Komandos komplektaciją ateinančiam sezonui baigęs Kauno „Žalgiris“ gerokai pasikeitusia sudėtimi mėgins septintus metus iš eilės patekti tarp šešiolikos stipriausių Eurolygos komandų.

LKL čempionams sutrukdyti sieksiančios ekipos, su kuriomis kauniečiams teks susikauti reguliariojo sezono C grupėje, taip pat baigia rikiuoti savo gretas.

Grupės favoritėmis laikomos „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“ komandos išsaugojo pagrindinius savo žaidėjus bei pasipildė dar keliais pajėgiais krepšininkais, tuo tarpu Krasnodaro „Lokomotiv“, Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ir Zielionos Guros „Stelmet“ sezoną pasitiks pakeitusios savo veidą taip pat, kaip ir „Žalgiris“.

„Barcelona“

36-erių Carlosas Arroyo diriguos Ispanijos vicečempionų atakoms
36-erių Carlosas Arroyo diriguos Ispanijos vicečempionų atakoms
Nuotr. Fotodiena/T.Lukšys

Gynėjai: Carlosas Arroyo, Pau Ribasas, Tomašas Satoransky, Juanas Carlosas Navarro, Bradas Olesonas, Marcusas Erikssonas.

Puolėjai: Stratos Perperoglou, Alexas Abrinesas, Justinas Doellmanas, Aleksandras Vezenkovas.

Vidurio puolėjai: Ante Tomičius, Shane‘as Lawalis, Samardo Samuelsas, Moussa Diagne.

Grupės favoritais laikomi katalonai pastebimiausiai atnaujino aukštaūgių grandį. Išvykusius Tiborą Pleissą, Boštjaną Nachbarą, Maciejų Lampe pakeis Sasario „Dinamo“ ekipoje žibėjęs Shane‘as Lawalis, Milano „Emporio Armani“ atstovavęs Samardo Samuelsas ir iš Salonikų „Aris“ atvykęs naudingiausias Graikijos pirmenybių žaidėjas Aleksandras Vezenkovas.

Pernai išmėginusi 20-metį bosnį Emirą Sulejmanovičių, šiemet „Barcelona“ suteiks šansą 21-erių senegaliečiui Moussa Diagne. Į DeShauno Thomaso vietą buvo pasikviestas patyręs Stratosas Perperoglou, o Marcelinho Huertaso ir į NBA sparnus pakėlusio Mario Hezonja vietas užims ne ką mažiau patyrę Carlosas Arroyo bei Pau Ribasas.

„Panathinaikos“

Nickas Calathesas grįžo į Atėnus
Nickas Calathesas grįžo į Atėnus
Nuotr. AFP – Scanpix

Gynėjai: Nickas Calathesas, Dimitris Diamantidis, Nikos Pappas, Lefteris Bochoridis, Aleksandras Pavlovičius.

Puolėjai: Antonis Fotsis, Jamesas Gistas, Vasileiosas Charalampopoulosas, Vlantimiras Giankovitsas.

Vidurio puolėjai: Miroslavas Raduljica, Ognjenas Kuzmičius, Georgiosas Papagiannis, Georgiosas Diamantakosas.

Graikijos vicečempionams pavyko išsaugoti praėjusio sezono branduolį bei prisivilioti net 3 žaidėjus, praėjusį sezoną rungtyniavusius NBA lygoje – Nicką Calathesą, Miroslavą Raduljicą ir Ognjeną Kuzmičių. Ketvirtasis klubo naujokas – Belgrado „Partizan“ garbę praėjusį sezoną gynęs Aleksandras Pavlovičius. Komandą paliko legionieriai A.J. Slaughteris, Gani Lawalis, DeMarcusas Nelsonas, Estebanas Batista ir Janis Blūmas bei į Atėnų AEK išvykęs Loukas Mavrokefalidis.

„Lokomotiv“

NBA Vasaros lygoje solidžiai rungtyniavęs Dairis Bertanis turėtų tapti vienu Krasnodaro klubo lyderių
NBA Vasaros lygoje solidžiai rungtyniavęs Dairis Bertanis turėtų tapti vienu Krasnodaro klubo lyderių
Nuotr. AP-Scanpix

Gynėjai: Malcolmas Delaney, Dairis Bertanis, Sergejus Bykovas, Dontaye Draperis, Maksimas Koliuškinas, Jevgenijus Voronovas.

Puolėjai: Brianas Randle‘as, Nikita Balashovas, Andrejus Zubkovas, Aleksėjus Zozulinas.

Vidurio puolėjai: Kirilas Fesenka, Anthony Randolphas.

