Aurimas Kieža po penkerių metų pertraukos grįžta rungtyniauti į gimtąją Marijampolę
Aurimas Kieža po penkerių metų pertraukos grįžta rungtyniauti į gimtąją Marijampolę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ priekinė linija sulaukė solidaus pastiprinimo. Suvalkijos sostinės ekipa oficialiai pranešė sukirtusi rankomis su 202 cm ūgio puolėju Aurimu Kieža.

Marijampolietis savo gimtojo miesto komandos marškinėlius vilkės po penkerių metų pertraukos. Krepšininkas su klubu sudarė sutartį iki sezono pabaigos.

32-ejų metų aukštaūgis praėjusiame sezone rungtyniavo Kosove. Atstovaudamas Prištinos „Sigal“ klubui Kieža aikštelėje praleisdavo po 24 minutes, pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 6,2 ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Vis tik pavasarį puolėjas patyrė kryžminių kelio raiščių traumą ir buvo priverstas be krepšinio praleisti beveik pusmetį.

Nepaisant to, Marijampolės ekipos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas vertindamas komandos papildymą neslėpė, kad Kieža taps svarbia komandos dalimi.

„Apie Aurimą galima pasakyti tik geriausius žodžius. Visų pirma, jis yra tikras profesionalas, kuris negaili patarimų jaunesniems komandos žaidėjams – jaunai komandai tokių žaidėjų buvimas komandoje yra didelė paspirtis tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Jis su komanda sportuoja jau tris savaites, todėl tikiu, kad pritapti prie kolektyvo ir žaidimo jam nebus jokių problemų“, – tvirtino Žibėnas.

„Sūduvos-Mantingos“ naujokas klube gali debiutuoti jau šiandienos rungtynėse su Vilniaus „Perlo-MRU“ ekipa.

Praeityje Kieža yra rungtyniavęs „Šiaulių“, Poltavos „Poltava“ (Ukraina), Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ bei Utenos „Juventus“ komandose.

Komentarai:
Kagi
O Mazeikiai ir toliau dairosi aukstaugio...
2015-01-23
+3
Atsakyti
zemaitis
nuo telšiu pasikrove
2015-01-23
-2
Atsakyti
Grįžo ten kur pradėjo karjerą, tik pradėjo LKLe, o čia NKLas
2015-01-23
+1
Atsakyti
sniegras
2015-01-23
+2
Atsakyti
lkl
beveik visi ryto isauginti eina i nkl
2015-01-23
+2
Atsakyti
To DZ
Jo dauzytu Mazeikius, sugeba net nkl nuo visokiu grybu pasikraut.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-23
-4
Atsakyti
DZ
Pastiprinimas. Atsigaus Valukonis su Sabeckiu ir bus 12 lygiaverčių žaidėjų šitoj komandoj. Belieka tik galutinai susižaist ir su tokia komanda drąsiai galima galvoti apie čempionus. Netgi su tokia Sūdėtim tuos pačius Mažeikius LKL'e daužytų jaučiu.
2015-01-23
Atsakyti
as
Mažą Žibėnui dar žvaigždžių??? Oj bus juoko kai kokiam ketvirtfinaly kris Marijampolė, to ir linkiu.
2015-01-23
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.