Mindaugas Lukauskis deda kamuolį iš viršaus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Ostendės „Telenet“ vyr. trenerio Dario Gregja reakcija Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Triumfuojantis Martynas Gecevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Billy Baronas į varžovų krepšį įskraidino 4 tolimus metimus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Ataką organizuoja Adas Juškevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Mindaugas Lukauskis deda kamuolį iš viršaus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Ostendės „Telenet“ vyr. trenerio Dario Gregja reakcija Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Triumfuojantis Martynas Gecevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Billy Baronas į varžovų krepšį įskraidino 4 tolimus metimus Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Ataką organizuoja Adas Juškevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Rezultatyviausios sezono rungtynės, patekimas į Europos taurės aštuntfinalį ir vyriausiojo trenerio atleidimas. Toks buvo trečiadienio vakaras Vilniuje.

Įspūdingai puolęs ir solidžiai gynęsis „Lietuvos rytas“ (3-3) L grupės rungtynėse 111:83 (31:16, 30:24, 18:26, 32:17) nugalėjo „Telenet“ (2-4) ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Kitame etape vilniečiai dvejų rungtynių serijoje žais su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda iš Turkijos. Pirmosios rungtynės kovo 3 arba 4 dieną vyks Vilniuje.

Džiaugsmą po rungtynių greitai pakeitė žinia, kad vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus atleistas iš darbo. Klubas sprendimą buvo priėmęs dar prieš mačą, apie tai žinojo ir pats strategas, ir žaidėjai.

Rungtynių žaidėjas
Martynas  Gecevičius
PTS 18 | REB 1 | AS 7 | ST 1 | EFF 27
Žaisdami paskutines rungtynes vadovaujami Šeškaus, sostinės krepšininkai dar pirmoje rungtynių pusėje įgijo 25 taškų pranašumą, iki ilgosios pertraukos surinko 61 tašką ir visas rungtynes neleido suabejoti savo pranašumu. 

Billy Barono tritaškis ir Moserio žaidimas abejose aikštės pusėse inicijavo vilniečių spurtą antro kėlinio pradžioje, kai „Lietuvos rytas“ keturių minučių atkarpą laimėjo 14:4 ir įgijo triuškinamą pranašumą – 45:20.

Belgai įsibėgėjo trečiajame kėlinyje, per kurį sumetė 26 taškus ir sumažino deficitą iki 13 taškų (66:79), bet ketvirtajame kėlinyje Barono tritaškiai kėlė ant kojų sausakimšą „Lietuvos rytą“ areną.

Baronas per 5 minutes pataikė tris tritaškius ir „Lietuvos ryto“ persvara vėl tapo triuškinama (96:71), o tašką rungtynėse padėjo galingas Moserio dėjimas.

„Lietuvos rytas“ nuostabiai metė dvitaškius (27/35, 77 proc.), pataikė 12 tritaškių iš 24, atliko 25 rezultatyvius perdavimus ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

„Lietuvos rytas“: Gediminas Orelikas 19 (7/7 dvit.), Martynas Gecevičius 18 (4/4 trit.), Billy Baronas (4/5 trit.) ir Antanas Kavaliauskas po 15, Kšištofas Lavrinovičius 10.

„Telenet“: Johnas Prince'as 15, Wesas Wilkinsonas 14, Jaredas Berggrenas 13, Dušanas Džordževičius 11, Jeanas Salumu 10.

Būsima „Lietuvos ryto“ varžovė „Pinar Karsiyaka“ šiomis dienomis kaip tik vieši Lietuvoje – turkai trečiadienį Klaipėdoje nugalėjo „Neptūną“. Izmiro klubui atstovauja net trys buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai – Juanas Palaciosas, D.J. Strawberry ir Cemalis Nalga.

Virginijus Šeškus („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Norėčiau padėkoti gausiai susirinkusiems sirgaliams. Tai žmonės, kurie myli Vilniaus komandą ir atėjo sunkiu momentu. Ačiū ir žaidėjams, kurie buvo supersusikaupę ir atidavė visas jėgas.  

Sezono pradžioje buvo sunku ir Baronui, ir Moseriui, bet dabar visi supranta, kad jeigu stengsiesi, tavęs ant suolo niekas nelaikys. Šiandien aikštelėje pabuvo visi žaidėjai.

Mes praėjusią savaitę pakeitėme visą gynybos sistemą, gal kartais vyrai atsipalaidavo, tačiau taip pirmaujant išlaikyti koncentraciją sudėtinga. Tačiau pažymėsiu, kad visi stengėsi ir stipriai pirmaujant. Visi sako, kad žaidimas prasideda nuo gynybos, bet kai sekasi puolime, atsiranda impulsas geriau žaisti ir gynyboje.

Varžovai iš Turkijos bus stiprūs, tačiau norint žengti toliau, mes privalome juos įveikti. Dabar reikia atgaivinti Leslie, kuris gali žaisti tikrai gerai, tačiau po pusantro mėnesio pauzės nėra atsigavęs. Simas taip pat jau lyg ir buvo atsigavęs, tačiau vėliau teko gerti antibiotikus ir vėl išsimušė. Rezervų dar turime. Taip, vėliau varžovai tiek daug įmesti neleis, bet mes vis tiek stengsimės. Buvusias klaidas suprantame visi – ir aš, ir žaidėjai. Dabar reikia tęsti pradėtą darbą. Dabar bus dvejų rungtynių serijos. Jeigu namie pavyks susikrauti persvarą, mes tikrai galime žengti tolyn“.