Krasnodaro ekipa šio tarpsezonio metu prarado ne vieną pajėgų priekinės linijos žaidėją. Spragas, atsiradusias dėl Derricko Browno, Richardo Hendrixo, Nikita Kurbanovo ir Krunoslavo Simono netekčių, mėgins užkamšyti iš Tel Avivo „Maccabi“ atvykstantis Brianas Randle‘as bei Rusijoje rungtyniavę Kirilas Fesenka ir Aleksejus Zozulinas. Išvykusius įžaidėjus Mantą Kalnietį bei Aaroną Milesą pakeis Dontaye Draperis bei Sergejus Bykovas, o bene daugiausiai žadantis naujokas – Latvijos krepšinio žvaigždė Dairis Bertanis.

„Pinar Karsiyaka“

Joe Raglandas Izmire mėgins atstoti Bobby Dixoną
Joe Raglandas Izmire mėgins atstoti Bobby Dixoną
Nuotr. LaPresse/Scanpix

Gynėjai: Joe Raglandas, Justinas Carteris, Soneras Senturkas, Mertcanas Solkolas, Muhammedas Baygulas, Canas Altintigas.

Puolėjai: Kenny Gabrielis, Joshas Carteris, Keremas Gonlumas, Inancas Kocas.

Vidurio puolėjai: Juanas Palaciosas, Coltonas Iversonas, Egemenas Guvenas.

Stipriausia Turkijos ekipa šią vasarą išgyveno bene daugiausiai netekčių. Į stipriausius Eurolygos klubus išvyko praėjusio sezono lyderiai Bobby Dixonas, Jonas Diebleris ir D.J. Strawberry. Tiesa, Izmiro komandai pavyko išsaugoti Juaną Palaciosą ir Kenny Gabrielį, o naujaisiais lyderiais mėgins tapti Justinas Carteris iš Stambulo „Galatasaray“, Joshas Carteris iš Ankaros „Turk Telekom“, Joe Raglandas iš Milano „Emporio Armani“ bei Coltonas Iversonas iš Vitorijos „Laboral Kutxa“. Komandą neabejotinai sustiprino ir 37-erių veterano Keremo Gonlumo įsigijimas.

Zielionos Guros „Stelmet“

Juodkalnijoje dominavęs J.R. Reynoldsas mėgins tą patį daryti ir Lenkijoje
Juodkalnijoje dominavęs J.R. Reynoldsas mėgins tą patį daryti ir Lenkijoje

Gynėjai: J.R. Reynoldsas, Lukaszas Koszarekas, Dee Bostas, Kamilas Zywertas ir Przemyslawas Zamojskis.

Puolėjai: Mateuszas Ponitka, Karolis Gruszeckis, Maciejus Kucharekas, Vladas Moldoveanu.

Vidurio puolėjai: Adamas Hrynaciukas, Szymonas Szewczykas.

Permainingą vasarą išgyveno ir Lenkijos čempionai, kuriuos į priekį ateinantį sezoną taip pat ves nauji lyderiai. Jais turėtų tapti vieninteliai legionieriai Dee Bostas iš „Trabzonspor“, J.R. Reynoldsas iš Podgoricos „Budučnost“ ir Vladas Moldoveanu iš Žgoželeco „Turow“. Į Rusiją rungtyniauti išvykusio naudingiausio Lenkijos finalo žaidėjo Quintono Hosley netektį mėgins kompensuoti vieni talentingiausių Lenkijos krepšininkų Mateuszas Ponitka ir Karolis Gruszeckis.

Komentarai:
koma
Da pernai prasiverz galejo tik anderson ir lekavicius, siemet bent 5 zaidejai tai daro puikiai, hanlanas labai gerai verziasi, pastoviai sokdavo net 2 zaidejai padet ji stapdyt. net motumas verziasi nuo triju, o jam zaidziant centru nebus nieko po krepsiu tai uzteks prasiverzt pro savo tiesiogini oponenta ir lengvi taskai, lekavicius siautes
2015-08-13
+2
Atsakyti
koma
Siemet sudetis atrodo geriau nei pernai, dar pasipildys talentingais zaidejais kaip varnas, echodas, birutis. Nera andersono bet yra daug daugiau zaideju galinciu imtis lzderio vaidmens, nera milakniobet pernai jis buvo vienas is keliu turinciu metima, daugiau nei puse zaideju isvis nepavojingi toliau nuo krepsio, dabar pataiko beveik visi, komandai vadovavo kariniauskas ir net pikenrolas atrode kaip stebuklas, dabar vadovaus kalnas su hanlanu kurie isnaudos visa imanoma potenciala puolant. Jeigynyba bus panasi i pernai tai laukia daug geresnis sezonas
2015-08-13
+1
Atsakyti
idomucha
Visi ir netas maniau, kad Armanis daug peraliu iskovos o gavosi :)) net mane stebino.....

