Kamilė Nacickaitė vedė Lietuvos rinktinę į triuškinamą pergalę
Kamilė Nacickaitė vedė Lietuvos rinktinę į triuškinamą pergalę
Nuotr. Fotodiena.lt
Lietuvos moterų rinktinė parodė pajėgiai Baltarusijos rinktinei, kad Europos čempionatui rengiasi labai rimtai. Šeštadienį Druskininkuose Manto Šerniaus globotinės 76:52 (16:16, 27:14, 18:10, 15:12) sutriuškino kaimynes, kurios išvakarėse buvo įveikusios šeimininkes 78:72.

„Tai buvo rimtesnis patikrinimas mūsų žaidėjų, kurios pretenduoja patekti į dvyliktuką, važiuosiantį į Europos čempionatą.

Baltarusės turėjo pajausti, kad žaidžiame kitaip, kitokiu intensyvumu. Sužaidėme neblogas rungtynes, bet yra dar kur tobulėti. Turime dar tris savaites”, – sakė po rungtynių Šernius.

Lietuvės nepralaimėjo nė vieno kėlinio, o per trečiąjį susikrovė solidų pranašumą. Tačiau ketvirtajame Lietuva nė kiek nemažino tempo ir dar labiau sustiprino gynybą.

„Nieko panoms nesakiau, jos pačios tai padarė. Kai jauti malonumą iš darbo, kyla dar didesnis noras“, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje rungtyniavo atakuojanti gynėja Kamilė Nacickaitė – 19 taškų (2/7 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 6/6 baudos metimų, 5 atkovoti kamuoliai, 4 perimti kamuoliai).

Marina Solopova ir Eglė Šulčiūtė pridėjo po 14 taškų. Beje, pastaroji puolėja atakavo krepšį 100 proc. taiklumu – 1/1 dvitaškio, 4/4 tritaškių.

Baltarusijos vidurio puolėja Yelena Leuchenko pelnė 12 taškų, tačiau pataikė vos 4 iš 15 metimų.

Manto Šerniaus komentaras:

Komentarai:
Viktoras
Su pergale Lietuvos krepšinio rinktinės merginos ir moterys. Lauksime medalių... Už Lietuvą !
2015-05-17
-1
Atsakyti
...
Nu panasu kad dvyliktukas aiskus. Jei nesusitraumuos kuri, tai toks ir turetu vaziuoti i EC. Tik manau vietoj Visgaudaites reiktu imti Sniokaite. Okockyte paciam gerume, stebinanciai greitai atsigavo ir Gutkauskaite.Pernai jos abi puikiai susitvarke, o be to siemet dar yra Linkeviciene, kuri manau drasiai gali zaisti izaidejos pozicijoje jeigu ka. Manau atsigaus ir Kuktiene, tikrai atsigaus. O visa kita matosi bus kaip ir pernai. Viena uzdengsi - kita issaus.
2015-05-16
+2
Atsakyti
mmm
Manau ne Alminaite reikia out o Siksniute...jau tokia leta po krepsiu......
2015-05-16
+1
Atsakyti
as
Juškaitė*
2015-05-16
-6
Atsakyti
as
Manau aiškus dvyliktukas ;) Juškai ir Skadaitė OUT pirmu numeriu, po to kris Alminaitė ir Visgaudaitė/Šniokaitė. Bus daug aukštų, bet nėra reikalo imt papildomos mažos jei ji netraukia rinktinės lygio. Kol kas labiausiai liūdina Kuktienė, o stebina Grigalauskytė, po traumos puikiai atsigavusi Gabrielė ir rinktinės lygį pagaliau priaugusi Okockytė.
2015-05-16
-3
Atsakyti
Vat ir pasimatė tikrasis lygis rinktinės, kai žaidė pajėgiausios sudėties, džiugu.
2015-05-16
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.