Marina Solopova tapo geriausia praėjusio LMKL turo žaidėja
Marina Solopova tapo geriausia praėjusio LMKL turo žaidėja
Nuotr. Fotodiena.lt
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) šešioliktajame ture ryškiausiai suspindo Marinos Solopovos žvaigždė. Klaipėdos „Fortūnos“ gynėja mače prieš Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipą demonstravo užtikrintą žaidimą ir atvedė savo komandą į pergalę bei tapo naudingiausia turo žaidėja.

24 metų 181 cm ūgio klaipėdietė per 36 žaidimo minutes į varžovių krepšį įmetė 25 taškus (6/7 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai, 4/8 baudos metimai), sugriebė 12, perėmė 4 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas, sykį pažeidė taisykles, 4 kartus suklydo ir surinko net 38 naudingumo balus.

LMKL.lt kalbinta Solopova tikino, kad išvydusi naujieną, jog tapo naudingiausia turo žaidėja – nustebo, tačiau tokių titulų gynėja tikino nesureikšminanti.

„Fortūnos“ žaidėja per savo karjerą jau yra iškovojusi ne vieną skambų titulą tiek klubiniame krepšinyje, tiek ir žaidžiant Lietuvos rinktinėje. Krepšininkė jau yra tapusi Lietuvos bei Baltijos krepšinio lygos čempione bei džiaugėsi medaliais su rinktine. Tačiau kokiu laimėjimu Solopova džiaugiasi labiausiai?

„Turbūt iki šiol labiausiai džiaugiuosi laimėtu aukso medaliu, kurį kartu iškovojome su Lietuvos aštuoniolikmečių rinktine“, – teigė klaipėdietė.

Šį sezoną LMKL vidutiniškai 16,1 taško renkanti Solopova tikino, kad kaip ir visos ekipos, taip ir „Fortūna“ yra pasiryžusi kovoti tik dėl aukščiausių rezultatų.

„Tiek mano pačios, tiek ir komandos šio sezono tikslai yra tik patys aukščiausi. Manau, kad bet kuri dalyvaujanti ekipa sau kelia ir turi kelti pačius aukščiausius tikslus bei jų siekti“, – kalbėjo gynėja.

Nuo šešiolikos metų LMKL rungtyniaujanti Solopova jau turėjo galimybę ginti ne vieno Lietuvos moterų krepšinio klubo garbę. Savo karjerą krepšininkė pradėjo Klaipėdos „Lemminkainen“ moterų krepšinio ekipoje, vėliau vilkėjo Kauno „VIČI-Aisčių“ bei Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandų marškinėlius, o dabar ir vėl sugrįžo į gimtąją Klaipėdą.

Krepšininkės teigimu, per tiek metų lyga pažengė į priekį ir tobulėjo: „Lyga kasmet tobulėja ir sparčiai žengia į priekį. Per tiek laiko pastebėjau nemažai teigiamų pasikeitimų, džiugu, kad viskas tik juda į priekį.“

Per savo karjerą Solopova jau spėjo paragauti ir legionierės duonos. Gynėja rungtyniavo Slovakijos, Prancūzijos bei Turkijos ekipose, tačiau šį sezoną nusprendė likti Lietuvoje ir pasirinko gimtojo miesto komandą.

„Susidėjo daug aplinkybių, tačiau grįžti rungtyniauti į Lietuvą nusprendžiau dėl asmeninių priežasčių“, – nedaugžodžiavo gynėja.

Pasibaigus klubiniam krepšinio sezonui Solopovos lauks Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, kurioje gynėja rungtyniavo ir praėjusią vasarą. Pasak „Fortūnos“ žaidėjos, rinktinės šansus Europos čempionate pasipuošti medaliais būtų galima vertinti teigiamai ir perspektyviai. Krepšininkė taip pat atskleidė artimiausius moterų krepšinio rinktinės tikslus.

„Pagrindinis ir artimiausias Lietuvos moterų krepšinio rinktinės tikslas – patekti tarp stipriausių penkių Europos rinktinių ir iškovoti bilietą į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atranką. Būtent šiuos tikslus ir sieksime įgyvendinti“, – apie artimiausius Lietuvos moterų krepšinio rinktinės tikslus kalbėjo Solopova.

Komentarai:
kad dar labiau i prieki judetu reikia kad savo demesi MOTERU krepsiniui rodytu muzikos "zvaigzdes" pikules zvonkes... na kad sudarytu mazom mergaitem ispudi kad tai yra "KIETA", imest trajaka, iskist pasa nuo zemes gera... tada atsirastu masiskumas, ko mano nuomone truksta, o is masiskumo ir kokybe, pasauline kokybe... Su visa pagarba dabar dirbantiems su jaunimu, bet jei ir toliau taip sunkiai rinksis mergaiciu grupes nieko gero nebus po 10 metu...
2015-01-09
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.