del trecios manau kovos Zalgiris ir Lokomotyv... nera silpnu varzovu, bet ir Zalgirio zaidejai neblogi net tritaskiu aruostu is 10-12 gali pataikyt kokius 8 as taip galvoju tik nesvarbu kas mes cia tai klaustukas.... rinkt taskus yra kam ir vadovaut komandai yra izaideju... Krapikas--kad ir apgailetinai atrodo, bet padejejai geras pg Jesikevicius ir neblogai prie kases ismano Songaila... kaip pernai Armanis nebus.....
2015-08-12
+4
Atsakyti
djgaffer
Kiekvieną sezoną būna daug pesimistų,bet Žalgiris visada neblogai pasirodo EL.Sudėtis mūsų tikrai nėra silpna,o jei dar Hanlanas geras pasirodys,tai TOP-16 tikrai bus,o ten jau kaip Dievas duos.Visada palaikiau ir palaikysiu Žalgirį,kad ir kiek daug pesimistų atsirastų.Lenkus ir turkus tikrai galim abu kartus paimt,su Loko ir PAO namie taip pat galim ekstra tašką prigriebt.Palaukim sezono pradžios,pažiūrėkim,kaip įsilies užsieniečiai,o tada jau galėsim daryt kažkokias pirmines išvadas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-11
+3
Atsakyti
Blaivas
Labai panašaus pajėgumo klubai, neskaitant lenkų. Butina pasiimti visas pergales namuose, tikekimes kalnas padės surinkti pilna arena
2015-08-11
-6
Atsakyti
adomas123
turesim 3-4 pergales zalgiriu riek c - sf geru zaideju ir tata bus gera gomanda

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-11
+9
Atsakyti
Na nors ir esu uz zalius, bet bent jau dabar ziurint i sudeti tai ji yra kaip tikras šašas: yra zaidejas turejas bloga sez, kitas isvis sez neturejas, abu naujokai su klaustukais, o ziurint i tai, kad javtokas vienas liks pagr. C ( neziurint i tai kad ji kazkiek keis motum ) tai isvis yra lb graudu. O isvis man yra baisiausia kai Motiejunas sake, kad sy sez. bandys pagaliau perlipti top 16 etapa. Tai kai paziuri kitu komandu sudetu ir supranti, kad tas pats top 16 tolsta nuo musu tokiu nesaugiu atstumu, jog is nevilties gali baisu pasidaryt. Vienu zodziu mano manymu arba bus visiskas pravalas ir Motiejunas pamatys ko privire arba per marytes plauka pateksim i top 16 ir dziaugsimes ten tupedami. Bet dar lieka neblogai pasistiprines lkl.... Bus vaizdu siemet ( is paskutiniuju tikiuosi kad ne tokiu baisiu ).

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-11
+2
Atsakyti
dfgdf
Kiek daug ekstrasensų desimtmeciu susirinko, Kalnietis uz visus situ komandu izaidejus geresnis, nepamirskit, kad rinktine 4 pasaulyje, o zalgiryje zais 5 rinktines lygio zaidejai. Taip, kad prognozuoju antra vieta grupeje, pirmi barcelona
2015-08-11
+3
Atsakyti
juokingi jūs , dar nematėt žaidžiant nė vienos komandos , o jau kalbat kas kiek laimės.
2015-08-11
+14
Atsakyti
Anonimas
3 vieta grupei turėsim
2015-08-11
-2
Atsakyti
Anonimas
barcos priekis neblogas
2015-08-11
-1
Atsakyti
arturas97na dvi pergales,gal ir isvykoj iveiks gora o keasnodaro ir izmiro neiveiks nes ten smerikieciu daug--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Taigi pries tai rasei kad bus viena pergale. Dabar jau dvi? Taigi pries pora dienu aplamai rasei kad Zalgiris bus su 0 pergaliu ir taip pagerins rito antirekordus. Niekaip negali apsispresti, pusproti?
2015-08-11
-4
Atsakyti
Anonimas
gaila, net Zalgirio... Stelmet ir tai geriau atrodo sukomplektuota komanda
2015-08-11
-2
Atsakyti
Prieš barcą mažai šansų, prieš PAO jeigu sektūsi įmanoma laimėt, toliau kitos komandos įveikiamos, aišku kamuolys apvalus todėl visko gali nutikt :)
2015-08-11
+14
Atsakyti
Su Pao ir Barca nieko neiseis tai reikia 1 kart lokomotyva paimt namie o turkus ir lenkus abidvi imt
2015-08-11
Atsakyti
zalgiris
kaip motiejunui gerai sustipreje kaip pradesim lkl eurolyga tada matysim ar sustipreja spries starta
2015-08-11
-2
Atsakyti
zalgiris
tai kad ir isvykoje abejones su guros stelmet varksim jei lengvai nelaimesim
2015-08-11
-3
Atsakyti
zalgiris
bus kaip bus bet ziuresim ka krapikas sumastys kad paskiau ant krapiko bedas versim
2015-08-11
Atsakyti
Paskutine vieta grupėje garantuota mums.. Motiejūnai Motiejūnai..
2015-08-11
+1
Atsakyti
na dvi pergales,gal ir isvykoj iveiks gora o keasnodaro ir izmiro neiveiks nes ten smerikieciu daug

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-11
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.