Kamilės Nacickaitės gynyba prieš varžovę Nuotr.: AFP - Scanpix
Marinos Solopovos gynyba Nuotr.: AFP - Scanpix
Gintarė Petronytė kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AFP - Scanpix
Gintarė Petronytė varžovių apsuptyje Nuotr.: AFP - Scanpix
Sandros Linkevičienės perdavimas Nuotr.: AFP - Scanpix
Kamilės Nacickaitės gynyba prieš varžovę Nuotr.: AFP - Scanpix
Marinos Solopovos gynyba Nuotr.: AFP - Scanpix
Gintarė Petronytė kovoja dėl kamuolio Nuotr.: AFP - Scanpix
Gintarė Petronytė varžovių apsuptyje Nuotr.: AFP - Scanpix
Sandros Linkevičienės perdavimas Nuotr.: AFP - Scanpix

Lietuvos moterų krepšinio rinktinei į Europos čempionato pusfinalį patekti nepavyko. Didžiąją mačo dalį be nugarą susižeidusios Gintarės Petronytės rungtyniavusios lietuvės 66:68 (10:16, 9:17, 24:18, 23:17) nusileido Baltarusijos krepšininkėms.

Nedaug trūko, kad Manto Šerniaus auklėtinėms ketvirtfinalyje būtų pavykę sukurti dar vieną stebuklą. Pirmoje mačo dalyje varžovėms mūsiškės nusileido beveik pagal visus žaidimo komponentus ir po 20 min. atsiliko 19:33.

Situacija dar labiau komplikavosi prasidėjus trečiajam kėliniui, kuomet po Tatjanos Lichtarovič dvitaškio lietuvių deficitas išaugo iki 19 taškų (20:39).

Visgi tuomet balta apranga vilkinčioms merginoms pavyko susiimti. Kelių sudėtingų Santos Okockytės metimų užvestos lietuvės spurtavo 13:0 ir priartėjo prie varžovių (33:39). Keliais taikliais metimais baltarusėms pavyko stabilizuoti situaciją, tačiau intriga į mačą buvo sugrąžinta.

Lemiamo ketvirčio pradžioje Šernius į aikštę metė nuo pirmojo kėlinio vidurio nežaidusią Petronytę, tačiau aukštaūgė akivaizdžiai jautė traumos padarinius ir netrukus vėl atsisėdo ant atsarginių suolo.

Estafetę iš Gintarės teko perimti Monikai Grigalauskytei, kuri tai padarė labai sėkmingai. Didžiąją kėlinio dalį baltarusių pranašumas svyravo tarp 6-10 taškų, tačiau paskutinę minutę lietuvės pakilo į lemiamą šturmą. Likus žaisti 31 sek. po Grigalauskytės dvitaškio iš baltarusių persvaros teliko 4 taškai (61:65), o mūsiškių taikyta pražangų taktika ėmė duoti vaisių – varžovių rankos prie baudų metimo linijos ėmė drebėti.

Nors lietuvių žaidime buvo daug geriau pasirodyti trukdžiusio techninio broko, nervus tampyti varžovėms jos sugebėjo iki pat finalinės sirenos. Likus žaisti 1,5 sek. Kamilė Nacickaitė tritaškiu atsilikimą sumažino iki 2 taškų (66:68), o išsimesdamos kamuolį baltarusės suklydo ir suteikė progą Lietuvos rinktinei išplėšti pratęsimą. Gaila, tačiau ja nebuvo pasinaudota – į baudos aikštelę siųstas kamuolys užstrigo tarp krepšininkių rankų, o tai reiškė, kad į pusfinalį žengė Baltarusijos krepšininkės.

Laimėjusi šį mačą baltarusių komanda ne tik pratęsė kovą dėl medalių, bet ir iškovojo kelialapį į kitais metais vyksiančias Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atrankos varžybas.
Pusfinalyje mūsų kaimynės susitiks su Serbijos rintine, kuri 75:63 eliminavo Turkijos krepšininkes.

Būtent turkės bus lietuvių varžovėmis pusfinalyje dėl 5-8 vietų. Primename, kad 5-ąją vietą čempionate užėmusiai komandai taip pat atiteks kelialapis į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Lietuvos ir Turkijos rinktinių susitikimas ketvirtadienį prasidės 16.30 val.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė 21 (8/17 dvit., 4/10 trit., 5 klaidos), Monika Grigalauskytė 13 (4 atk. kam.), Marina Solopova 7, Vita Kuktienė 7 (1/5 trit., 8 atk. kam.), Santa Okockytė 6, Gabrielė Gutkauskaitė 4, Gintarė Petronytė 4.

