R.Butautas: "Kitą sezoną vėl stengsimės pakartoti sėkmę"

2005-05-16 21:04
Šarūnas Mazalas, "BasketNews.lt"

Ramūną Butautą būtų galima vadinti bronziniu treneriu. Nuo 2003 metų pradžios, kai jis stojo prie "Šiaulių" ekipos vyriausiojo trenerio posto, penkiuose turnyruose iš šešių jo vadovaujamos ekipos užėmė trečiąsias vietas.

"Šiauliai" du kartus tapo LKL bronzos medalių laimėtojais, užėmė trečiąją vietą Baltijos krepšinio lygoje bei šių metų FIBA Europos taurės Šiaurės konferencijoje. Be to, jo vadovaujama Lietuvos jaunimo rinktinė 2004 metų vasarą Europos čempionate taip pat liko trečia.

Vienintelis turnyras, kuris R.Butauto ekipai nenusisekė, buvo praėjusio sezono FIBA Europos taurė. Iš jos "Šiauliai" pasitraukė po pirmojo etapo.

[image=3430 left]Visgi treneris, tinklalapiui "BasketNews.lt" paprašius įvertinti "Šiaulių" sezoną, to daryti neketino: "Tai turėtų daryti komandos vadovai bei rėmėjai. Galiu pasakyti tik tiek, kad šį sezoną "Šiauliai" žaidė laisviau, gražiau, krepšinis buvo akiai malonesnis".

R.Butautas džiaugiasi, kad jam pavyko pakartoti praėjusių metų sėkmę. "Labai stengėmės įrodyti, kad esame stipriausia komanda po "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto". Kitais metais vėl stengsimės tai pakartoti", – tinklalapį "BasketNews.lt" tikino "Šiaulių" strategas.

Paskutines mažojo finalo rungtynes pirmadienį "Šiauliai" laimėjo 88:71. Priešpaskutinę trečiojo kėlinio minutę "Šiauliai" įgijo rekordinę 31 taško persvarą, tačiau treneris teigė, jog pergale dar nebuvo patikėjęs.

"Treneris nusiramina tik tada, kai išgirsta finalinį švilpuką. Tačiau šį kartą "Šiaulių" žaidėjai to nesuprato, dėl to "Sakalai" sugebėjo perpus sumažinti skirtumą", – apgailestavo R.Butautas.

"Šiaulius" per lemiamas rungtynes į priekį vedė Rolandas Vaičiūnas. Puolėjas pelnė 21 tašką ir atkovojo 11 kamuolių. Šie rezultatai – įspūdingi, lyginant juos su R.Vaičiūno statistika šį sezoną. Taškų vidurkis vos perkopia 8, o atkovotų kamuolių siekia keturis su puse.

"Visų pirma jo žaidimas per atkrintamąsias varžybas ryškiai skyrėsi nuo reguliariojo sezono dėl to, kad laiką aikštėje jam reikėjo dalytis su Žydrūnu Urbonu (jis atkrintamąsias varžybas praleido dėl traumos, – Red.). Kita vertus, su "Sakalais" naudojome tokią taktiką, kurioje vietos atsirasdavo ir R.Vaičiūnui. Šitaip žaisti jis galėtų visą sezoną. Nors jis nebuvo itin pastebimas iki šiol, Rolandas visada aikštėje atlieka juodą darbą", – tinklalapiui "BasketNews.lt" aiškino R.Butautas.

Ketvirtą kartą klubo istorijoje bronzą laimėję "Šiauliai" pirmadienio vakarą patraukė švęsti pergalės. Bronza šiauliečiams bus įteikta gegužės pabaigoje, kai vyks LKL uždarymo ceremonija.

Komentarai:
MJ
O KA jis treniravo priesh "Shiaulius" ???
2005-05-17
+2
Atsakyti
Maladiec SIAULIAI,taip ir toliau varykit!Jie 3 vietoj pagal zaidima lkl,o tie sakalai -sudo verti!
2005-05-17
-1
Atsakyti
o taip Vilmis, tašką nusuko tada ir būtų Neptūnas laimėjęs, o apie Šiaulių policiją aš išvis tyliu....
2005-05-17
-7
Atsakyti
Na dabar jau tiek to. Belieka laukt tik kito sezono ir ziuret kaip ten kas klostysis. Beja girdejau Silutes zaidejas Bradley kita sezona Neptune zais.
2005-05-17
-7
Atsakyti
ZULU666: cia ne taip supratai biski... kai neptuno fanai atvyko i siaulius (abu kartus per atkrintamasias), jiems neleido tokios dudos garsios naudos is karines technikos... visur leidzia, o ten neleido ;))
2005-05-17
Atsakyti
Normaliai niekas sirgti nedraude, o kadangi ten pusgalviu gauja, tai isvis galetu jiems uzdrausti i bet kokia sale patekti...
2005-05-17
Atsakyti
Nu tai va Jun1or tavo zodziai tik patvirtina kad Siauliams siemet sekme labai sypsojosi. O kai nesisypsodavo tai pasitelkdavo i pagalba cheatinimo priemones. Tokias kaip sekretoriato pridedami taskai arba draudima priesininku komandos fanams normaliai sirgt uz savo komanda
2005-05-16
+4
Atsakyti
Sakali išvis neverti net 4 vietos, Šiauliai Su Neptūnu Šiauliuose kapodavosi iki pat galo, o čia...vieną kartą Neptūnas pralošė Sakalams Vilniuje po pratęsimo ir tai viską sukomplikavo
2005-05-16
-5
Atsakyti
"Siauliai" labai neblogai sulose, as asmeniskai tikejausi, kad bus atkaklesne serija. Nors galbut teisingiau butu sakyti, kad "Sakalai" labai grybavo.
2005-05-16
+2
Atsakyti
Protingai ir dare.. kai bereikalo eikvot energija, juk jiems iki Zalgirio toli.. kaip ir Lietuvos rytui:]
2005-05-16
-1
Atsakyti
Bronza tai bronza, bet siauliai shy sezona manes nei kuom nenustebino, na gal tik tuom kad laimejo prie vespili BBL final4. O siaip tai likau nusivyles jais kai lkl pusfinalyje taupesi jegas ir visai nesipriesino zalgiriui nors kaip rodo potencialas jie galejo parodyti nagucius ir pasikandziot
2005-05-16
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.