„LKL krepšinio diena mokykloje“ aplankė Utenos moksleivius
„LKL krepšinio diena mokykloje“ aplankė Utenos moksleivius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Lietuvos krepšinio lygos geros nuotaikos karavanas ir socialinis projektas „LKL krepšinio diena mokykloje“ aplankė Utenos moksleivius. Ketvirtadienio popietę LKL adminstracija ir „Juventus“ komanda lankėsi „Dauniškio“ gimnazijoje, kur puikiai laiką leido su vietos moksleiviais.

Pilnutėleje aktų salėje vietos užteko ne visiems, vėliausiai į ją atėję moksleiviai įvykius stebėjo stovėdami, tačiau tai nė kiek nesugadino jų nuotaikos, nes visi gavo naująsias LKL žaidėjų korteles. Drąsiausi – krepšininkų autografus.

Aktyviausi moksleiviai kartu su krepšininkais dalyvavo improvizuotose lietuvių kalbos, matematikos ir istorijos pamokose, o be prizų neliko nė vienas – geriausiems atiteko nauji LKL džemperiai, o likusieji džiaugėsi marškinėliais ir žaidėjų kortelėmis.

„Noriu padėkoti organizatoriams už tokį puikį renginį. Šiandien pas mus gimnazijoje labai didelė šventė, nes turėjome garbingų svečių iš Lietuvo krepšinio lygos ir čia atvyko visa „Juventus“ ekipa. Iš mokinių akių mačiau, kad renginys buvo puikus, jie degė noru bendrauti, viskuo domėjosi ir buvo labai aktyvūs. Smagu kaip įprastines pamokas bent trumpam pakeičia tokie projektai, kurie jaunimui yra labai reikalingi“, – teigė „Dauniškio“ gimnazijos direktorius Donatas Juodelė.

Gimnazijos moksleiviai už dovanas krepšininkams atsidėkojo įspūdinga menine programa sporto salėje, kur masinį šokį atliko daugiau nei 100 moksleivių. Draugiškose krepšinio rungtynėse sėkmė lydėjo aikštelės šeimininkus –„Dauniškio“ gimnazijos krepšininkus. Nors susitikimą sėkmingiau pradėjo „Juventus“ ekipa, tačiau Žydrūno Urbono treniruojama moksleivių komandą perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį. Rashaunas Broadusas tritaškiu metimu išlygino rezultatą, tačiau lemiama mokinių ataka buvo sėkminga ir pergale džiaugėsi aikštelės šeimininkai.

„Aš mačiau kokius derinius savo komandai rodo Dainius Adomaitis, aš tuos derinius puikiai žinau. Mano auklėtiniai puikiai stabdė „Juventus“ atakas, dėl to ir laimėjome“, – po rungtynių teigė mokinių komandos treneriu tapęs Žydrūnas Urbonas.

Buvęs krepšininkas liko maloniai nustebintas dideliu moksleivių aktyvumu, jų sutikimu ir noru visur dalyvauti.

„Neįtikėtina tai, kaip mus pasitiko gimnazijos moksleiviai, kokią meninę programą paruošė. Buvo pilna aktų salė moksleivių, prisimenu kai joje vykdavo mokyklos šokiai ir pats šokdavau (juokiasi – red. pastaba). Smagu matyt tokį jaunų žmonių požiūrį ir ne tik į krepšinį, apskritai į visą renginį ir šią gražią socialinę akciją“, – teigė Urbonas.

Tradicinis konkursas, kurio metu moksleiviai meta iš aikštelės vidurio, šį kartą truko labai trumpai. Jau pirmasis dalyvis buvo taiklus ir iš Dainiaus Adomaičio rankų gavo puikų LKL džemperį.

Geros nuotaikos neslėpė ir „Juventus“ krepšininkai, nuo kurių veidų viso renginio metu nedingo šypsenos.

„Labai smagu atvykti į mokyklą, pas žmones, kurie tave palaiko, džiaugiasi pergalėmis, nenusisuka kai pralaimime. Malonu prisiminti ir tą mokyklos suolą, kuriame regis dar pats neseniai sėdėjai. Džiugu, kad tokios šventės vyksta ir kad Lietuvos krepšinio lyga vykdo tokius projektus“, – teigė Edgaras Stanionis.

Socialinis projektas „LKL krepšinio diena mokykloje“ likusio sezono metu keliaus po Lietuvą ir lankysis lygoje žaidžiančių miestų mokyklose. Jose svečiuosis lygos atstovai, komandų krepšininkai, kurie dalinsis gerąja patirtimi, bendraus ir žais su moksleiviais.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.