įprastai esu toks įžaidėjas, kuris visada pirmiau ieškos komandos draugų. Niekada nėra tekę būti tokioje situacijoje kaip šiemet, kad būčiau tarp tų kelių rezultatyviausiųjų lygoje. Šie metai – išskirtinai sėkmingi ir tikiuosi, jog tai tęsis. Bet šiaip ar taip labiau mėgstu į žaidimą įtrauktį komandos draugus ir atlikti rezultatyvų perdavimą.

Reportažas apie Broadusą:

Komentarai:
Dziaugiuos del jo!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-10
+2
Atsakyti
Tai jau tikrai
2014-12-10
+6
Atsakyti
Jo, pritarsiu del reportazu kurimo, svarbus dalykas norint populiarinti LKL. Viskas atrodo labai profesonaliai, "Dienos momentas" ir tie visi topai is tikro idomus.

O Broadusas stebina, taip ir toliau.
2014-12-10
+5
Atsakyti
Su reportazais, tai siais metais mane tikrai stebina lkl, jie tiesiog puikus! O apie zaideja, tai tikrai dabar jis atrodo geriausiai per savo karjera lietuvoje, kuo man labiausiai issimine, tai: https://www.youtube.com/watch?v=zpOcdBk8...
2014-12-10
-4
Atsakyti
tikrai
kazkas jam turi duoti sansa...
2014-12-10
-3
Atsakyti
Karolis
Puikus krepšininkas, kuris tikrai nepamaišytų Kauno Žalgiriui. Mane taip pat labai nustebino LKL rengiami video reportažai, tai puikiai atspindi,kad LKL'as turi rimtą rėmėją ir gali sau daugiau leisti lėšų skirti video reportažams, daug įdomiau žiūrėti, kokybiški reportažai prilygstantys stipriausioms lygoms.
2014-12-10
+7
Atsakyti
ok
puikus krepsininkas, isidemejau ji dar tada, kai zaide siauliuose ir pirma karta pasirode zvaigzdziu dienoje. Manau kad vertas Eurolygos, bent keliems sezonams.
2014-12-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.