Dario Gregja („Telenet“ vyr. treneris): „Mes pralaimėjome rungtynes dar pirmajame kėlinyje. Varžovai pajuto pasitikėjimą savo jėgomis, per pirmą mačo pusę pelnė 61 tašką ir tai yra labai daug. Antroje pusėje mes sumažinome atsilikimą iki 14 taškų, tačiau to nepakako. Neatsilaikėme ir baigėme taip, kaip visi matė. Antrą mačo pusę žaidėme geriau, bet to nepakako. Linkiu „Lietuvos rytui“ tolesnės sėkmės šiame turnyre“.

Komentarai:
lkl
su pergale chebra!!! moserio dejimas ispudingas,pretenduos i graziausia savaites momenta
2015-02-12
-1
Atsakyti
LegoBl nesuprantu kaip pries tokia grybu komanda buvo glaiam gaut pirma kart..


pritariu, tie grybai net LKL vudury tik butu, kazkokia parodija ta telenet, rytas vl dekingas dievams turi buti, akd tiek 1 etape tike 2 etape gavo silpniasuias grupes+ izmiras nera blogiausias avriantas 3 etape, tai ne eurolygos komanda ir ne rusu gigantai
2015-02-11
+3
Atsakyti
Sesku atleido.
2015-02-11
-1
Atsakyti
Pažiurėsim kokios nuotaikos rytfanių bus LKF taurės metu, Neptūnas pusfinalyje o finale Žalgiris... Čia ne belgai kad per kėlinį 30 taškų prasileistų.
2015-02-11
+3
Atsakyti
tritaškiai pakrito ir laimėjo... Kas būs kai vėl uždėngs prie šios linijos ? Vėl gaus aust.
2015-02-11
-6
Atsakyti
*Įspūdinga
2015-02-11
+9
Atsakyti
Su fantastiška, ispūdinga ir galinga antro etapo pabaiga. Susitikisim per LKF taurės kovas. :)
2015-02-11
+14
Atsakyti
ZALGIRIS TEGUL MOKINASI IS RYTO KAIP REIKIA ZAISTI PUOLIME, O RYTAS TEGUL MOKINASI IS ZALGIRIO KAIP REIKIA ZAISTI GINYBOJ... VISUS VRYTO FANUS SU SUPER PERGALE.
2015-02-11
+22
Atsakyti
Normaliai cia vilnieciai pasityciojo is belgu. Su pergale Ryto fanus!
2015-02-11
-3
Atsakyti
puolimas super, saunuoliai, ginyba slubuoja, SU PERGALE VISUS
2015-02-11
+1
Atsakyti
ADAS JUSKEVICIUS ATCISKLEIDE TIK VILNIAUS LIETUVOS RYTE,TIKIUOSI RYTAS SU JUO PASIRASYS DAR TRIM SEZONAM.
2015-02-11
+4
Atsakyti
Viskas grazu, gerai jog laimes LR. Bet man nervas ima del seskaus. Nu jus man paaiskinkit, nafik turint +22 ir likus zaist 3min, i aikstele leist pagrindini centra ir rizikuot jog patirs trauma, kai gerai draskosi ir tas valeika? Poto nafik keicia B.Baron, kuris gauna lost vos po 9min, ir dbr belekaip siaucia, ir isleidzia geceviciu kuris losia po 30min. Kur logika?... Jis rimtai nemasto ar kas, vat butu dbr jei patirtu trauma (neduok dieve aisku..)
2015-02-11
-3
Atsakyti
Gaila nepavyko ginibos sistemas isnaudoti iki galo, ir vel daugiau negu 70 tasku prasileista.
2015-02-11
Atsakyti
NORS RUNKTYNES LAIMEJOM LB LENGVAI,BET SESKU REIKIA MEST IR PAIMTI KAZLAUSKA,TADA LAIMIM SITA TELETABIU LYGA IR KITA SEZONA ZAIDZIAM EUROLYGOJ,KUR GALIM NUETI IKI TOP 4
2015-02-11
+6
Atsakyti
NERA KA VEIKT RYTUJ EUROCUPE PRIES VISUS KAIP PRIES STOVINCIUS ZAIDZIA,KITA SEZONA BARONAS SU ORELIKU VARYS I NBA.
2015-02-11
-4
Atsakyti
Stabilo2Ir aš klydau šešku..:D Gynybos vėl nėra, sakiau jėgu pritruks taip spausdamas pirmoj pusej žaidėjus. 66 taškus namie per 3 kelinius nuo Belgu prasileist , atsiprašau bet tikrai baisuuu :D


cia viskas buvo aisku pries maca..kad laimes tai ne staigmena, kai sitaip krenta, bet ginyba pas sesku neegzistuoja
2015-02-11
-3
Atsakyti
Ir vel tie nelogiski keitimai, seskai uzpysai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-11
+10
Atsakyti
Ir aš klydau šešku..:D Gynybos vėl nėra, sakiau jėgu pritruks taip spausdamas pirmoj pusej žaidėjus. 66 taškus namie per 3 kelinius nuo Belgu prasileist , atsiprašau bet tikrai baisuuu :D
2015-02-11
-2
Atsakyti
siuo atveju rytui ginybos nereik - varzovai apgailetini, ir tritaskiai krenta - kas gali but geriau plytfaniams? :D
2015-02-11
+1
Atsakyti
sdf
galvojau bent siandien pavyks rytui nepraleist 70 tasku ;DD bet panasu kad klydau
2015-02-11
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.