Baltarusija: Anastasija Veremejenka 15 (9 atk. kam.), Tatjana Lichtarovič 14, Lindsey Harding 12 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Katerina Snytsina 11.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
anonimas2
Uz kovinguma panelem reik tik padekot. O kas liecia Serniu ....tai atleiskit ,jis isliko savam stiliuje.Vel suverte kalte zaidejom ,jis gi niekada nera prisiemes kaltes .Jis kai kuriu cia komentatoriu nuomone pats geriausias,atleiskit jam iki to gerumo dar labai,labai,labai toli.Savo geneluma jis parode ir lkl kai turedamas aikstes pranasuma,ir gerai sukomplektuota komanda nesugebejo laimet pries Utena.Desninga l rezultatas ,trenerio kuris nemato jokio skirtumo tarp viru ir moteru krepsinio
2015-06-25
+3
Atsakyti
as
O kas tikejo. Jei saziningai netikejo niekas, kad is grupes iseis. Ir baikite malt imiltus zaidejas. Kokie treneriai - tokios ir zaidejos. Kaip mokam taip sokam. Kamile gauna pamokas is geru treneriu, tai ir rezultatas akivaizdus.
2015-06-25
-13
Atsakyti
Anonimas
Po pernai metu Petronytes pasiplovimo is rinktines siemet Sernius kogero bijojo, kad vel nepasiplautu, todel ir skyre visa laika jai, kitas uzsodindamas, o kai tave isleidzia minutei, logiska kad akys stulpu ir rankos dreba.

Idomi aplinkybe. Alminaite itraukta i rinktine 3 pries 3, kuriai varzybos Azerbaidzane prasideda net nepasibaigus cempionatui. Tai reiskia tik viena - federacija netikejo, kad musu panos iseis is grupes. Taip kad auksciau galvas - jus nukeliavote daaaaaug toliau, negu musu federacijos vadai is jusu tikejos.
2015-06-25
-1
Atsakyti
to muse
O nuo kada vidurio puolėja nėra priklausoma nuo kitų žaidėjų, kai kalbame apie puolimą :) Petronytė nėra priklausoma nuo gerų perdavimų? Beje iš kur tokios žinios ir apie sužvaigždėjimus Šikšniūtės?
2015-06-25
+4
Atsakyti
L3
nu sorry bet Šikšniūtė atrodė tragiškai!! čempas ne sezonas, nėra laiko čia priprasti, perprasti, išmokti. Jos buvimas aikštėje baigdavosi vien pražangomis,dažniausiai puolime, arba prastais sprendimais. O dar kai neturi įžaidėjų solidesnių, nėra kam kamuolio iškišti, tai logiška, kad aikštėje daugiau buvo Petrnoytė ar ta blondinė, kurios pačios gali sužaisti.
2015-06-25
+1
Atsakyti
Viktoras
Rungtynių apžvalgos pavadinimas "Petronytę praradusios lietuvės, neįveikė ketvirtfinalio barjero" manau pasufleruotas paties Šerniaus, kaip pagrindinis pasiteisinimas, jog be jos neįmanoma buvo laimėti... Bet ar tikrai ? Šį pasiteisinimą atmetu, kaip nepagrįstą, atsižvelgdamas į centro puolėjų statistiką: Petronytė žaidė 10 min., pelnė 3 tšk. ir 2 naudingumo balus, tuo tarpu M. Grigalauskytė ją puikiai pavadavo,- žaidė visas likusias 30 min., pelnė 13 tšk. ir 12 naudingumo balų, o kur dar centrų rezervas- E. Šikšniūtė ir K. Alminaitė, kurių išvis į aikštę neišleido... Dar įdomesnis trenerio pasiteisinimas, suverčiantis kaltę pačioms žaidėjoms: "Merginos neteisingai nusiteikė rungtynėms" tačiau akivaizdu, kad pats treneris nenusitekė rungtynėms ir nemotyvavo žaidėjų, tuo labiau, kad merginos, stipriai atsilikdamos,be trenerių pagalbos jau buvo įveikusios dvi dar stipresnes, nei baltaruses varžoves- ruses ir serbes... Akivaizdu, kad pats treneris atsipalaidavo ir yra kaltas dėl pralaimėtų rungtynių. Ir iš viso, kas per trenerio taktika visas rungtynes paleisti ant minus 20 taškų... Manau, kad garbingas treneris pats prisiimtų kaltę už šias rungtynes, atsiprašytų žaidėjų ir po čempionato atsistatydintų iš vyr. trenerio pareigų...
2015-06-25
Atsakyti
Nu joooooo Šikšniutės superinis žaidimas pasimatys Utenoje kai nebus Linkevičienės ir Šulčiutės kur kamuolius kaip ant lėkštutės padėdavo po krepšiu, reikdavo tik pataikyti.O užtvarų visai nemoka statyti, po kėkvienos - pražanga puolime....
2015-06-25
-9
Atsakyti
to as
Na jau kur perskaitei apie tai, kad Alminaitė su Šikšniūte yra medžiai? :) Galima būtų tau papasakoti apie trenerio pasitikėjimą ir motyvavimą ne žodžiais, o veiksmais ir pavyzdžiui laikymas ant suolo šioms žaidėjoms tikrai nepadeda :) Pažiurėk Eurocupe Utenos komandos statistiką, pažiurėk rungtynes per sportotv , kai žaidė eurocupe ir pamatysi, kad tiesiog yra tam tikras aklumas. Taip nėra joms palankus šio trenerio žaidimo stilius. Beje tarkim Alminaite išskirt reiktų labiau dėl ginybos nei dėl puolimo, ji duoda daug stogų, kas dažnai reiškia, kad per ją metimai yra sudėtingi ir ji mažina kitų žaidėjų taiklumą. Šikšniūtės bėda aišku pražangos, bet vakar po krepšiu būtų buvus tikrai naudinga.
2015-06-25
Atsakyti
Nu bet Šikšniutė medis......apskritai ne Alminaitę reikėjo atkabinti o Šikšniutę......graudu buvo žiūrėti į ją. VA KĄ DARO SUŽVAIGŽDĖJIMAS.
2015-06-25
-7
Atsakyti
Rebound
Na tai įžaidėjų nepatyrimas ir yra dėl to kad jos jaunos - nebūna jaunų ir patyrusių žaidėjų, nes patyrimas ateina su metais :)
2015-06-25
Atsakyti
as
Ne, kad treneris nemegsta centru, bet tiek Siksniute tiek Alminaite yra visiski medziai. Egle turbut per cempa daugiau klaidu ir prazangu puolime prisirinko nei tasku imete, o Alminaite aplamai neturi jokiu igudziu krepsinyje apart ugio.
2015-06-25
-9
Atsakyti
L3
Net ne tiek jauna komanda, kai įžaidėjų nepatyrimas milžiniškas. Gutkauskaitė apskritai visą sezoną nelošė praktiškai! Okockytė kad ir kokia drąsi bet komandos nelabai valdo, gana žiaurios klaidos kaip įžaidėjai.. o jei įžaidėjas neturi užtikrintumo tai ir komanda kenčia, Nacickaitė ar ar dar kas juk neįžaidės kaskart kamuolio.
2015-06-25
+10
Atsakyti
Rebound
Dėl paleidimo rungtynių pradžioje ne trenerio kaltė. Didžioji dauguma mūsų žaidėjų -jaunos. Natūralu kad jaudinasi rungtynių pradžioje, ko pasekoje ir paleidžia varžoves. O pabaigoje jaunystė atiduoda dividendus - vyresnės varžovės labiau pavargsta, o mūsų žaidėjos prisiveja jas. Viskas logiška.
2015-06-25
+1
Atsakyti
Anonimas
sakykim taip: labai nepasisekė mums ir labai pasisekė baltarusėms, kad taip nutiko su Gintare.

Ir netgi be Gintarės mūsiškės sugebėjo realiai grįžti į rungtynes. Super komanda su super charakteriu. Klausimas tik kokio velnio reikia taip visas varžoves paleidinėti nuo rungtynių pradžios.

Kame reikalas? Nesusikaupimas, nenusiteikimas? Tai tuomet Šerniui reikėtų truputį keisti savo motyvavimo kalbas ir metodus, nes nemanau, kad moterys mūsų išeina galvodamos apie blynus ir grindų polivimą.

Vienu žodžiu viskas yra gerai, dar yra šansas patekt į Rio atranka - juo privaloma pasinaudoti.
2015-06-25
-14
Atsakyti
to as
Iš kur jau čia tokios žinios ar ne pats sugalvojęs būsi? Gal geriau pagalvok ar Alminaitė galėjo pabėgti į kita lkf komandą be trenerio leidimo? tiesiog rašė kad nuėjo pakalbėt ji kad jei nelabai reik gal gali varyt į baku ir treneris išleido į baku. Beje vakar jos nebūtų leidę, Šikšniūtė žaidė tik 2 min ir viskas tuo pasakyta, kad centrų jis nelabai mėgsta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
-2
Atsakyti
as
Komentatoriai, kurie sako kur Alminaitė ir panašiai.. Tai ji pati PABĖGO tikrąją to žodžio prasmę į Baku. Tiesiog atėjo ir pasakė, kad turi padėt kitai komandai. Treneris netgi buvo prieš, bet jos netenkino žaidybinis laikas (gana logiškas, nes ji yra medis) tad nusprendė išvykt vistiek. Po tokių bajerių Alminaitė gali pasakyt viso gero rinktinei visam laikui.
2015-06-25
+4
Atsakyti
UKV
Aš nesu ekstrasensas ir ateities nuspėti nemoku, bet kažkodėl neabejoju, kad mūsiškės nepasiduos ir sukovos likusias abejas varžybas nuo pat pirmų minučių ir iškovos abejas pergales. Nes jos kovotojos. Bent jau aš tuo nuoširdžiai tikiu.

Sukovokit, panos iki galo kaip mokate. Lietuva namuose už Jus ir Jūsų sugebėjimą atsitiesti po praleisto gero smūgio į veidą smogti geresnius du atgal kumščius laiko.

Sėkmės!
2015-06-25
-5
Atsakyti
As
saunuoles merginos. Aišku gaila,kad pralošė. Manau visas varžybas stebėjo ir vyru rinktines kandidatai. Tegul pasisemia tokio kovingumo iki varžybų pabaigos.
2015-06-25
+5
Atsakyti
Braliukai
Aciu Mergaites!!!:)):))Braliukai Vel Laimesim daug!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
+1
Atsakyti
jonka
kodel K.Alminaites neleidzia zaisti?
2015-06-25
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.